Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Pokloni svojoj djeci-kako ih birate

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Pokloni svojoj djeci-kako ih birate

Budući da je doba darivanja, svi puno razmišljamo o tome i donosimo odluke što staviti pod bor, koje vrijednosti i sl. Koji su vaši kriteriji odabira, možda praktičnost poklona, dječja želja ili nešto treće. Birate li za ovu prigodu skuplje stvari ili pak takve stvari radije darujete u drugim prilikama kad zasluge nejdu djedici ...Ja sam još u dilemi i nisam načistu sa samom sobom, pa mi možda vaša razmišljanja pomognu.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mm i ja uvijek odaberemo ono što mislim da bi joj se u tom trenutku najviše svidjelo u skladu s nekim iznosom, naravno može biti malo više-manje
    nije mi bitno kome idu zasluge i bakama i dedama pomognem u odabiru, ako traže
    jako mi je važna i djetetova želja, no kad pitamo svoju princezu što želi (2 godine), ona uvijek skromno poželi samo sladoled, pa naravno da dodamo i neku igračku
    za ovaj Božić smoto uspjeli objediniti i kupili smo joj playdoh slastičarnu

minji otrok avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Do sada sam uvijek slušala njihove želje, i nisam pogriješila. Obično je riječ o stvarima (igračkama) koje su malo skuplje pa ih ne kupim tijekom godine, a želja za time je dovoljno velika da se sa time duže igraju.
    Naravno, jako su pod utjecajem reklama, pa bi oni sve što se reklamira, ali kada ih pitaš, oni točno znaju što bi najviše željeli dobiti, pa eliminiraju manje željene igračke.
    Neki dan su mi i nacrtali što bi voljeli dobiti za Božić ispod bora - isto ono o čemu i govore

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

tako da u veelikoj veselo zapakiranoj kutiji ispod bora pronađe ono što trenutno najviše voli. to može biti igračka ili nešto stoto što poželi tijekom godine (u friškom slučaju kuharska kapa i pregača , uz igračku dvorac).
    ne kupujemo skupe igračke
    praktične poklone ostavljamo eventualno za rođendane

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nastojim kupiti ono što znam da će ga jako razveseliti (naravno, ako znam). To su skuplji pokloni nego inače.
    Ne gledam to kao djedičinu zaslugu, nego isključivo kao nešto što veseli dijete, nagradu djetetu, nije mi bitno "od koga" veselje dolazi.

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I kod nas isto tako, nije bitno od koga veselje dolazi, obično kupujemo ono što si on poželi, malo skuplje je, al' Bože moj...dva puta u godini (mislim i na ročkas, ali to mu je manje bitno) izdvojimo za našeg princa... no, nije on ni zahtjevan pretjerano...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Slušamo duže vrijeme zahtjeve za srednjim do skupim željama (po našoj procjeni) i one koji se najduže održe izdvojimo za Božić ili rođendan. Curka čak ima i tekicu u koju ljepi slike iz kataloga, a sinek voli pisati popise. Ako je neka želja po našem mišljenju pametna (recimo da se naslijediti od juniorke ili sl.) i korisna osim što je zabavna onda ćemo i izdvojiti malo više novaca inače ne. Sitnice dobivaju za nagradu ili ako sami uštede pa si ih sami kupe.
    Posljednje uređivanje od pikula : 13.12.2011. at 15:47

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Vidim, većina čeka božićne dane za skuplje poklone, tako mislim i sama , a onda opet pomislim kako se i tokom godine dosta toga kupi, pa me to malko pokoleba, a opet kod nas je situacija da mu nitko drugi baš i ne kupuje poklone nego samo mi, pa me to pak tješi , i tako...

slonicanelica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Malac izrazi svoje želje jer on bi baš to.
    Ako je neki razuman poklon onda može a inače nešto kombiniramo s obzirom da je i ročkas tu za par dana.
    trenutno zaluđen s dinosaurima u svim oblicima.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Biram ih pažljivo i dugo se razmišljam. I onda se jako radujem, i jedva čekam da joj dam. Evo baš sam danas kupila poklon, i super mi je jer nije igračka, nije gomila plastike koja će se izgaziti po podu za par dana. A još mi je draže jer ona nema pojma da tako nešto uopšte može/ima da se kupi (mislim nije videla reklamu niti u prodavnici), a znam da će se oduševiti.
    Sad još samo treba izdržati do trenutka kad otvori poklon

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije mi problem odabrati za dijete, uvijek imam više ideja nego što mogu kupiti poklona.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Nastojim kupiti ono što znam da će ga jako razveseliti (naravno, ako znam). To su skuplji pokloni nego inače.
    Ne gledam to kao djedičinu zaslugu, nego isključivo kao nešto što veseli dijete, nagradu djetetu, nije mi bitno "od koga" veselje dolazi.
    x

vissnja, de reci sto si joj kupila, ne čita valjda Triša bališa forum

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne čita, JOŠ!
    Kupila sam joj triko i baletsku suknjicu i baletanke, prave

Ona inače već godinu dana po kući ide stalno kostimirana, pa će ovo biti pun pogodak.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ne čita, JOŠ!

Ona inače već godinu dana po kući ide stalno kostimirana, pa će ovo biti pun pogodak.
    joj divno!
    prijavi nam reakciju kad dobije poklon

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Budući da je doba darivanja, svi puno razmišljamo o tome i donosimo odluke što staviti pod bor, koje vrijednosti i sl. Koji su vaši kriteriji odabira, možda praktičnost poklona, dječja želja ili nešto treće. Birate li za ovu prigodu skuplje stvari ili pak takve stvari radije darujete u drugim prilikama kad zasluge nejdu djedici ...Ja sam još u dilemi i nisam načistu sa samom sobom, pa mi možda vaša razmišljanja pomognu.
    Dok su bili sasvim mali, birali smo nešto za što smo mislili da će im biti srcu drago... Kad je npr. mlađi sin vrtićkom Djedu Božićnjaku rekao da bi volio dobiti plišanog medu, dobio ga je... Čak i danas ponekad im kupim neku sitnu plišanu igračku jer ih obožavaju.

Tako je bilo dok nisu krenuli u školu (tj. kad je stariji krenuo u školu) te formalno raskrinkali ulogu tate i mame u božićnom darivanju. Mislim da smo se baš te godine počeli dogovarati što i kako za Božić ako je u pitanju veća stvar. Ove godine starije dijete je uštedjelo za laptop, a mlađe (kojem je isto na izdisaju njegov stari) je odustalo od željene tri garniture modela StarWars, vjerojatno će kupiti samo jednu sebi za dušu. Preostali novac namijenjen poklonu ide u banku također za novi laptop, ali to je projekt koji će trajati najmanje do idućeg BOžića jer ovaj kreativac želi novi Mac, a to baš nije zanemariva cifra.

I tako, koliko djeca do Božića skupe, mi im još toliko doniramo (metoda ima progresivnu motivaciju - ako više uštediš ili zaradiš, više ćeš i dobiti) pa je tako u kuću došao pristojan sintić, neke video kamere i slično (uglavnom tehnika, to nam je svima slaba točka) ali to su veliki zajednički projekti. Pod bor dobiju obično još nešto - npr. ako kupimo sintić, onda to može biti knjiga kako se njime služiti i slično. Spontano im kroz godinu kupujem koješta, ali skuplje i vrednije stvari (obično su to knjige) sakrijem do rođendana, Božića ili Uskrsa.

Ove godine se nadam da će se mlađi jako razveseliti knjizi Lego StarWars Dictionary, a za starijega još tražim ako slučajno nađem kakvu prikladnu sitnicu jer morat ću iskeširati pola cifre za laptop što je sasvim dobar poklon. Nisam pametna... možda pretplata na Vidi, ne znam.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj vec duuuugo zeli da mu kupim raketu da moze odletjet na Mjesec
    I vidio je u Mercatorovom prospektu Legice raketu. I bili na akciji, 168 kuna. I ja glupa ne kupim jer je bilo vise od mjesec dana do Bozica pa reko jos ce on imat zelja. Za Nikolinje se jadan razocarao kad u cizmici nije bilo rakete...a meni srce puklo. I sad ce ju dobti za Bozic a ja cu, opet ponavljam glupa, platit 230 kn al kupit cu mu tu raketu! Ko mi kriv! A on s tim prospektom vec mjesec dana hoda okolo i svima pokazuje sta ce dobit...
    Ustvari i inace kupujem poklone tako da to bude nesto s cim ce se igrat duze od 3 dana. Dobio je bicikl, pa klavijature i sad ove Legice. (ne mogu se sjetit sta je za 1. Bozic dobio)

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Trudim se ispunjavati im želje, nekad više nekad manje uspješno.

Uglavnom su to malo skuplji pokloni.

Za ovaj Božić tražim prekooceanski brod, ala Titanic, za sad bezuspješno.
    Netko vidio?

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Moj vec duuuugo zeli da mu kupim raketu da moze odletjet na Mjesec
    I vidio je u Mercatorovom prospektu Legice raketu. I bili na akciji, 168 kuna. I ja glupa ne kupim jer je bilo vise od mjesec dana do Bozica pa reko jos ce on imat zelja. Za Nikolinje se jadan razocarao kad u cizmici nije bilo rakete...a meni srce puklo. I sad ce ju dobti za Bozic a ja cu, opet ponavljam glupa, platit 230 kn al kupit cu mu tu raketu! Ko mi kriv! A on s tim prospektom vec mjesec dana hoda okolo i svima pokazuje sta ce dobit...
    Ustvari i inace kupujem poklone tako da to bude nesto s cim ce se igrat duze od 3 dana. Dobio je bicikl, pa klavijature i sad ove Legice. (ne mogu se sjetit sta je za 1. Bozic dobio)
    Ovako slično ti je i kod mene bilo...moj zaželio beybladea za sv. Nikolu, a ja sve računam kak imam vremena za kupiti to, NO, nisam ja znala da je većina Turbo Limača koji to drže zatvorena, a ona 4 koja su preostala u Zg sve rasprodali, a isto mi je lijepo mjesec dana ranije pričao kaj želi...ma, rasplakala sam se na kraju, tako je razočaran bio, sad ni ne znam gdje da to tražim bar da mu za Božić to kupim, pa ako netko zna gdje ih još ima please HELP! A tata će mu kupiti ps2 jer mu je stari crko

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Tomy prvotno napisa Vidi poruku
    tako je razočaran bio, sad ni ne znam gdje da to tražim bar da mu za Božić to kupim, pa ako netko zna gdje ih još ima please HELP! A tata će mu kupiti ps2 jer mu je stari crko
    Čula sam da u One2Playu dolaze ovaj tjedan, pa probaj kod njih.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Tomy, što od beybladea? Arenu ili one diskiće?

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Joj, hvala ti puno, idem odmah nazvati... srce si

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Tomy, što od beybladea? Arenu ili one diskiće?
    Ma one zvrkove, diskove... al' da se iskupim kupit ću mu i arenu ako nađem...jojjj...na kraju nam ni za bor neće ostati

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Zvrkova i "ispaljivača" ima u Mulleru, a arenu i zvrkove sam vidjela u Turbolimaču koji nije u sastavu Magme (uf, komplicirano)

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Zvrkova i "ispaljivača" ima u Mulleru, a arenu i zvrkove sam vidjela u Turbolimaču koji nije u sastavu Magme (uf, komplicirano)
    Thanks draga, malo sam dosadna, al u kojem turbolimaču? Jer na Žitnjaku i City centru ih nema, makar evo, probat ću ponovo nazvati pa odmah po njih...da ne bi bilo...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

u kojem turbolimaču?
    Nisam uspjela saznati gdje u Zagrebu jer sam ja to vidjela u Šibeniku, a naš nije u vlasništvu Magme nego tvrke Adria design (ako ti to ikako može pomoći). Možda netko da ima takav u blizini?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ne čita, JOŠ!

Hehe ima nas jos.
    Suncica je to isto pronasla u cizmici, nakon sto je crtala zelje sv. Nikoli. Bila je odusevljena

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Provjereno...dolaze krajem tjedna

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kada je bio manji onda smo mi birali što ćemo mu pokloniti.
    sada kada je malo veći, slušamo njegove želje.
    već danima pokazuje željeznicu iz Mullera (Lego), jedva čekam da mu damo poklon i opet vidim taj oduševljen izraz na licu i sreću.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma one zvrkove, diskove... al' da se iskupim kupit ću mu i arenu ako nađem...jojjj...na kraju nam ni za bor neće ostati
    Imaš to sve i u Mulleru ako ti se ne da čekati, vidi u katalogu na njihovoj stranici.

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hvala vam puno cure, e, da sam barem ranije tražila pomoć od vas...al' dobro, šta je, tu je...krećem u nabavu

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

L je jako skormna i nikad joj nista ne treba sem mozda pocket figurica- prosle godine je za rodjendan zazeljela klavir na doru ja ga nisam na vrijeme kupila i nismo ga vise uspijeli naci. Uzasno sam bila tuzna pogotovo sto je njena rekacija bila, nema podao se nema veze

ove godine je vidjela laptop minies u one2play i to si silno zeli - kupljen juce da budem sigurna. U cekaonici kod dr je vidjela barbiku princezu i zazeljala je i nju od malog Isusa- u plavoj haljinici - kupljena to ce joj biti kod bake pod bor. Uvijek zeli kigne kako ona kaze za slikovnice tako da uvijek za rodjendan i imendan dobije neku "bolju"slikovnicu ove godine je zeljela Juhu od bundeve ali se prodala pa je juce dobila Animalu za imendan i 2 sata smo proveli razgledajuci je i uceci engleske rijeci sinoc ( http://www.amazon.com/Animalia-Graem.../dp/0810918684 toplo preprucam)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Trudim se ispunjavati im želje, nekad više nekad manje uspješno.

Uglavnom su to malo skuplji pokloni.

Za ovaj Božić tražim prekooceanski brod, ala Titanic, za sad bezuspješno.
    Netko vidio?
    Vidjela danas u Konzumu, ogroman brod, tipa Lego al nije, 200 kn.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis.
    S time da je ove godine izjavila da nema listu zelja, ali da je bitno da DM dodje na kolacice i casu mlijeka kod nas na Badnjak. :D
    Znam sto bi ju veselilo (svejedno :D), i sve je spremno, a i trenutno se veselim jer sam upravo kupila zadnji poklon.

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Joj, Vissnja, bit ce odusevljena!
    Prije par godina sam joj kupila upravo to (tutu-triko, zajedno sa suknjicom, i prave balerinke) i Bella Ballerina set za prve baletne korake... Osim sto je cicala od veselja, to mi je bio najisplativiji bozicni poklon ever, jedna od onih stvari s kojima se bas s gustom igrala.
    I sada je "prava" balerina... Drugi tjedan idemo na baletnu predstavu u kazaliste u kojoj ponovo ima glavnu ulogu.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam odlucila "raspištoljiti" se na dva datuma- bozić i rođendan. jos je premala da kuzi (15mj) ali svejedno sam joj nakupovala neke skupe igracke (tl me unistio s popustom od 40% ove godine) za koje mislim da ce joj se svidjeti (neka lutka sa gomilom funkcija- voli bebe) i koje su edukativne/didaktičke. eto!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •