Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Oplodnja spermom anonimnog donora (naravno van RH) + refundiranje troškova od HZZO-a?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno Oplodnja spermom anonimnog donora (naravno van RH) + refundiranje troškova od HZZO-a?

MOLIM ZA POMOĆ!!!
    Suprug i ja ne možemo imati djecu, jer je njemu prošle godine diagnosticirana azoospermija.
    Sada smo se odlučili na oplodnju spermom anonimnog donora. Pronašla sam super kliniku u Minhenu i već s njima kontaktirala... čak su mi već poslali ugovore da ih pročitam i vidim da li mi njihovi uvjeti odgovaraju.
    Sve u svemu odlučili smo se to tamo napraviti.
    Zvala sam i HZZO da vidim vezano za refundiranje troškova, ali kako su naši djelatnici u takvim ustanovama "preljubazni" i najčešće nemaju vremena za objasniti, tako sam i ja dobila samo šture informacije.
    Rekli su mi da pošaljem ispunjen "Zahtjev i prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo", koji mi treba ovjeriti doktor SPECIJALIST.

Mene interesira da li to može obaviti i moj ginekolog ili moram u ZG u jednu od klinika koje rade umjetnu oplodnju da mi tamo netko ispuni i ovjeti taj zahtjev?

Kakvo iskustvo imate sa refundiranjem troškova od HZZO-a?

Hvala puno!!!

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pretpostavljam da ipak treba biti specijalist, da nije dovoljno da ginekolog ovjeri zahtjev
    ali, možda može i ginekolog, ako priložite i suprugov nalaz

nadam se da će se javiti još koja od cura koja ipak zna više nego ja

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

prouči si temu Potpomognuta u Češkoj tamo ćeš naći sve potrebne informacije vezane za postupke sa donacijom ili sperme ili jajnih stanica,te što ti je sve potrebno vezano za Hzzo
    sretno i naoružaj se strpljenjem pogotovo ako idete preko Hzzo-a

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nisam mjerodavna, ali sumnjam da ti to može potpisati 'običan' ginekolog...mislim da se tu ipak misli na MPO subspecijalista...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kako je već Đurđa rekla-na prvoj stranici Potpomognute u Češkoj su sve upute. Molba moderatorici da tamo prebaci pitanje.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala vam cure! Našla sam neke informacije (ali ne sve) u Potpomognuta u Češkoj... Što se mene tiče može se pitanje tamo prebaciti, sad znam gdje trebam tražiti
    Danas sam dobila odgovor od klinike Vuk Vrhovac vezano za ovo pitanje i oni su me opet uputili njihovom ginekologu... pa pretpostavljam da bi u mom slučaju to mogao ispuniti i moj ginekolog, jer je kod nas situacija putpuno jasna - muž je sterilan, to ima i crno na bijelo...
    Mi smo se tek sada počeli baviti ovom temom, pa nam je još uvijek sve nepoznato i novo.
    Ako bilo što saznate bila bi vam jako zahvalna...

alsinija avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

mogu samo dopuniti vezano za zahtjev HZZO-u?
    dakle, dijagnoza nam je ista, slali smo zahtjev HZZO-u, a dokument koji HZZO traži nam je popunio naš soc. ginekolog. Uz muževe nalaze, tražili su i moje nalaze, i to: AMH, HSG, markere hepatitisa Ai B, briseve, med. dokumentaciju o dosadašnjim kontrolama i eventualnom liječenju.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bmaric, zaista bi bilo dobro da se prebaciš na Češku, bez obzira što idete u Njemačku. Tema su (uglavnom) donacije spolnih stanica. Tamo ćeš moći pročitati da i drugi imaju jasne dijagnoze i da ih traže nalaze prohodnosti jajovoda i šalju prvo na tri inseminacije.
    alsinija, dobro došla i ti u društvo na Češku. Nije dobro duplirati teme (ili odvojiti Češku kao posebnu temu pa dodati još jednu za donacije).

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam pustila ovu temu, iako znam da je defacto već obrađena na 'Češkoj'
    smatrala sam, naime da bi bilo dobro da stoji kao zasebna jer, eto, ima cura koje ne idu u Češku, a imaju taj problem
    pa da se neprobijaju tražeći kroz 3x50-tak strana tražeći taj podatak o HZZO-u između postova koje ih najvjerojatnije ne zanimaju
    da sve bude na jednom mjestu
    iako bih osobno da svima koji idu na donaciju preporučila da pročitaju 'Češku' zbog svih drugih saznanja koje tamo mogu naći, a koje imaju veze s donacijama, a ne nužno s Češkom

primjerena tema bi zapravo bila 'naša prava na hzzo-u'
    a postoji i tema oplodnja doniranim stanicama - no činjenica je da je zamrla jer je Češka preuzela prioritet jer većina vas ide tamo

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pa eto
    možda ako nekoj od vas nije teško
    da sublimira postupak kako se dolazi do refundiranja
    pa da nekako imamo to pod pripadajućim naslovom naslovom
    Posljednje uređivanje od BHany : 14.12.2011. at 09:52

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Postupak za dobivanje plaćenog liječenja doniranim spolnim stanicama u inozemstvu:
    Skinuti sa stranice HZZO zahtjev formular za liječenje u inozemstvu:
    http://www.hzzo-net.hr/dload/tiskani...o_17012011.pdf
    To treba popuniti liječnik koji ima potpisano ugovor s HZZO-om, može biti i privatnik koji ima ugovor s HZZO.
    Šalje se sa svim nalazima, uključujući i vjenčani list ili potvrdu o izvanbračnoj zajednici na Margaretska 3. Zagreb, Povjerenstvo za odobravanje liječenja u inozemstvu. Oni šalju na 3 konzulatanta i rješenje dođe u roku 2 mjeseca, a može potrajati i duže.
    Potrebno je prvo dobiti rješenje pa onda prilagoditi termin postupka.
    Rješenje vrijedi 60 dana, ali produžuje se na narednih 60 dana pa opet 60.

Ovo je paste s prve stranice Češke, tamo smo se trudili držati važne info na prvoj stranici, ako još neko doda potrebne pretrage (koje su promjenjive, nedavno su traženi nalazi čak i trombofilije)-eto za Oplodnju doniranim stanicama. Pošto očekujemo da će se zakon promijeniti kod nas i na taj daio liječenje neplodnosti-opet ćemo mijenjati info.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

bmaric daj mi se javi na misspremanga@hotmail.com da razmjenimo brojeve telefona pa cu te lakše uputiti. Nemas jos dovoljno postova za privatne poruke. pozdrav

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ona koja nije pisala hvala puno na ponudi. Upravo sam poslala svoj broj na navedenu e-mail adresu...
    Jaaaaaooooo imam osjećaj da će ovo biti dugotrajna borba

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

alsinija vidim da si i ti iz zadra. kod kojeg si ti gin.? možda taj tvoj ima subspecijalizaciju... hvala!!!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pozdrav svima!

mm i ja smo u istoj situaciji dijagnostički gledano.
    Ako sam dobro shvatila mare41, bez obzira na dg. neopstruktivne azoo HZZO će nas prije upućivanja na lijećenje u inozemstvo slati na 3 insemenacije???

alsinija, nalaze pretraga sa svoje strane si morala dostaviti prije popunjavanja HZZO dokumenta?

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

biska, mislim da hzzo kad plaća takvo liječenje u inozemstvu, plaća prvo tri postupka inseminacije s sjemenom donora, a tek onda plaćaju IVF (ako inseminacije ne uspiju,naravno). neka me cure isprave ako griješim. i nas to najvjerojatnije čeka, ali trenutno smo si uzeli malo odmaka od svega...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj biska prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima!

Ako sam dobro shvatila mare41, bez obzira na dg. neopstruktivne azoo HZZO će nas prije upućivanja na lijećenje u inozemstvo slati na 3 insemenacije???

alsinija, nalaze pretraga sa svoje strane si morala dostaviti prije popunjavanja HZZO dokumenta?
    Da,sa 99,99% sigurnoscu moze se reci da ces biti upucena na inseminaciju doniranom spermom,i tako jos barem 2 puta i imaj na umu
    da u slucaju AIDa muz(partner) "ne mora" putovati s tobom te za njega neces dobiti placene putne troskove vec samo za sebe.
    Sto se tice pretraga,nazvati,objasniti svoju dijagnozu i situaciju,te uz HZZO formular za lijecenje u inozemstvu odmah priloziti i sve
    sto se trazi jer nema smisla nositi i slati jedno po jedno jer predmet nece u rjesavanje konzultantima dok nisu svi papiri na broju.
    Ponekad se naknadno zatrazi jos koji nalaz kad je vec predmet u rjesavanju ali to je zato sto se jedan od 3 konzultanta sjetio
    neke "mudre".Sretno

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

uf, hvala ti dola! naravno, to već ima puno više smisla od moje prve pretpostavke

mi smo već neko vrijeme u odmaku, a sad krećemo....pa kud puklo da puklo.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bmaric palo mi je na pamet,ima li ta klinika u Munchenu ugovor sa nasim HZZO?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala i tebi Sela!
    Ovo su nam jako korisne informacije koje definitivno smanjuju čvor u želucu u situaciji gdje po "službenim kanalima" informacije ili ne znaju dati ili daju šturo i na kapaljku.
    Koga zvati vezano uz pretrage? HZZO?
    I još jedno bedasto pitanje. Nemam dopunsko osiguranje pa me zanima da li je isplativo uzeti ga s obzirom na pretrage koje mi predstoje?

alsinija avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pozdrav svima!

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Da,sa 99,99% sigurnoscu moze se reci da ces biti upucena na inseminaciju doniranom spermom,i tako jos barem 2 puta i imaj na umu
    da u slucaju AIDa muz(partner) "ne mora" putovati s tobom te za njega neces dobiti placene putne troskove vec samo za sebe.
    Sto se tice pretraga,nazvati,objasniti svoju dijagnozu i situaciju,te uz HZZO formular za lijecenje u inozemstvu odmah priloziti i sve
    sto se trazi jer nema smisla nositi i slati jedno po jedno jer predmet nece u rjesavanje konzultantima dok nisu svi papiri na broju.
    Ponekad se naknadno zatrazi jos koji nalaz kad je vec predmet u rjesavanju ali to je zato sto se jedan od 3 konzultanta sjetio
    neke "mudre".Sretno
    sve ti je sela napisala, ja sam u prvom slanju poslala samo muževe dokumente, jer je on taj koji je "problem#, i onda sam 7 dana poslije dobila pismo od HZZO-a gdjr su tražili i moje nalaze. poslala sam im sve osim AH . to sam morala čekati 3 tjedna da dobijem nalaz, a kako smo mi već dogovorili postupak, otišli smo a da nismo dobili odgovor od njih.
    postupak nije uspio, ali imamo 3 smrznuta embrija, pa ćemo pokušati s njima. ako ni to ne uspije, onda ću se opet obratiti HZZO_u, jer nalazi ne smiju biti stariji od 6 mjeseci, pa sve Jovo nanovo - ali to je naš problem, ne njihov

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Bmaric palo mi je na pamet,ima li ta klinika u Munchenu ugovor sa nasim HZZO?
    iz Munchena su mi rekli da nemaju još nikakav odgovor, ali da bi rado stupili s njima u kontakt. i iz HZZOa su mi rekli ako želim u Munchen da im dostavim su korespondenciju između mene i Munchena, pa će oni viditi da li bi me tamo poslali...
    ma gdje me god pošalju, dobro me poslali... samo nek mi odobre...

Cure, da li HZZO refundira i troškove puta i smještaja? Kako to ide? Da li ja prvo moram platit smještaj pa im doći s računima, ili?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Na zalost,smjestaj je stavka koja ostaje potpuno na vama,HZZO ga ne refundira,a sto se prijevoza tice da,dobijete povrat novaca za prijevoz ali ne onaj
    koji ste stvarno platili i utrosili(stoga i racuni za vlak,avion,benzin)nisu bitni.Refundira se cijena najjeftinijeg prijevoza na izabranoj relaciji,konkretno Zad-Muc,
    a najjeftiniji je obicno autobus.Da bi dobili povrat (dijela)troskova prijevoza ispunjavate posebni obrazac(mi ovdje u Zag cak i na posebnoj lokaciji i poslovnici
    HZZO za medjunarodnu suradnju u Branimirovoj) i mislim da je rok 10 dana od povratka sa lijecenja.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala i tebi Sela!
    Ovo su nam jako korisne informacije koje definitivno smanjuju čvor u želucu u situaciji gdje po "službenim kanalima" informacije ili ne znaju dati ili daju šturo i na kapaljku.
    Koga zvati vezano uz pretrage? HZZO?
    I još jedno bedasto pitanje. Nemam dopunsko osiguranje pa me zanima da li je isplativo uzeti ga s obzirom na pretrage koje mi predstoje?
    biska, svakako prvo otiđi kod svog primarnog ginekologa... ja bila jučer i dobila sam uputnicu kojem doktoru / subspecijalistu se javiti za pretrage... ja sa prvom pretragom počinjem 17.01. i nadam se da neće dugo trajati da sve potrebne nalaze prikupim...

a što se tiče dopunskog, mislim da bi ti bilo jako dobro da ga otvoriš, jer ćeš inače svaki odlazak liječniku, svaku pretragu morati sama platiti... počevši od papa testa koji košta od ca. 200 - 350 kn (ovisno o ustanovi), pa do samog HSG-a (ako ga moraš raditi), koji sigutno košta oko 1000,00 kn. u uz to dolaze još brisevi, hormoni i sl. (bar to ja sve moram napraviti)

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja sam prije par godina kad sam trebala na operaciju platila dopunsko koje mi nakraju nije uopće trebalo,jer uz šifru neplodnosti mislim da si kod svih pretraga i eventualnog bolničkog lliječenja oslobođena plaćanja participacije,i kod trudnoće isto

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

hvala vam cure!

raspitat ću se kod ginekologa oko troškova, a zaista bi bilo korektno da se s obzirom na svrhu određene pretrage ne naplate ili makar manje naplate. inače, bacila sam oko na cijene po privatnim klinikama i doista jesu paprenije.

sretno vam bilo svima

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

tako je - na sifru cini mi se N97 (neplodnost) pretrage su besplatne. procackajte malo topic o pravima...

alsinija avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    biska, svakako prvo otiđi kod svog primarnog ginekologa... ja bila jučer i dobila sam uputnicu kojem doktoru / subspecijalistu se javiti za pretrage... ja sa prvom pretragom počinjem 17.01. i nadam se da neće dugo trajati da sve potrebne nalaze prikupim...

a što se tiče dopunskog, mislim da bi ti bilo jako dobro da ga otvoriš, jer ćeš inače svaki odlazak liječniku, svaku pretragu morati sama platiti... počevši od papa testa koji košta od ca. 200 - 350 kn (ovisno o ustanovi), pa do samog HSG-a (ako ga moraš raditi), koji sigutno košta oko 1000,00 kn. u uz to dolaze još brisevi, hormoni i sl. (bar to ja sve moram napraviti)
    bmaric, ako trebaš raditi AMH, nazovi u Analizu u Zadru - dođe oko 450 kn, pa se što prije pobrini da to izvadiš da ne moraš čekati dugo nalaze.
    sve uputnice ti daje ginekolog, a za HSG se moraš javiti u bolnicu s uputnicom - dole u ambulantu, pa onda oni ugovaraju termin, jer to isto nije svakodnevna pretraga. ako što treba, pitaj :mig:

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pitanje je hoce li njihovi primarni ginekolozi htjeti dati uputnice pod sifrom neplodnosti jer konkretno u njihovim slucajevima nisu one te koje su problem
    vec njihovi muzevi,ali mozda sam i u krivu...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

baš sam išla gledati što je meni moj primarni ginekolog napisao kao šifru... N97, iako nije problem u meni (bar za sada što je utvrđeno)...
    ovo mi je prvi glas da se ne treba plaćati dopunsko odn. participacija za ovu šifru...
    Posljednje uređivanje od bmaric : 23.12.2011. at 16:14 Razlog: dopuna

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Na osnovu mog i iskustva mojih prijatelja ja vam mogu reći da je kod riječkih soc. ginića izgleda običaj da se sve vodi pod N97 - i ako je muški faktor ili idiopatija u pitanju.
    Pretpostavljam da je to zato što N97 ima "podkategoriju" N97.4 - neplodnost žene uzrokovana muškarcem; možda bi u ovom slučaju trebalo inzistirati baš na toj šifri da ne bude zabune...

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako ću znati koje točno pretrage moramo napraviti, odnosno od kuda se kreće, onaj prvi korak? Uz zahtjev HZZO-u vjerojatno već treba nešto priložiti. Krećem od soc. gin. ili spec. za MPO koji će mi znati reči točno što trebam priložiti zahtjevu? Kod nas je u pitanju donacija js.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Naravno da se vodi pod sifrom neplodnosti. Par je neplodan. A ne bi radili pretrage da nije dijagnoze...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj alsinija prvotno napisa Vidi poruku
    bmaric, ako trebaš raditi AMH, nazovi u Analizu u Zadru - dođe oko 450 kn, pa se što prije pobrini da to izvadiš da ne moraš čekati dugo nalaze.
    sve uputnice ti daje ginekolog, a za HSG se moraš javiti u bolnicu s uputnicom - dole u ambulantu, pa onda oni ugovaraju termin, jer to isto nije svakodnevna pretraga. ako što treba, pitaj :mig:
    hvala alsinija! idem 17.01. na dogovor za HSG u bolnicu... a moj primarni gin. je rekao da sačekam da vidim kada ću raditi HSG, tako da mi može uskladiti sve ostale pretrage (papa, brisevi, AMH).

koliko traje da se dobiju nalazi AMH i HSG?

Želim svima sretan Božić!!!

alsinija avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    hvala alsinija! idem 17.01. na dogovor za HSG u bolnicu... a moj primarni gin. je rekao da sačekam da vidim kada ću raditi HSG, tako da mi može uskladiti sve ostale pretrage (papa, brisevi, AMH).

koliko traje da se dobiju nalazi AMH i HSG?

Želim svima sretan Božić!!!
    ovako, za HSG moraš imati već izvađene i uredne briseve, pa njih izvadi prije. nalaz za HSG se može napisati i isti dan, ovisi koliko posla imaju doktori u bolnici, a AMH oko 3 tjedna, ali nazovi fino Analizu ujutro, oni će ti to odmah reći, možda upadneš u vrijeme kad se šalju uzorci na analizu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja opet molim da se javite na Češku, tamo sve piše, a ako ne piše-već se neko brzo javi pa ćemo probat skupiti te važne postove i zalijepiti ih na prvu stranu. Ajmo ne otkrivati ovdje toplu vodu, a trudnici ćemo oprostiti što ne zna da je par neplodan, a ne pojedinac.
    bmaric, prije HSG-a morašp imati uredne briseve koji se čekaju oko 7 dana, a AMH se čeka najmanje od 7-14 dana, kako gdje, al on ti je bitan kasnije-za određivanje stimualcije.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 27.12.2011. at 06:25

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ima jedno pitanje pa vas molim ako tko zna odgovor,da li HZZO ima ugovor s bolnicama u Austriji?do sad mi je sestrična išla na insjemenaciju u Graz,pa ju zanima da li Hzzo snosi troškove(do sad je sve sama plaćala) i kamo mora poslat zahtjev za to..hvala

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pregledaj temu Potpomognuta u Češkoj ,tamo ćeš naći sve relevantne info o postupcima vani,dosada smo imali plaćanja prema Pronatalu i PFC-u,u Češkoj i tamo ti je napisana cijela procedura oko plaćanja postupaka preko Hzzo-a, ne znam kakva je situacija sa Austrijom,mislim da je i nedavno jedna cura pitala za Njemačku pa su joj rekli da će je vjerojatno slati u Češku
    i da,plaćaju samo postupke vezane uz donaciju ili jajnih stanica ili sperme

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •