Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Suha koža lica

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Suha koža lica

Moja curica skoro 2. mjeseca ima nešto tjemenice, iza uha suha i perutava koža, pari se da je i to tjemenica i ispod brade suho i kao perutavo...ne znam drugačije objasnit. Lice samo suho.
    Iako je ne volim uzela sam danas Mustela šampon protiv tjemenice i to iz razloga što se mrvica češala rukicama iza ušiju i trljala lice od moju majicu kad je nosim.

Ne znam trebam li odmah u pedice zbog toga ili da probam s nečim mazati i čime uopće smijem???
    Može li savjet???

Ne znam što je, uglavnom svrbi je to primjetim, je li od suhoće ili nečeg drugog ne znam.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne znam da li tako mala beba može da ima suvu kožu i da li to može baš tako da je svrbi.
    Mojoj se, na žalost u toj dobi pojavio atopijski dermatitis. Iza ušiju i na pregibima (vrat, potkolenice) a nešto kasnije i obrazi.

U svakom slučaju i za dermatitis i za suvu kožu riblje ulje je dobro a ne može da šteti. Jekoderm, jekovit (mast na bazi ribljeg ulja) ili čisto riblje ulje iz apoteke, tanko namažeš na vlažnu kožu. Ako pomogne super, ako ne onda se konsultuj sa pedijatrom.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pao mi je na pamet dermatitis.
    Ovo izgleda baš kao suha koža, isto kao što meni bura izgrize ruke zimi kad zaboravim mazati kremom.
    Iza ušiju joj je baš izgledom kao tjemenica na glavi.
    Da se tjemenica nije proširila???

Nema crvenila ni traga.

Možda da ipak prošetam do pedice, tlaka mi je samo radi ovih bolešćina.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj ima atopijski i isto ima to iza uha suho, mazala sam s kantarionom i bilo je puno bolje al se vratilo. Definitivno ti treba nesto uljno ili masno. Maslinovo u vodu kad ju kupas nije lose. Ako se ovo po licu pocne crveniti ili se jako siriti idi kod pedijatrice jer je moguce da je atopijski.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Nemojte maslinovo, radije bademovo ulje! Maslinovo ima kiseline koje ne pogoduju bebinoj koži. Kod suhoće nakon kupanja ne do kraja posušiti kožu (ili ako je jako suha uopće ne brisati ručnikom, nego samo rukama) i tada je namazati bademovim uljem. Kod tjemenjače je važno mehanički odstraniti ljuske - prilikom kupanja trljati frotirnim ručnikom.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ipak cu u pedice posto je cese i vidim da joj smeta.Nisam znala da ad moze biti i bez crvenila.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi za dermatitis rabimo ulje boražine oralno (Pranarom), može i direkt na kožu, preporuka od Stribora Markovića
    samo treba pitati za doziranje kod tako male bebe

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Fish prvotno napisa Vidi poruku
    Nemojte maslinovo, radije bademovo ulje! Maslinovo ima kiseline koje ne pogoduju bebinoj koži. Kod suhoće nakon kupanja ne do kraja posušiti kožu (ili ako je jako suha uopće ne brisati ručnikom, nego samo rukama) i tada je namazati bademovim uljem. Kod tjemenjače je važno mehanički odstraniti ljuske - prilikom kupanja trljati frotirnim ručnikom.
    To sam i ja mislila, ali ako je u pitanju atopijski, badem moze izazvat jos jacu reakciju. Znam jer sam ja svog kupala u vodi s malo bademovog i svaki dan je bilo sve gore dok mi nije sinulo da mu ocito smeta badem. Onda sam presla na maslinovo i sve ok, i tjemenice sam maslinovim skinula.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bili u pedice. Nije tjemenica, samo se ljušti gornji sloj kože, jer navodno glavica raste. Kad malo bolje poledam to i jest prhutavo, a ne ljuskavo.
    Lice jest suho, ali kaže da je vjerojatno od promjene temperature i od vječitog skitanja, stalno smo vani.
    Iza ušiju i brade je koža iziritirana robicom koja struže i dodiruje lice.
    Ostali dio tijela super!

Kaže da bi bilo dobro NE kupati bebicu baš svaku večer, nego nekad preskočiti, jer ako ćemo sve prirodno onda treba dati preventivu prirodnim načinom.

Laknulo mi!

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja svoju djecu uopće ne kupam svaki dan. Nikako mi ne sjeda to forsiranje rutine svakodnevnog kupanja. Operem im lice, rukice, guzu i to je to. Kupanje možda jednom tjedno i to više iz štosa - zbog igranja u vodi. Koža kod oboje je super! Nadam se da će se i tvojoj curici popraviti stanje do kraja uskoro!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Upravo to, uživanje u vodi, opuštanje u vodi je razlog zašto je kupam svaki dan.
    Ali više neću. Što se tiče bebe.
    Što se tiče moje trogodišnjakinje, nju bi trebalo u mašinu svaki dan, hahahaha

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja svoju djecu uopće ne kupam svaki dan. Nikako mi ne sjeda to forsiranje rutine svakodnevnog kupanja. Operem im lice, rukice, guzu i to je to. Kupanje možda jednom tjedno i to više iz štosa - zbog igranja u vodi. Koža kod oboje je super! Nadam se da će se i tvojoj curici popraviti stanje do kraja uskoro!
    Ja kupam svaki drugi-treci. S tim da sam malog danas posjela u umivaonik jer je bio ukakan doslovno do vrata pa preko ramena
    Mi ni nemamo kadu nego tus pa je to nabrzinu gotovo sa starijim, maleni je brcka u svojoj kadici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •