-
Kosjenka,
Trošak popravaka treba snositi vlasnik a sama izvedba popravka ovisi o dogovoru s podstanarom.
Mi imamo podstanarski stan u relativno novoj zgradi, pa vrlo rijetko imamo ikakve popravke. Uredjaji nekim čudom se ne kvare (ok kupili smo sve novo kad smo opremali a ima tome 12-13 god taman koliko je stara zgrada).
Nama podstaanr javi ako nešto treba al vrlo često iz praktičnih razloga sam organizira popravak, ja sam naravno uvijek na raspolaganju, ali dogovoriti se s majstorom za dolazak je obično puno lakše direktno s podstanarom jer ovisi o njegovom raspoloživosti i slob.vremenu.
Imali smo nedavno situaciju da se dosta kamenca skupilo u pipi iznad kade. Podstanar me nazvao, ja sam bila van RH, trebala mu je info gdje se zatvara voda na katu/u stanu jer je htio zamijeniti pipu. On ju je već bio i kupio i planirao sve sam zamijeniti (to ja nisam ni znala). Pa sam mu rekla da obavezno umanji iznos stanarine, nisam pitala o kojem iznosu se radi, a kamoli za račun, na što se on iznenadio. Ja sam kontaktirala predstavnicu stanara, spojila njih dvoje i on je to sam zamijenio jer je rekao da zna. Inače bi to napravio majstor.
Imala sam podstanare koji su sami krečili, uvijek kažem da me za bilo što slobodno kontaktiraju, što god im treba, no eto oni su sami sebi okrečili a da ja nisam ni znala da su osvježili. Jedino su me 2x pitali kad su htjeli mijenjati boju jednog zida.
Baš sam imala i imam sreće s podstanarima. Ja sam ona koja vidi stan i podstanare samo 2x kad predaje ključ ili kad joj ga vraćaju
sretni oni, sretna ja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma