Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: prepone oštečena koža-koju kremu?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno prepone oštečena koža-koju kremu?

Curici od 12 dana na preponama se oštetio površinski sloj kože. Ranice su na prednjoj strani u "utorima" koje moram razmaknuti da bi ih očistila,polijem ih vodom, osušim laganim tapkanjem i mažem ih sa JGL kremom no ne vidim poboljšanje, čak mi se čini da u odnosu na jutro ima više ranica. Ranice nisu krvave već je samo pukao gornji sloj kože. Da li kremu ostaviti u debljem ili tanjem sloju? Neka druga krema? Bojim se da je krema peče na tim mjestima, a ako je ne namažem da će joj mokraća to još više izgristi?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Tako je bilo i mom dečku - samo guljenje tog gornjeg sloja. Prošlo mu je samo od sebe. Namazala sam tu i tamo Pavlovićevom. Ništa posebno, ne brini!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

KOd nas je to trajalo kojih dva tjedna i tada sam prakticirala da taj dio ne perem svaki put vodom nego samo prebrišem vaticom umočenom u bademovo ulje i namazala s JGL i prošlo. U isto vrijeme prošlo i ono perutanje svih ostalih pregiba pa sam to povezala s tim.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nama je pomoglo Jons ....ulje na vatici ,a kasnije sudo.......u jako,ali zaista tankom, tankom sloju(onako tapkajući jel je gusta krema).nije ništa strašno,ne brini,nebi smjelo ni peči,ali nastoj to prvenstveno mazati nekim uljem,da mokraća sklizne.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nama je sve ranice na guzi liječila krema od riblje masti, možeš ju kupit u ljekarni bez recepta, koristi se i za rane od opekotina.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Izgleda bolno ali vjerujem da nije. Meni se to čini kao neki sloj kože koji se mora oguliti, baš kao da je višak - na tragu onoga što pituljica kaže. Ja sam malog prala vodom, tapkanjem temeljito osušila i bilo je sasvim dovoljno. Kremu sam mazala tu i tamo, tek da imam dojam da nešto kao korisno činim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U moje vrijeme, prije 10+ godina, za to je najbolja bila Pavlovićeva krema iz ljekarne.

Od ulja - bademovo, na vatici. Isto sam par kapi ulja stavljala u kadicu prilikom kupanja (nakon što je otpao pupak) i bilo je sve u redu.

Ako ne pomogne ulje i obična krema, možda su gljivice ili bakterije, pa vidi s pedijatrom - ima specijalnih krema za te namjene, ali najvjerojatnije je da se ljušte stari slojevi kože kako to već ide kod novorođenčadi. Tu pomaže ova kupka s par kapi ulja (bez sapuna ili šampona) i sve pet.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam samo svaki put malo posusila s blaznicom (tapkanjem) i premazala s malo bademovog ulja. I kupala bebu maks 2x tjedno da se koza previse ne razmoci. Prodje svaki put za par dana i na preponama i na vratu i na ostalim pregibima ...

Ako bi koza vec se ogulila (onaj bijeli sloj sto se skida) njega bi prvo pazljivo skinula vatom s bademovim uljem jer je to mokra mrtva koza koja se u naboru ne moze osusiti i mislim da je bolje bez nje da ne bi "hranila" gljivice i sl.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Dobro obriši nakon pranja, malo proluftaj i namaži tanak, TANAK sloj Nevenove kremice. Mojih dvoje su to imali-patronažna i pedijatrica su dale objašnjenje-previše kremice plus nerazmazano dobro. Kad smo to izliječili samo sam pazila da su prepone suhe i nisam više mazala. Ironija je da sam sa prvom to saznala ali svejedno i trećem zeznula, no prođe brzo.

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mi od samog pocetka koristimo kremu Pavloderm , to je neka krema slicna Pavlovicevoj i nikad nismo imali tih problema , sem u pocetku dok nismo bas nju nabavili. Ne znam koliko cesto kupate bebu , ali onda kada to radite nemojte u pocetku koristiti nikakve kupke dok je tako malena , to samo susi kozu . Dovoljno je u banjicu par kapi baby ulja i lagano tapkati . Ja bih pavloderm namazala baaas dobro i koza nam je super. Bice sve u redu. H se rodio potpuno suh i na nogicama mu je koza popucala , ali uz pomoc uljanih kupki i cestog mackanja i provjetravanja po 10 minuta izmedju mjenjanja pelena problem se brzo rijesio .

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I da , ta suha mjesta smo isto tapkali sa uljem . prodje veoma brzo , vazno je da koza uvijek bude cista , ali ne suha . nikako ne presuha . ovo za tanki sloj kreme ... mozda zavisi do kreme ?!? Ja i dan danas obilno namazem kremom , ostavim "bijele pruge" kreme izmedju prepona i oko struka i butina gdje se obicno usjeca pelena .

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bepanten se nama pokazao najbolji za sve!!!

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bepanthen krema

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Shea maslac=Sveti Gral!
    I pranje bez sapuna/sampona.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bepanthen, ali mast, a ne krema, je mojoj djeci rješavao sva crvenila i osipe, osim u jednom slučaju gljivične infekcije iz rodilišta.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mast ne ide na upaljenu kožu.
    Krema ide na upaljenu kožu, mast kao zaštita nakon što upala prođe

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mi smo stari 3 tj i imamo ranice na guzi od kakanja. Presvlacimo se sto puta dnevno ali kako stalno je na sisi tako svako malo kaka. Sve kreme smo isprobali i vise ne znam sto bih. Cula sam isto za bepanten mast za bebe da je izvrsna sto se ranica tice. Sto je LPG sto spominjete?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

JGL sam mislila....)

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jadran galenski laboratorij.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jel to krema ili ...?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Firma. Oni proizvode kremu, između ostalog. Ne znam kako se krema točno zove, ali ima za kupiti po dućanima, u DM - u...

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi smo se JGLom i mazali kad smo dobili ranice..ni Bepanthen nije pomogao. joj mogla bih nabrojati listu kremica kojima sam malcu mazala dupence..u jednom trenutku sam koristila 3 kreme-jedna za pišeka, jedna za prepone, jedna za guzu..Ali sam nakon svih tretmana zaključila da mi je sin extra kobasa..pa moje iskustvo možda i nije uobičajeno..

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa Vidi poruku
    Mast ne ide na upaljenu kožu.
    Krema ide na upaljenu kožu, mast kao zaštita nakon što upala prođe
    Jučer sam kupila novu mast, a ovo me bilo začudilo pa sam zapamtila.
    Na Bepanthen masti piše da je za oštećenu kožu, crvenilo i pelenski osip, kao i za oštećene i bolne bradavice.
    Plus, moje iskustvo je da je u navedenim slučajevima stvarno i jako djelotvorna.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja bi kod takvih problema koristila ulje gospine trave (apoteka)
    pomaže brže zacjeljivanje, prevenira gljivice, ne peče kod nanošenja, već donosi trenutno olakšanje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •