Page 9 of 9 FirstFirst ... 789
Results 401 to 438 of 438

Thread: Božićni kolači 2011

  1. #401
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Quote Originally Posted by princess puffy View Post
    uf,
    nije lako tebe zadovoljiti...
    i nije... alex je zahtjevna...

    a kaj si s pinjolama? odakle ti?

    što više razmišljam o ovom receptu, to me više podsjeća na naše najobičnije dalmatinske pandolete...
    hm... mislim da ću njih i napraviti... 'ko će sad tražiti pinjole, ekstrakte, anis i slične bakrače...

  2. #402
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    pa što nisi malo mlijeka dodala
    ili ruma
    ili bilo čega

    što nisi nazvala?
    dodala ,i opet ništa , trebala sam valjda dodati još

    Sad imamo kuglice

  3. #403

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    zgb
    Posts
    2,384

    Default

    aleks, inbox ti je prepun...

  4. #404

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Novi Zagreb
    Posts
    759

    Default

    Eto, konačno kraj petljanju sa kolačićima...
    Puno sam vas čitala, malo sam stigla "pričati", jer mi obično sve ode vrit ili izgori ako samo pogledam na komp dok pečem kolače.
    Uspjela sam napraviti devet vrsta, desetu je dodala sveki, ostatak ćemo kad se ovi malo prorijede, da za novu godinu imamo neke druge,
    obično to budu orehnjača i makovnjača i neka torta
    SRETAN VAM BOŽIĆ, drage ženskice
    Moji kolačići:http://www.coolinarika.com/slika/837485/

  5. #405
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    marijanada, jako su ti lijepi kolačići!


    Ovo su moji ovogodišnji kolači:

    http://www.babababies.com/images/pic...124_9-5687.jpg
    bajadere
    http://www.babababies.com/images/pic...647_0-7280.jpg
    fudge s kandiranim voćem i ostalo:
    http://www.babababies.com/images/pic...647_1-4732.jpg

    Svima želim sretan Božić!
    Last edited by MalaSirena; 24.12.2011 at 12:52.

  6. #406
    winnerica's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,034

    Default

    I ja sam završila svoje kolače, uz manje modifikacije, evo da ih nabrojim:

    - vanilin kiflice, rolada od oblatni, kokos bajadera, kuglice od rogača/čokolade i naranđe, čupavci s kokosom i orasima, mađarica i tiramisu torta.

  7. #407
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    i ja sam gotova.
    od suhih imam kokos-vanilin kiflice, čokoladne kiflice, kuglice od kokosa, vanilin keksi, kolačići od kikirikija i brusnica, keksi na keksomat, obični keksi na kalupe, čokoladne zvjezdice, gingerbreadmanove, spojene kekse, kekse od oraha s nugatom i šape

    od kremastih mozart kocke, lažnu mađaricu, bajaderu, majmunski, orah ploške, kokos kocke i kolač od rogača s brusnicama.

    znam da se čine puno, ali sitni su po pola mjere, a moji dečki su naprosto uživali u rezuckanju i ukrašavanju.

    sretan vam Božić svima koji slavite
    Last edited by babyboys; 24.12.2011 at 15:18.

  8. #408

    Default

    ispravak
    cantuccini su super
    dok sam ih rezala žderala sam komade koji bi se odlomili, krajke, činilo mi se jako slatko
    kad su se ohladili su super
    moram nabaviti aromu gorkog badema za idući put, i anis
    hvala pipli

    Forka pinjole sam imala iz 2 izvora
    jedne sam još prije kupila u mulleru, paketić od 60 gr, ne sjećam se cijene, ali bilo je dosta
    kako sam radila duplu smjesu trebalo mi je još pa sam kupila u mercatoru, 20 kuna 100 grama
    te nisu ni sluga ovim iz mullera

  9. #409
    zhabica's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    u radosti ...
    Posts
    3,922

    Default

    ja sam odustala od dodatnih kolaca, imam jos hrpu keksica, napravila cheescake, ali sam usecerila korice narance, bajame i napravila smokve u cokoladi

  10. #410
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Ako neka dobra dusa ima iskustva s ovim receptom za cokoladni fudge,http://www.coolinarika.com/recept/fu...em-i-bademima/
    kolika je kolicina "jedna konzerva kondenzovanog mleka"?
    250ml,500ml..?
    Posto isto ne mogu naci u prodaji,napravila bih sama,ali ne znam koliko ide u recept...
    Tnx!

  11. #411

  12. #412
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Jeeeeej
    Hvala ti PUNO

  13. #413
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    marijanada i MalaSirena, kolači vam prekrasno izgledaju. Probat ću jednom one limun kocke napraviti.
    Svima koji slave , sretan i blagoslovljen Božić !!!

  14. #414
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    ode Božić, ode i ovaj topic!

    dakle, napravila sam samo londonjere i čizkejk, jer je u međuvremenu stigla spasonosna mirišljava pošiljka iz Dalmacije s arancinima, suhim smokvama i veeelikom kutijom divnih kolača



    nego, moram se pohvaliti da sam kušala Aleksandrine cantuccine... prepredobri su, baš ono fini, ukusni i hrskavi, kako i trebaju bit!
    Alex, svaka čast na izvedbi, Pipli, tnx na receptu, čim nabavim neke pinjole, budem ih napravila!

  15. #415
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,978

    Default

    Ja sam naletila na ovaj recept bez pinjola, jel dostojan Aleksandrinom receptu?
    http://www.coolinarika.com/recept/ca...otti-di-prato/

  16. #416
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    što ćete praviti za Novu godinu? ja vjerojatno čizkejk (kao forka) sa višnjama ili malinama i krempitu

  17. #417
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    ja ću samo odmrznut zalihu, od svega po pola je u frizeru
    I ovo je zadnji put da radim toliko vrsta, ja sam dobila dvije kile samo dok sam ih radila

  18. #418
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Za Novu godinu klincima vjerojatno crvenkapicu (jeli su kod bakine susjede i zapalili se za to, a nije problem napraviti) a za nas odrasle nešto slano - kroasani ili klipići, nešto što paše s pršutom, odojkom i grah salatom. Zamijesit ću navečer, frknuti u frižider i peći na samu Novu godinu dopodne jer mi cijela obitelj dolazi na ručak.

    Možda, mooooožda napravim kineske trokute za muža i svekrvu, ako me baš bude volja, ali imamo punu kuću kolača pa mi se ne da. U prosincu mm ima rođendan, imamo godišnjicu braka, nareda se hrpa blagdana od svetog Nikole do kraja godine, pa su nam pune riti svega. Vjerojatno ću napraviti nešto friško za Tri kralja, da ne pretjerujemo. Vidjet ćemo, ako se ipak odluče za šnite od lješnjaka, možda to napravim. Ponekad to napravim u kalupu za torte.

    Obično radim Jozefinu (torta od lješnjaka, čokolade i naranče, bez file) ali moja mama ju je napravila za Božić pa to otpada.

  19. #419
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Evo recepta za crvenkapicu s keksima (jako jednostavno, ništ se ne peče, a izgleda super). Naša susjeda uzme samo jednu staklenku i višnje rasporedi po 3-4 na svaki keks, pa tek onda zalije preljevom za torte.

    Dušu dalo za lijenčine kakva sam i sama: http://www.coolinarika.com/recept/713701/

  20. #420
    Zdenka2's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    6,448

    Default

    Djeca su zaželjela pitu od maka s čokoladom, pa će se ova netalentirana slastičarka baciti u taj podvig.

  21. #421

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Novi Zagreb
    Posts
    759

    Default

    Quote Originally Posted by Forka View Post
    ode Božić, ode i ovaj topic!
    Ma neće valda!!! Pa stiže Nova, zar nećemo napraviti još friških kolača? Moji Božićni su još samo u tragovima treba peći dalje...

  22. #422
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Ja sam napravila ovo:
    http://www.joyofbaking.com/RumBalls.html
    ovo:
    http://damijenestoslatko.com/slatko/...e-chip-cookies
    ovo:
    http://www.coolinarika.com/recept/bo...ce-ili-minjoni
    ovo:
    http://www.coolinarika.com/recept/medene-toblerone/
    i vanilice "vulgaris",
    a planiram jos ponesto,ako stignem...
    Od svega smo probali jedino Chocolate chip cookies,jako fino ali preeeeprepreslatko,
    pojedes jedan i srusis se u nesvest

  23. #423
    kljucic's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    početak Slavonije
    Posts
    2,137

    Default

    Moji za Božić su već skoro smazani. Radila sam kekse sa lješnjacima, mramorni kuglof i zobene prutiće (sa portala), a ova torta me naprosto oduševila http://www.coolinarika.com/recept/snjezna-torta/
    Z
    a Davidov rođendan sam još dodala Milka tortu i ovaj preeeefini (i jeftinija varijanta!) cheesecake http://www.coolinarika.com/recept/cheesecake-do-jaja/ te Lindine putar štangice uz humus.
    Za Novu idu kremšnite i Aprine buhtle. Uz mamine kolače, dosta i previše.

  24. #424
    piplica's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,169

    Default

    Aleks i forka, baš mi je drago da se vama sviđaju,
    kod mene je već otišla dupla doza, dok ostalih kolača još ima.
    Ja sam ih sama pojela brdo,
    da mi netko zagrize guzicu, imala bi okus po pinjolama...

  25. #425
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ako budeš imala viška... znaš kamo ćeš s njima!

    ja ću još samo budniće napraviti, da nas održavaju živima na Staru godinu
    svega ostaloga ima iako se gosti samo izmjenjuju
    (i neću više stavljati fotke na fejs, jer svi sa vrata viču: gdje su)!

  26. #426
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Forka, kad sam pročitala cantuccine (je li se tako piše, ne traži mi se), rekoh: aaa, davno nismo pandolete .
    I ja sam londonere (duplu dozu) i čizkejk. I slučajno rožatu, jer su se Marijeti lupala jaja dok sam ja radila londonere, i onda smo "još, još, još" ulupale rožatu od devet jaja.
    Na Badnjak samo fritule, kroštule nisam stigla. Sve je ispalo odlično.

  27. #427
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Quote Originally Posted by vertex View Post
    Forka, kad sam pročitala cantuccine (je li se tako piše, ne traži mi se), rekoh: aaa, davno nismo pandolete .
    I ja sam londonere (duplu dozu) i čizkejk. I slučajno rožatu, jer su se Marijeti lupala jaja dok sam ja radila londonere, i onda smo "još, još, još" ulupale rožatu od devet jaja.
    Na Badnjak samo fritule, kroštule nisam stigla. Sve je ispalo odlično.
    ja ti velim da su cantuccini i pandoleti skroz slični...
    ok, možda su cantuccini malo sofisticiraniji u pogledu sastojaka...
    sad si me sjetila da sam zaboravila prijavit da sam i ja radila pašurate (to su fritule), a kroštule su bile u onoj 'čarobnoj' kutiji...

    hm... vidiš... rožatu bih mogla za NG...

  28. #428

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    uspiješ li rožatu napraviti bez "rupica", onako da bude skroz glatka, kao puding ?

    ja sam sve načine pečenja isprobala, ali uvik su rupice tu

  29. #429
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    ne smiješ tući kao za kajganu nego miješati, tako su meni objasnili , znači prilikom mješanja ne smije nastati pjenica, nego što homogenija emulzija (valjda sam to dobro sročila) , onda nema rupica kod pečenja. Drugi razlog bi mogla biti previsoka temp, odnosno prenaglo podizanje temp, ali onda bi bili veći mjehuri, a ne sitne rupice
    Nadam se da sam pomogla
    Sori što sam se umješala
    Last edited by pikula; 28.12.2011 at 19:49.

  30. #430
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Quote Originally Posted by princess puffy View Post
    uspiješ li rožatu napraviti bez "rupica", onako da bude skroz glatka, kao puding ?

    ja sam sve načine pečenja isprobala, ali uvik su rupice tu
    obično nema rupica... al' ne pečem ju, radim ju obavezno u 'banjamariji'

  31. #431
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    ja radim banjamariju u pećnici ili kako?

  32. #432
    piplica's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,169

    Default

    Vjerojatno je mislila na pećnicu, ne može drugačije,
    posudice se nasloži na pleh, pa se u njega ulije voda, do visine pola posudica.
    Inače, nisam nikada radila rožatu, to sam vidjela na teveu, pa se sada pravim važna...

  33. #433
    piplica's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,169

    Default

    KayaR, jesi li radila čokoladni fudge?
    Baš sam neki dan gledala kako ga radi Rudolph na 24Kitchen, izgledao je božanstveno...

  34. #434

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by pikula View Post
    ja radim banjamariju u pećnici ili kako?
    može i samo banjamarija, bez pećnice

  35. #435
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Quote Originally Posted by piplica View Post
    KayaR, jesi li radila čokoladni fudge?
    Baš sam neki dan gledala kako ga radi Rudolph na 24Kitchen, izgledao je božanstveno...
    Nisam jos ,ali planiram.
    Nemam Bailey's,cekam da mm stigne s puta sutra,donece iz free shop-a.
    A i kondenz.mleko moram sama napraviti,nisam nasla da kupim,ko zna na sta li ce to liciti...
    Imam 2 recepta,razlicita.Nemam pojma koji da odaberem..
    jel radio ko to sam?

  36. #436
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Ne usuđujem se davati savjete za rožatu jer mi je dugo bila ukleta.
    Zapravo, prvo je godinama ispadala nepogrešivo savršena, dakle bez rupica, glatka, ma divna. Onda se jedanput, da prostite, ispišala (pustila vodu, postala blijeda i porozna, jestiva, ali to je sve). I onda se godinama događalo isto, a da se ja nisam mogla sjetiti nijedne razlike u postupku.
    I onda je sad ispala opet odlična. Sad mi jedino pada napamet da sam je možda, mooožda, vadila iz peći skupa s banjomarijom i da se tako polakše hladila, a da sam onda s tim prestala jer nisam više imala tu teću, nego sam vodu stavljala u duboku škrovadu i to je teško tako vrelo i široko i teško vadit zajedno iz pećice. Ovaj put se hladila u otvorenoj i ugašenoj peći.
    Inače, rožata se može samo na banjomarija kuhat, i dosta ljudi je tako i radi, ali ja uvijek u pećici+banjomarija.

  37. #437
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Quote Originally Posted by princess puffy View Post
    može i samo banjamarija, bez pećnice
    e, ja tako, samo banjamarija! i najbolje mi ispadne kad zaboravim da sam je stavila kuhat...

  38. #438
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    kak? u lonac stavite vodu pa zdjelu - na ringu? ja nikad nisam probala izvan pećnice- u čemu je razlika?

Page 9 of 9 FirstFirst ... 789

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •