-
Tajcy, iz mog iskustva s jednogodišnjim tvrdoglavkom najbolje je ne pokazivati da te njena histerija dira. Zaprabo dijete normalno reagira, jer brani svoja dosad stečena prava da sudjeluje u 'važnim' odraslim stvarima kao što je kuhanje s bakom. Mama sad odjednom ima nova pravila i sputava - ne zna kako da vrati dosadašnju poziciju gdje je bila značajan 'pomagač' i pri tom uživala i bila uvažena. Tu nastupa histerija zbog nezadovoljstva.
Ah, moj Malac je u takvim situacijama samodestruktivan, jer zna da me to najviše plaši: lupa s glavom u
drveni naslon hranilice, škrguće sa zubićima, jer vidi da me to izluđuje, a kad ni to ne pomaže - pokušava me ugristi.
Pod zadnje se na to nasmijem ( objašnjavam kratko, jer ne razumije još sve), velim mu da mama ne zna uvijek zašto se ljuti i što hoće, da mora mami pokazati. I to sad pali. Doduše ne uvijek. Nekad pali 'podmetanje' zanimljivijih stvari od onih opasnih koje hoće i koje su uzrok divljanju. Sve je to stvar naše prilagodbe i djetetovog istraživanja naših granica. Teško je sačuvati živce dok histeriziraju, ali se hladna glava ipak isplati na kraju 
Sretno
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma