Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Kontrakcija sa 35 tt... onda nista?

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Kontrakcija sa 35 tt... onda nista?

Ja sam danas 35 tt i jucer skoro 2 sata dobivala kontrakcije (valjda Braxton Hicks??) svaki 4-5 minuta... nakon neki 2 sata, prestalo je. Nisu bile bolne ali ipak neugodne (dobro, mozda mrvicu bolne?!) cak sam zapisala kad su tocno dosle da mogu ginu pokazat na pregled za par dana.

Isto vrijedi spomenuti da prije neki 3 dana me uhvatila jedna velika bolna kontrakcija i bila je boooolna. Trebalo je skoro 20 minuta da prodje (kao grc u trbuhu sto nikako ne zeli skroz otic) i nakon toga nista... ovo mi je 3 trudnoca i nikad mi se nije dogodila da sam 1) imala bolnu kontrakciju prije pravog poroda ... i 2) da sam imala tako ucestale kontrakcije pa onda da nestane.

Jeli itko imao slicno nesto? Jel se ja to mozda otvaram?
    Posljednje uređivanje od riba26 : 10.12.2011. at 00:37

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joooj, ja sam od 35. na dalje svaki dan mislila da je krenulo zbog tih kontrakcija, znale su bit bas fino bolne, neke sam i prodisavala pa nista...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Joooj, ja sam od 35. na dalje svaki dan mislila da je krenulo zbog tih kontrakcija, znale su bit bas fino bolne, neke sam i prodisavala pa nista...
    isto tako
    čak i prije 35. tjedna je počelo

sad sam preko 39 tjedana, i dalje isto. kako koji dan. jučer su me ubijale cijeli dan, mislila sam: to je to.
    ali jok, evo me još u komadu

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

niste jedine...mene peru od 32 tjedna pomalo. sad je to učestalije i stalno mislim da ću baš danas rodit pa se smiri. još sam k tome otvorena 4 cm, a sutra sam 38 tt.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sva sreća da nemam pojma koliko i da li sam otvorena - mislim da bi mi onda presing bio još veći

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure a kak vam izgledaju te kontrakcije? kako točno boli i gdje?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

evo i mene kontrakcije ponekad skinu s nogu, trbuh se stvrdne i kao da se bebe stiscu jedna prema drugoj i to tako grci neke 3-4 minute. Jedino sto su kod mene sporadicne,nema ritmickog ponavljanja i dogadjaju se manje od 5-6 puta dnevno. I svaki put me strah da je krenulo...

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mene boli u kičmi pretežno i donjem dijelu trbuha...ali nije to neka bol...onak ko pred mengu.
    Posljednje uređivanje od M@rtin@ : 10.12.2011. at 21:41

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mene je tako negdje u 35. tjednu uhvatila takva bol, nesnosna bol, od koje me uhvatila panika. Bila sam sama s Ivom vani, mislila sam da ću umrijeti, zvala muža da dođe i odveze me na hitnu. Trbuh mi je bio tvrd da Elu uopće nisam osjetila. Stavili su me na ctg, beba super, a ja u trudovima...
    Malo su me držali da vide kaj se događa, nako kratkog vremena smirili su se trudovi. Pustili su me doma uz napomenu da malo ipak usporim, da se ne seksam (što je izgleda i bilo potaknlo te trudove). Dobila sam i one, one, one...kak se ono zovu...nekaj sa N...Nemrem se sad sjetiti...
    Uglavnom, tjedan dana sam ja stalno osjećala lagana stezanja i čak sam jedna dan popila tu jednu tabletu...e da normabel.... Od toga sam bila tako grogi da je to bilo tad i nikad više. Trudovi su se smirili nakon tjedan dana. I sve je dalje do kraja bilo ok.
    Kaj se poroda tiče, vjerojatno bih bila i prenjela da nisam išla na elektivni CR.
    Posljednje uređivanje od ana.m : 10.12.2011. at 21:54

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Koliko sam ja citala na vise web stranica po netu, dozvoljeno je imati DO 4 bezbolne kontrakcije po satu. Ako su IKAD bolne ili ako imas vise od 4 trebali bi se javit ginekologu.... zato sam ja bila zabrinuta.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ti se od ovog nisam ništa otvorila. Jeste se seksali možda, moglo bi stvarno od toga biti. Meni su rekli da je vjerojatno od toga. I meni isto treća trudnoća, isto tako kako opisuješ kao neki grč, nešto baš neugodno...Ja ti velim, nesvjesno me uhvatila takva panika, baš napad panike da sam mislila da ću se složit nasred ceste. Nisam mogla disati od straha. I samo me obljevao znoj...Tek kad sam došla u bolnicu i kad su mi prikopčali ctg smirila sam se...

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nisam se seksala (da bar ), ali sam bila JAAAAAAAAAAAAKO zedna sljedeci dan (ne pretjerujem kad kazem da sljedecu vecer u roku 2-3 sata sam popila preko 10 casa vode).... onda sam negdje citala da moze doci pravi prijevremeni porod od dehidracije. a prije toga sam se znala po noci buditi sa skroz suha usta.. tako da sam ove dane skroz povecala unos vode.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mene su prošlu trudnoću od 34 tjedna pratile BH kontrakcije svakodnevno po jedno 2 sata čak se je i razmak smanjivao kao kod pravih trudova, cijeli trbuh mi je bio stvrdnut, a čak su i bolile i nakon ležanja (2 sata) one bi polako počele jenjavati. Od tih kontrakcija se nisam otvarala, ali su me izluđivale stalno sam mislila to je to i kako bi bilo vrijeme krenuti u bolnicu, kad na kraju prestalo. Dan poroda 37+1 opet sam ih imala (prestale su tijekom poroda), a ja otvorena 6-7 cm, ali se nisam od njih otvorila nego od seksa, čišćenja i istezanja - ukratko nisam više mogla trpit svakodnevna probadanja i išla sam isprobati sve varijante kako da potaknem porod.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

do kojeg tjedna se smatra kao prijevremeni porod? ja sam sa 36+2 zavrsila u bolnici zbog trudova cijeli dan svakih 5 min i svi doktori su rekli da bi bilo dobro da me ne porode jos koji dan. sad me ulove svako toliko pa se smiri. zanima me kad mogu prestati strahovati od trudova.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa u pravilu si u terminu od 38. do 42. tj.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam 31 tt, imam po 5- 6 kontrakcija dnevno, nekako mi rano počelo
    najviše me brine što nema veze ležim li ili ne...

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

flopica ja imam svakodnevne BH kontrakcije još od 21 tt i dr kaže da je to ok, da maternica vježba i bolje ospkrbljuje bebu sa krvi, to znači kisikom i hranom sad sam 34+3 tt i mada popijem dnevno dva šumeća magnezija od 350 mg ipak ih imam, ali rjeđe i nekako su "lakše" za odnijeti nego da ga ne pijem. Mislim da nemaš razloga za brigu miluj bušu i uživaj ...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure koje imate BH kontrakcije, pijte vise vode. Ovakav suh zrak plus grijanje rezultiraju da je potreba tijela za vodom ista ko usred ljeta, ali to svi pomalo zanemarujemo zimi.

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

slažem se, marta, dehidracija je jedan od "uzročnika" BH kontrakcija, ali isto tako i pun mjehur, zato je potrebno piti puno tekućine ali i redovitno prazniti mjehur

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni su ovaj put krenule kontrakcije baš jako rano, negdje sa 18 tjedana, i to je par dana bilo baš intenzivno ako bi se fizički preforsirala. Još mi se poklopilo sa stresnim životnim razdobljem, baš sam se bila zabrinula ali hB uz mirovanje prošlo. Nije više tako intenzivno ali osjetim dnevno po nekoliko puta stezanje, već sam se navikla na to, nekad malo neugodu stvara ali nikad bolno. Isto mi se traži jako puno piti, vidiš nisam znala da je povezano jedno s drugim.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Totto ja baš pijem jako puno vode, oduvijek
    ali istina da mi je u zadnje vrijeme i koža stalno nekako isušena, grijanje valjda
    i pijem isto mg, samo od 300
    znači i veća doza je dozvoljena?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •