Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Cemu prijava na HZZ?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Cemu prijava na HZZ?

ajde meni jednoj tupki objasnite cemu sluzi Hrvatski zadod za zaposljavanje ako nemislim raditi?

naime ovako doma sam vec 6godina otkako se prvo djete rodilo...isprva sam se prijavila na HZZ jer tada se moralo biti na njemu 12mj da nezaposlena osoba moze ostvariti pravo da porodiljnu naknadu (koju ja tada nisam uspjela dobiti),tada je bilo i zdrastveno preko HZZ...bila sam prijavljena godinama dok nisu shvatili da ja u biti ne zelim ici raditi...
    ispisali su me....nakon 1god sam se ponovno prijavila jer je djete bilo vece i odlucila sam krenuti raditi,no u meduvremenu sam ostala trudna...
    kada se djete rodilo opet su me ispisali da mi ide kao ta 1god.mirovinskog...u 7mj sam se trebala ponovno prijaviti jer je 1god.istekla..
    ja jos nisam......jer se pitam zasto da se prijavim kada mi HZZ nicem ne sluzi (osim besplatnog prijevoza) jer sam odlucila ne raditi i ostati doma..

dali se varam?...ima li nesto bitno ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ukoliko ostvaruješ pravo na zdravstveno osiguranje na nekoj drugoj osnovi , nije bitno.
    Ako jednom ipak odlučiš raditi , znaj da mnogi poslodavci radije uzimaju nekog sa zavoda
    jer u tom slučaju ostvaruju neke beneficije.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    jer se pitam zasto da se prijavim kada mi HZZ nicem ne sluzi (osim besplatnog prijevoza) jer sam odlucila ne raditi i ostati doma..

dali se varam?...ima li nesto bitno ?
    pa trenutno ti je i besplatan pokaz upitan jer se po novome uzima prihod po članu kućanstva pa ako prelazite neki limit nema besplatnog pokaza...
    inaće ako trenutno niti ne misliš raditi onda ti je i bolje da nisi prijavljena jer bi te slali na kojekave tečajeve, a morala bi potpisati bjanko mjenicu na 50.000,00 kn koju bi trebala vratiti ako
    odbiješ posao za koji si išla na tečaj...

zapravo HZZ ti je jedino od neke pomoći kada nako gro godina staža dobiješ otkaz u firmi pa preko njih dobijaš neku crkavicu za nezaposlene...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zavod za zapošljavanje je javna ustanova kojoj je osnovna djelatnost posredovanje je pri zapošljavanju,
    s jedne strane za nezaposlene osobe koje traže posao, a s druge strane za poslodavce koji traže nove zaposlenike.
    Dakle, ti dok ne tražiš posao tamo zapravo nemaš što tražiti.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Samo da napomenem da nisu baš kojekakvi tečajevi. Ima vrlo dobrih i kvalitetnih prekvalifikacija koje mogu jako doći a vrlo su skupe i rijetko tko si ih priušti. i nisu zadužnice bezveze, njima se zavod osigurava od toga da ti ne otpoštuješ dogovor i zavlačiš s polaganjem ispita.
    Ja upravo pohađem tečaj vrijedan 7500kn i još ostvarujem naknadu od skoro 2000 kn.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa zar ne pise na stranicama da se pravo na naknadu stopira dok se tecaj pohadja??

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A nakon prekvalifikacije nema garancije za zaposlenje.
    Ogroman novac država tu gubi. Najprije da bi odškolovala osobe, kasnije te iste ljude prekvalificirala i koji usprkos tome neće naći posao, barem velika većina njih.

Netko dobro trlja ruke, ta učilišta ili tko već, ali kad se sjetim koliko to sve državu košta, odmah me glava zaboli
    Posljednje uređivanje od JaMajka : 10.12.2011. at 00:11

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Zavod za zapošljavanje je javna ustanova kojoj je osnovna djelatnost posredovanje je pri zapošljavanju,
    s jedne strane za nezaposlene osobe koje traže posao, a s druge strane za poslodavce koji traže nove zaposlenike.
    Dakle, ti dok ne tražiš posao tamo zapravo nemaš što tražiti.
    x

državna i lokalna uprava bi trebali poraditi na tome da nikakva prava ne vežu uz prijavu na HZZ, čisto da imamo pravu sliku o stvarnom broju tražitelja posla.

u praksi, mi smo par godina imali problem jer mm nije prijavljen na HZZ. porezna je tražila potvrdu od HZZ o visini naknade (pa makar bila i 0 kn), a HZZ takvu potvrdu nije mogao izdati jer mm nije u evidenciji. nakraju su se složili da im je dovoljno dobra potvrda na kojoj piše "xy nije u evidenciji HZZ". zadnje 2 god. takva potvrda prolazi na poreznoj.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Naknada za vrijeme osposobljavanja se stopira i onda se nastavlja isplačivati nakon obrazovanja tamo gdje je stala, dakle dobivati ćeš je 2-3- mj duže
    Ali za vrijeme obrazovanja imaš pravo na posebnu naknadu od 1663 kn + putni troškovi zet+ hž itd.
    Slažem se da ima potpuno čudnih zanimanja za koja nude prekvalifikacije,ali također ima super općih stvari, popus informatičkog opismenjavanja, pa zatim obrazovanja za mrežne i sistemske sdministratore koji se ni ne mogu drugačije osposobljavati osim u raznim veleučilištima.
    U mojoj grupi neki ljudi su već pronašli posao, uglavnom tu igraju preporuke kao i svugdje ali jako puno poslodavaca traži potvrdu o imf. pismenosti, bilo u radnoj knjižici ili certifikat.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

znaci ja u biti nemam sta tamo raditi...jer trenutno niti mislim raditi (curkica mi je jos premalena, u vrtic je upast nemoguce,no ne zelim ju ni staviti jos) a ni nemislim ici na tecajeve...

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Uopće je upitno koliko i HZZ traži posao što mi je moja savjetnica i otvoreno rekla kad sam se prijaviljivala, da to sve ide preko veze i da poslodavci tamo objavljuju oglase samo da ispoštuju normu. Vrhunac je bio kad je mene s magisterijem pitala što želim raditi (kad se radi plan) i nabrojim joj par poslova u struci na što će ona meni da sam preambiciozna i da se trebam zadovoljiti poslovima trgovca ili pomoćnog kuhara jer je to jedino što mi oni mogu naći...

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

lidać2 a kako ostvarujes zdravstveno, po mužu?
    također me zanima da je na ostvarivanje dječjeg doplatka utjece to da li si prijavljen na HZZ?

ja se naime namjeravam "ispisati" s burze, pošto takoder ne trazim posao, a ako cu traziti to cu ionako naci bez njihove pomoci.
    zapravo me zanima da li gubim jos kakva prava osim zetovog pokaza?

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Koliko sam upućena, za dječji doplatak potrebno je jedino dokazati visinu prihoda u godini za članove kućanstva, nebitan je status na burzi.
    Zdravstveno osiguranje nije vezano uz prijavu na HZZ, zavod služi jedino za pronalazak zaposlenja.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tak je, nemoraš biti na Burzi ali od njih trebaš donijeti potvrdu da nisi kod njih registriran (tj. da nemaš prihode s njihove strane) - za dječji doplatak.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala cure, sad sam mirnija

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

samo jos jedna provjera- ja i malena cemo se prebaciti na tatino zdravstveno jel tako? i koliko sam citala nije bitno da li ste u braku, racuna se i vanbracna zajednica

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

dijete može biti osigurano preko tebe bez obzira ako imaš status nezaposlene osobe, onda ćete obje imati zdravstveno osiguranje preko države.
    za izvanbračnu zajednicu nisam sigurna kako stvari stoje, ali čini mi se logičnim da ako ste prijavljeni na istoj adresi da ste članovi kućanstva, to bi valjalo još provjeriti.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja imam status nezaposlene i malena je na mene od prvog dana. no koliko sam shvatila, ako nisi na burzi da moras prebaciti osiguranje na nekoga (nezakonitog)

puljanka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

se preko HZZO-a nemoras se prijavljivati na HZZ.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tak je, nemoraš ovisiti o npr. osiguranju preko muža, nazoveš HZZO i tam saznaš detalje, tj. svaki državljan RH ima pravo biti osiguran zdravstveno, bez obzira na status zaposlenja i sl.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala, to nisam znala, znaci mogu biti "sama na sebe"

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

tako je, ne moraš prebacivati svoje zdravsteno osiguranje ni na koga ako si nezaposlena, bio-ne bio prijavljen na zavodu za zapošljavanje, nebitno, svaki građanin RH ima pravo na besplatno zdrav.osiguranje (osnovno, ne i dopunsko)

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

al zar ne postoji rok od 30 dana od otkaza/gubitka statusa redovnoh studenta/zavrsetka skolovanja za prijavit se?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    al zar ne postoji rok od 30 dana od otkaza/gubitka statusa redovnoh studenta/zavrsetka skolovanja za prijavit se?
    Da, za prijavu na HZ za zdravstveno osiguranje. Ako se ne prijavi u roku 30 dana po prestanku zaposlenja ili 90 po prestanku školovanja, gubi se zdravstveno.
    No, mala-vila, ako si već na HZZOu prijavljena kao nezaposlena, ništa se ne mijenja. Sada ne treba ni zdravstvenu više mijenjati, niti javljati se. No, da budeš sigurna, uzmi zdravstvenu i pitaj na HZZO, ona će ti točno reći što trebaš. Mene su bili ispisali lani sa Zavoda za zapošljavanje na mjesec i pol (popis stanovništva) i opet upisali, i ništa nisam mijenjala na Zdravstvenom, ni javila se nisam. I kćer je na meni zdravstveno osigurana. Zdravstveno mi je stalno isto.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moja djeca su na mene,jos uvjek ne radim i svi zajedno imamo zdrastvenu...
    i da i ja sam u vanbracnoj zajednici...do sada nisam imala nikakvih problema u vezi zdrastvenog...cak imam i besplatno dopunsko...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •