koje si keksiće radila?
da li salamu smrzavaš do Božića ili ti stoji u frižideru?
koje si keksiće radila?
da li salamu smrzavaš do Božića ili ti stoji u frižideru?
ja lipim tlakomjere, špatule, toplomjere.....
delam draga moja
znači li ti što pojam "smjenski rad"![]()
how yes no
sve je u zamrzivaču
danas sam jednu neuspjelu roladu/salamu pretvorila u Shrek kuglice (izgledaju ko male prokulice)
a keksići... pa oni od 40 dag brašna (glatko), 25 dag maslaca, 4 dag šećera u prahu i tri žumanca.
ti uvijek uspiju
lijepiš ih pekmezom ili čokoladom
u dio smjese dodaš žlicu kakaa, pa se onda zabavljaš različitim bojama
meni još ostalo napraviti kiflice i švicarce
švicarce bih mogla sutra, ali ua kiflice mi trebaju visinske pripreme
mrzim praviti, obožavam jesti
a, i kuglice su mi ostale
one sa narančom i rumom
Posljednje uređivanje od apricot : 16.12.2011. at 19:31
apri, ajde kad te već krenulo daj ljenčinama linkaj malo te recepte
za kifle, i te keksiće
i švicarce
za kuglice od naranče nemoj
i te keksiće ( to su ustvari one zvjezdice) isto zamrzneš?
da, sve zamrznem (kolačima u kojima ima brašna, treba cca 5 minuta da budu kako treba, za jesti. ovima ostalima... nikoliko; dok ih narežeš, oni već taman za stol)
aleks, nema linkova na moje kolače, oni postoje puno dulje od interneta
ali, stavit ću vam fotke; vaši pametni mozgovi će sigurno i iz slike moći vidjeti sastojke i postupak
apri ne zahebavaj, stavljala si negdje recepte a meni se ne da tražiti
sad joj krenulo pa se uzjogunila
a znaš da meni treba detaljno u gram
evo ti švicarci
oni su genijalni, ispadne ih gomila i još nisam srela čovjeka kojemu se ne sviđaju
ali sam srela one kojima ne uspiju
radilo se po forumu, neki su njima i glave razbijali, o zubima da ne govorimo
BRUN
25 dag šećera
25 dag mljevenih badema
malo cimeta
2 žlice brašna
2 bjelanjka
10 dag gorke čokolade
Izmiješajte šećer, bademe, cimet i brašno. Dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka i otopljenu čokoladu. Zamijesite tijesto i razvaljajte na 5 mm debljine. Izrežite razne oblike, poslažite na masni papir da se suše preko noći. Sutradan peći 5 minuta na 220°C.
Posljednje uređivanje od apricot : 16.12.2011. at 20:20
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1914
Apri , ispravi me ako grijesim alo vo je za tvoje non plus ultra keksice repcept
je
i uvijek po istom receptu
apri, izučavam recept za napolitanke bake Ane .... i sad muka.... jel su ono sastojci za napunit paket oblatni ili s onim svim sastojcima namažeš samo jednu koru???
ma kakav paket, šta ti je
niti dvije cijele oblatne
ja obrežem da dobijem pravokutnik cca 30x22 cm
režem ih po kvadratićima na oblatni, 3x10
jel tebe buni ona slika na Portalu?
tamo sam ih ja narezala na stupce i poslagala jedan na drugi
u toj formi ih zamrzavam
Bok,ja sam nova ovdje...
Evo kakve ću ja kolače raditi za Božić:
-monte
-kolač sa jogurtom i vrhnjem(koji je super i uvijek dobro ispadne)
-kiflice sa orasima(ako nađem recept )
Evo da i ja pokažem svoj optimistični ovogodišnji popis
Vec tradicionalni išleri, godinama isti recept još od mame,
starinski prutići od oraha,
medena srca,
grencle (da, da sa pravom svinjskom masti...),
vanilin cvjetiće (ti su da i klinci mogu valjati i sudjelovati)
eksperimentalni ove godine (bez toga ne ide) raspucali čoko keksi i
speculoos.
Od kremastih srneći hrbat, isprobala sam ga prošli vikend-mljac. I dvojba- lješnjak tortica ili dobre stare poliži prste ledene kocke.
Ovo sve sigurno. A možda probam jos jedne nove keksiće- cimet kuglice s lješnjacima.
Mama radi boeme (isto prastari recept) i medine šape.
Napredak: vanilin cvjetići ispečeni, složeni. Napukli keksići gotovi. Tijesta za grencle, medena srca i speculoos samo čekaju izradu i pečenje u frižideru. Ostalo za koji dan.
ja prijavljujem gotove čoko kiflice i gingerbreadovce koji čekaju da ih ukrasim. zamjesila sam tijesto za vanilice - trebali bit pereci, ali sam odlučila iskoristiti prekokrasan kalup koji imam.
sutra planiram zamijesiti sva tijesta za kekse, pa završiti pečenje i ukrašavanje u ponedjeljak. onda prelazim na kremaste.za njih nisam do kraja idlučila koje bi.
Vidjela sam kalupe za kiflice po svim većim centrima, pa me zanima da li ga koristite (pa čak i za koje kiflice-vanilini roščići, kokos kifle...) i kako vam kiflice izgledaju kada ih ispečete? Da li ste općenito zadovoljne s time, da li se isplati to kupiti? Zahvaljujem na odgovoru.
Mene zanima kakve recepte imate za vanilin kiflice?
Vidim varijantu sa i bez jaja. Tko radi kakve i kakva je razlika? A tu ne nalazim recepte... kak vi to zovete?
jucer sam napravila speculaase, spremljeni su u kutiju
danas cu kuglice s narancom
i mozda kiflice, ako ce mi se dati
kiflice radim po receptu moje bake, samo dodajem kokos, orahe ili vaniliju, ovisi kakve zelim
KIFLICE (ispadne oko 35 srednjih):
30 dag brasna
10 dag secera
1 cijelo jaje
1 margarin ili maslac (25 dag)
za kokos kiflice: 15 dag kokosa
za orah kiflice: 15 dag oraha
za vanilin kiflice: 1 vanilin secer + ekstrakt vanilije
zamijesiti tijesto, staviti pola sata u frizider
narezati na stapice i raditi kiflice
peci 15-ak minuta na 175 st.C
ispecene posuti staub secerom
ma da
i svake godine si kažem da ću napraviti veće i onda mi bude žao
svi ovi kolači se jedu samo jednom godišnje (barem u našoj kući) i onda se trudim da budu kao što je pravila moja mama
dajte mi neki link na najjednostavnije čupavce
sin ih obožava i inzistira da ih sa mnom radi, pa bih pripremila tijesto i uvaljala s njim kad uhvatimo oboje pola sata vremena ovaj tjedan
i koliko to maksimalno može stajat u frižideru (tijesto samo i gotovi čupavci)? jel može i tijesto u zamrzivač?
iskreno ja nikad ne stavljam kolače u zamrzivač.Prvo zato jer imam jako mali zamrzivač,a drugo čini mi s da ne bi možda bili ukusni kao prije,neznam...možda griješim.Kod nas se uvijek sve pojede![]()
za čupavce napravi najobičniji biskvit - ono koliko žlica brašna, toliko šećera i jaja, malo mlijeka, malo ulja, prašak za pecivo. režeš pečeni biskvit na male kockice i umačeš u otopljernu čokoladu, pa u kokos.
ja napravila vanilice, zamjesila za kokos kiflice i linzere, popodne ću za medenjake.
ma naišla sam na neki recept sa margarinom, a ne sjećam se da sam ga prije stavljala, pa
a nije sa čokoladom bilo mlijeko?
ja sam mislila ovaj put praviti po ovom receptu, svi ga hvale pa rekoh da i ja isprobam
http://www.coolinarika.com/recept/masaterini-cupavci/
Iako sam ga usporedjivala sa maminim receptom po kojem sam radila prije i dosta su slicni, a ovi su bili isto super.
mellyce, prije 2 tj sam radila te masaterine i ok su.
dosta ti bude čokolade, ne moraš raditi smjesu i pol. to napominjem jer mi je s ranijim receptom uvijek falilo tog čokoladnog fila.
Ja sam napravila:
medenjake- recept sa ovog foruma
kokos pusle
orasi
srca - po receptu za kuglice od naranče i kakaa
krancle
bijeli trokuti
rafaelo
figaro
grilaž korpice
pužići s medom
još ću mađaricu i princez krafne
Kahm, popis je sastavljen:
-bajadera u zrnu kave - Aprina bajadera u obliku zrna kave
-mocca cookies - neki recept s coolinarike, kava i lješnjaci
-lebac - zapravo lebkuchen, jelte
-mandulat - al s pistacijama
-napolitanke bake Anke
-čokoladni mulj - aka lagano slani čokoladni keksi
-crni linceri - linceri s kakaom u smjesi za keksice, mazani domacom marmeladom od naranci
-keksici od kave s "slatkim od mlijeka"
-svekrvino oko, bez podocnjaka - izbacujemo keks ovitak jer nam je bezveze izvana, ubacit cemo ga unutra, u manjoj kolicini naravno, s preljevom čokoladnim
-pracne - tu se nema sto reci
-klasicni medenjaci
-čokoladne kuglice s kardamomom
-paprenjaci, imamo antikni kalup, šteta ne iskoristit, ne znam još hoće li biti s orasima ili bez
Savrseno.
gotovo:
krancle/zvjezdice (od 1.5 kg brasna)
kore za madjaricu (18 kom)
keksici recept koje je dala MoMo (dvije mjere), ovo su djeca razvlacili i modlama vadili oblike, pa imamo sobove, patkice, krave, zvjezde padalice, zvjezde. uglavnom uzivali su.
polugotovi paprenjaci: stoji tijesto u frizideru, ceka da me uhvati inspiracija za ispeci
sve ovo u kolicinama koje su navedene jer sam shvatila da na bozicnom rucku imam ljudi koliko sam imala i na svom vjencanju, uhvatila me panika (doduse na vjencanju su nam bili roditelji i sestre, ali svejedno imam osjecaj da mi je to repriza vjencanja, ali samo sad imam i klince)
ajme marta, mogu li ja i tvoj i kalimericin popis nekako pretocilti u moju spajzu?
:zavidnismjalic:
kako se zovu oni čokoladni keksi o kojima smo prije par godina ovdje raspredali, umoče se u štaub šećer i budu onako popucali?
Danas sam probala ove s prvog linka i ovo je nešto fan-ta-sti-čno! Samo što treba sa tijestom raditi dok je toplo i odmah peći jer kad se ohladi, teško se valja i kiflice budu tvrde (to, naravno, nikad ne bih otkrila da mi moj sin nije pomagao mijesit tijesto). Mislim da će ovaj recept, uz muffine i palačinke ući na naš tjedni meni.
Radila sam ove, zamijenila začine jednom žlicom miksa za medenjake, ispali su odlično. Zapravo, već smo ih pojeli i moram peći ponovo.
misliš na ove? kopiram post s 1. str.
Ovi mali čokoladni kolačići ne mogu baš dugo stajati ali su prejednostavni za napraviti, a tek kako su fiiiini.
Napravljena smjesa može stajati u frižideru par dana i kad vam se jedu svježi kolačiči samo ih zarolate i u pećnicu s njima.
http://damijenestoslatko.com/slatko/crno-bijele-kuglice
evo i film
http://www.joyofbaking.com/ChocolateCrinkles.html
ninik, ja sam jučer to radila.
Imala sam one manje oblatne i nisam čekala da se ta fila "stisne"/zgusne, pa sam stavila jednu oblatnu, debelo namazala, pa još jednu, opet namazale i 3. poklopila.
Odlične su.
dobro...znači imaš dva kata...pa to je ok!
ne čini mi se puno muke s tim....uvrstit ću u raspored![]()
Dodatak: znala sam da ide samo jedna gore, jedna dolje, ali nisam imala vremena čekati da se fila malo zguse.
Danas je na redu ovo: http://www.coolinarika.com/recept/prasko-cudo/ - kolač za svaku preporuku!![]()