drage cure, pročitala sam cijeli pdf al mi se i dalje čini da je moj problem drugačiji pa iz tog razloga otvaram još jednu temu..
da krenem ispočetka...
imam jako male cike. al stvarno! pola broja
Beba rođena s 3460,u bolnici smo cikali kolostrum. ja Sam dva puta zaspala što je bilo dovoljno da se oba puta probudim s krvavim ragadama.3. dan doma, cike pune!
kupila šeširiće i dojila ju za vikend stalno. al ona je stalno plakala. jednu ciku, pa drugu,pa opet ispočetka.. cijele noći...u ponedjeljak došla patr. i izdojila da se kanali otvore. ja pala u nesvijest od umora izgubljene krvi. ja Sam bila zabrinuta zašto Beba stalno plače, al stalno! kaže patr. da Beba Max. 15 Min smije biti,a ja ju držala satima!i tu kreće sve nizbrdo...
kaže patr.15 Min.i 50ml formule. bili kod pedijatr. radi plača i kaže mi isto...i tako ja krenula s formulom pored Punih!!! cika. pored svih knjiga koje Sam pročitala, pored rodinog dvda, pored male škole dojenja. šta da kažem da mislim za sebe da sam glupa. jesam!i mogla bih plakati zbog vjerovanja drugima a ne sebi...
mlijeko se krenulo smanjivati Jer su podoji uz formulu bili rijeđi. al Beba i dalje plače!
nakon mjesec dana završili u vinogr. na hitnoj Jer stalno plače pa da ju pregledaju(na zahtjev pedij.)
ja Sam joj davala su tad formulu 2-3 puta dnevno. tamo me pedij. napala da nemam dovoljno mlijeka Jer je težila 3810 što je 400g u mjesec dana od porođajne težine. naravno, gledala me u cike i kad je vidila koliko su male rekla da nemam dovoljno. napravili smo pokusno dojenje pri čemu je moja Beba u 20Min povukla 90ml. onda je ostala izbezumlj. al da ipak moram davati još 50ml po obroku Jer je premalo dobila.
uglavnom, greška je što odmah nisam znala da moje dijete Ima toliko jake grčeve,a ne da je gladna(prvorotka sam naravno) i da ova neće nikad zaspati kao što se druga djeca bace u san nakon podoja nego da ju moram umiriti Jer uvijek nakon 45min. od početka podoja kreće grčenje. sada joj dajem 50-70ml Po obruču formule nakon što izvuče obje cike. desna mi je koma, na njoj hoće biti samo minutu. lijeva je bolja, iz nje mogu izdojiti 50-60ml dok iz desne samo 10.
ja Sam imala stvarno grižnju savjesti da Sam prvi mjesec inzistirala na svom dojenju svaka 2h ponekad uz formulu,a ona dobila samo 400g. stoga Sam ju doslovno iduća 2tj. šopala i dobila je 700g.
naravno da hoće cicati samo dok su pune zbog konfuzije s bocom. sad ću reklamirati al cure morate znati da postoje boce od medele kod kojih mora vući na vakuum. ja ne znam zašto nisu bolje izreklamirane Jer od kad dajem formulu na tu bocu, dulje hoće cicati. Prije bi se ona odmah nakon minute počela izvijati i vrištati i odgurivati sa cike,a sada uz hodanje hoće biti duže.
Ona kaki svako Drugi dan obilno, nekad i ne preskoči. kakica bude zelena-senfasto kad preskoči jedan Dan,a Zlatna kad ne preskoči. pelene su joj uredno sve mokre,al ono baš!
Ima tjedan dana da Sam počela s izdajanjem nakon svakog podoja. ostane mi u cikama 20-50ml svaki put. to je ono što ona ne želi izvući. koristim termofor za smekšavanje cika(stvarno ih razmekša),a sintocin samo prije izdajanja Jer me strah da se Beba dodatno ne navikne na flow.
inače, kad sam došla iz rodilišta mlijeko je stalno curilo nekontrolirano iz obje cike. sad mi se čini da mi je let-down zakočen.
evo moje procedure svaka 3h: podoj obje cike koliko ona hoće biti na njima. to je cca. pola sata Obe. nakon toga 50-70ml formule u 15-20min.il mog izdojenog. nakon toga ju pokušavam uspavati Jer ona i dan danas nije počela sama se uspavljivati još 20min. i tek onda mogu krenuti s izdajanjem 30-45 Min.e, onda bih trebala ili spavati ili jesti al se moja Beba već budi u plaču od grčeva... tako da Sam jako neispavana. muž mi dođe navečer u 10s posla pa on preuzima do cca 1 smjenu dok ja spavam. noću je samo na mom mlijeku. ne traži puno.
mislim da Sam bila dovoljno opširna
želim da me slobodno kritizirate bezustručavanja i da mi date savjet što radim krivo. što je najvažnije-kako da se riješim boce??? naravno da svi oko mene misle da Sam luda sa svojim inzistiranjem na sisanju osim najbližih...
piskavicu Sam pila tj. dana, od nje Sam Samo Jaaako smrdila! Ima 4 dana da pijem kapi od firme Motherlove proizvod More Milk Plus. čudi me da se za to ne zna na Rodinom forumu pošto se amerikanke kune na njega. ja još ne vidim nikakvog rezultata..
a očekujem čuda pošto svi kao imaju rezultat u 2-3 dana. zob inače doručkujem al nema efekta.a čak od (kršitelj koda)a djeluje čak jedan dan
molim da me ohrabrite, kažete Što mi je činiti kad nisam htjela vjerovati sebi... muž me podržava u ovom što činim al mi ne može pomoći....
desperate esperanza...
p.s. ako vam je neka riječ u rečenici nelogična to je zato što koristim T9 za pisanje pa mi nekada ubaci krivu riječ...