Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Puknuti zub:-(

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Puknuti zub:-(

I to gornja jedinica...
    Doduše, mrtav je već godinama, ali je služio svrsi i bio mi je baš lijep. Prije par mjeseci sam izbjeljivala zube, a njega je zubarica posebno izbijelivala s nečim iznutra jer je bio za nijansu tamniji od drugih.
    Danas išla otkinuti selotejp zubima i on puče skroz do korjena. Nazvala sam odmah zubaricu, javila se sestra i kaže ništa od termina do pon. popodne. Baš pred vikend se moraju dogoditi ovakva s...a.
    A sutra moram među ljude i kupila sam neko corega ljepilo za dentijere pa ću ga pokušati fiksirati do ponedjeljka, samo da ga ne progutam prije toga.(mrzim sad i ovaj smajlić...što nema neki krezubi)
    E sad, ono što me zanima je da li je tko od vas imao sličnu situaciju? Koja je najbolja solucija za popravak, a da se taj novi zub uklopi u zubalo i da se baš ne vidi na kilometar da je umjetni.
    To mi je baš ružno za vidjeti kad prednji zubi nisu svi skladni i jednaki, nego svaki vodi svoju politiku.
    Znam da nije smak svijeta, i nedajbog goreg u životu, ali baš sam u bedu.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Odi sutra ujutro stomatologu, možda ti može odmah staviti neki provizorni zub, da ne budeš krezuba dok napraviš novi.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja imam krunicu na gornjoj jedinici
    koštala je pun kufer para i ne kuži nitko da je falša. čak i na fotkama lijepo izgleda. krunica je od cirkon keramike, bezmetalna (~4000kn)
    i bila je predivna, dok me moje drago dijete nije glavom opalilo u zub, puknuo štift (naravno, subota navečer, ja u nedjelju popodne idem na put) pa je privremeno zacementirana
    sad čekam da cement popusti pa da idem radit novu 8toplo se nadam da će držati još barem par godina jer nemam para za istu takvu)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A, čuj, nakakav zub moraš nacecit. Prošlo ljeto, taman se spremam otputovati na svadbu u Dalmaciju i grickam pomalo mandulat, i hopa - puče gornja trojka, pri korijenu. Očaj me zahvatio isti tren , zubarica ga zalijepila s nekim ljepilom da potraje tih par dana dok sam bila na putu (moš' mislit što sam jela na svadbi, samo sam mislila na zub). Nije mu bilo spasa, izbrusila ga je i stavila navlaku, sličnu ostalim prednjim zubima, nisu ni oni svi tipitop identični, niti ih izbjeljujem jer imam prirodno dosta bijele, tako da je meni ta navlaka čisto ok. Samo nek je zub tu. Dok nije bio još napravljen nosila sam plastični zamjenski, i on je bio u redu.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 09.12.2011. at 21:14

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Odi sutra ujutro stomatologu, možda ti može odmah staviti neki provizorni zub, da ne budeš krezuba dok napraviš novi.
    Ma otišla bi ja još danas popodne kad mi se to dogodilo, ali sam dobila termin tek za ponedjeljak.

A ništa, sad sam zub samo nabila nazad na korijen i nekako stoji, ali ću ga morati izvaditi prije spavanja jer me strah da ga ne progutam, a sutra ću ga probati privremeno zalijepiti tim nekim ljepilom za umjetna zubala.
    Bar nešto, da ne hodam krezuba po svijetu dva dana.

Znači, kažete da se to može pristojno napraviti da na nešto sliči. Ma platila bi ja i više samo da znam da će to koliko toliko prirodno izgledati.
    Koliko otprilike traje taj proces same izrade novog zuba? Idem kod privatnice pa se nadam da neće popravak trajati baš predugo jer je baš neki nelagodan osjećaj. Ajde, bar je pozitivno to što ništa ne jedem pa ću valjda koji gram skinuti.(krnjavi)

tinkolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Meni se jedinica okrhnula na rubu. Stomatolog mi je stavio malu plombu, koja se vec nekoliko mjeseci fino drži. No rekao mi je da jedino dugotrajno rjesenje problema je stavljanje navlaka na zube. iako sam ja malo skepticna s obzirom da se za navlake zub brusi do svega nekoliko mm debljine i preko toga se stavljaju navlake. s obzirom da je moj zub sasvim zdrav nisam sigurna da cu u skoro vrijeme to poduzeti. No, imate li kakva iskustva s navlakama?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja imam tako pokrpanu jedinicu već 10 godina, zadnja promjena plombe prije nekih godinu dana i sve pet. Nju mi je glavom razbio stariji sin. Mijenjam plombu kad potamni i postane vidljivo drugačija od kosti zuba (obično se to jako vidi na onoj crti gdje je granica zub/plomba). Zadnji put mi je stavila neki fini kompozit koji je savršeno nadopunio moj zub, ali jao - bilo je pretanko i nakon 10 dana mi je otpao komadić. Išla sam ponovno, stavila je malo deblji sloj i sad se to uredno drži već dugo, ali jako jaaaako pazim i stalno imam na umu da to mjesto ne smijem mehanički opteretiti.

Dvojku imam pod navlakom negdje od 1988 (jednom mijenjala) i isto drži ok. Zub je zdrav, ali sam ga davno daaaavno slomila na breskvinu košticu. Što se jedinice i plombe tiče, zubarica mi je najavila da će ići navlaka i na nju, po potrebi, ali za sada se već dugo drži.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo da se ja javim kako je prošao posjet zubaru.

Nisu mi radili novi zub već mi je ovaj moj koji je pukao nekako obradila i nasadila ga na nekakav kolčić.

Vizualno je isto kao prije, ali mi ne može garantirati koliko će vremenski potrajati. Kaže da može tako stajati godinama, a može ponovno puknuti i ubrzo.

Ukoliko se to ponovno dogodi onda će mi raditi novi od bezmetalne keramike.

Jedini mi je problem sada što me je strah pošteno zagristi hranu pa sve nešto grickam stražnjim zubima, a to traje i traje. Inače sam u svemu spora, ali sam u jedenju superbrza pa mi ovo ide na živce iako je sigurno zdravije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •