Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Ne davanje platnih lista radnici ?!!!

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Ne davanje platnih lista radnici ?!!!

Kako postupiti kada imaš poslodavca koji ne izdaje platne liste svojim zaposlenicima?
    Kada misli da je to nešto što ne mora činiti, da to nama nije bitno, ne treba nam ili pak moramo biti jako dobri da bi to dobili jer to ovisi o njegovoj dobroj volji i simpatijama koje ima ili nema prema tebi?!

Otvorila sam bolovanje zbog komplikacije u trudnoći, čime sam na "crnoj listi" (da, imam odvratnu šeficu, ali neću sad o tome) i mislim da ću jako teško dobiti ikakvu "uslugu" tipa platne liste i obrasca ER 1 koje moram donjeti na HZO da bi dobila naknadu za bolovanje (inače će me staviti na minimalnu naknadu, razlika bi bila u oko 1000 kn!)

Postoji li pravni način da dobijem potrebne papire? Naime znam da je po zakonu obavezna dati radniku platnu listu svaki mjesec (dobit ću čir na želucu!)

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zatraži pismenim putem ili odi u hzzo i reci imakakva je situacij da oni zatraže službeno. Ili jednostavno pošalješ muža da on to riješi. Nije mi jasno zašto ti to ne bi dali ionako oni ništa ne plaćaju.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako poslodavac ne želi izdati platnu listu, čini povredu zakona.
    slobodno ga prijavi inspekciji rada (pri državnom inspekotratu) - http://www.inspektorat.hr/dirh4/o-dr...ki_ip0XANASgw/

na gornjem linku se nalaze svi područni uredi, a ovdje kopiram ovaj iz zg:

PODRUČNA JEDINICA ZAGREB

Prilaz Ivana Visine 1-3
    10000 Zagreb

Kontakti:
    tel: 01/650-3000, centrala
    fax: 01/650-3038
    e-mail: kontakti_ZG@inspektorat.hr

NAPOMENA: Prijave povreda propisa putem Interneta moguće su isključivo preko našeg on-line obrasca (link na Prijavi povredu propisa), tumačenje zakonske regulative nije u djelokrugu rada Državnog inspektorata.

Pročelnik PJ Zagreb
    tel: 01/650-3003
    fax: 01/650-3039
    e-mail: Procelnik.PJZG@inspektorat.hr
    tajnica: Lea Sutlić
    e-mail: lea.sutlic@inspektorat.hr

Primanje stranaka:

- Dežurni gospodarski inspektor
    ponedjeljak - petak od 08,30 do 15,00 sati
    pauza od 12,00 do 12,30 sati
    dežurni telefoni za prijave 01/650-3015; 01/650-3016

- Dežurni inspektor rada u području radnih odnosa
    ponedjeljak od 08,30 do 12,00 sati
    srijeda od 13,00 do 15,30 sati
    petak od 08,30 do 12,00 sati
    dežurni telefon za prijave 01/650-3014

- Dežurni inspektor rada u području zaštite na radu
    ponedjeljak od 12,00 do 15,30 sati
    utorak od 08,30 do 15,30 sati
    srijeda od 08,30 do 12,00 sati
    četvrtak od 08,30 do 15,30 sati
    petak od 12,00 do 15,30 sati
    dežurni telefon za prijave 01/650-3013

Područna jedinica Zagreb i njezine ispostave u Karlovcu, Bjelovaru, Sisku, Vrbovcu, Kutini, Novskoj i Daruvaru svojom nadležnošću obuhvaćaju Grad Zagreb, Zagrebačku županiju, Sisačko-moslavačku županiju, Karlovačku županiju, Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Ispostave PJ Zagreb

Za obavljanje poslova inspekcijskog nadzora iz djelokruga Inspektorata u prvom stupnju, ustrojene su ispostave unutar područnih jedinica. Ispostave PJ Zagreb su slijedeće:

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

skroz te razmem,ni ja nisam dobivala platnu listu,isto tako se smatralo da to "nije moje",i kraj priče.kad sam otvarala kompl.,samo sam nazvala knjigovodstvo i rekla što mi treba(na što mi je poručeno da za sve što u buduče trebam da se obratim šefu).listu sam dobila,bar nisam to morala njega pitati..
    a kad sam dizala kredit,trebale su mi 3 zadnje platne liste,nakon što su mi dali rekli su mi da ih vratim nakon što mi banka vrati.naravno da nisam,iz principa,a oni su posle valjda zabili na to.
    na kraju priče,kad sad gledam na te neke stvari,drukčije bi postupila,više bi se borila za sebe.
    sad neznam čega sam se bojala.
    možda da zbilja pošalješ muža,a ako budu komplicirali,poslušaj mamma san.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •