Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Sjedenje u razredu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Sjedenje u razredu

Nisam sigurna spada li ovo više pod pdf "Škola" ili "Zdravlje djece", ali bila sam danas u školi, pa mi je nekako više na tu stranu.
    Dakle, s mojim sinom prvašićem u školi postoji samo jedan problem - katastrofalno loše sjedi.
    Frče noge pod sebe, kleči, pokušava se sklupčati u klupi, naslanja se na zid, grbi se, sjedi mlitavo kao vreća... ma zauzima sve moguće položaje osim uspravnog.
    Nije mi to neka novost, jer i kod kuće loše sjedi, ali ipak kod kuće ne mora sjediti 45 minuta u komadu.
    Situaciju ne olakšava ni činjenica da su im stolci u razredu generalno previsoki, gotovo nijednom djetetu noge ne dosežu do poda.

Ima li netko ideju, kako potaknuti da uspravno sjedi, je li to uobičajen problem i kod drugih prvašića (i osnovnoškolaca), kako druge učiteljice to rješavaju? Svjesna sam da loše sjedenje ostavlja posljedice na kralješnicu, da ne govorim o tome koliko je i klečanje loše.

Inače nije pasivno dijete, vrlo je dinamičan, živahan, vani trči, skače, penje se... samo u školskoj klupi odaje dojam djeteta bez kostiju i mišića

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jahanje....
    potice lijepo ravno sjedenje,jaca misice,,dinamicno je...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cousin Boneless?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nemam ti što reći za utjehu osim da je tako i kod nas. Kaže učiteljica da su mu koljena na sjedalu, a stopala na naslonu .

Učiteljica kaže da ga često opomene, najčešće samo pogledom, nakon toga neko vrijeme sjedi dobro, a onda ispočetka. I doma ga upozoravam koliko mogu, a nadam se da će ga to s vremenom proći. I ja sam sjedila svakojako samo ne kako treba (doduše ne u školi) pa me s vremenom to prošlo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam ti što reći za utjehu osim da je tako i kod nas. Kaže učiteljica da su mu koljena na sjedalu, a stopala na naslonu .
    Naša učiteljica uspije jedino shvatiti da su mu leđa na zidu (sjedi u redu do vrata), a za noge joj uopće nije jasno kako ih zapetlja i kamo ih zagura. Ali neki dan je doma demonstrirao kako si može nogu zataknuti za vrat

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

joga za djecu?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni se čini da se to baš i ne može ispraviti nastojanjem i podsjećanjem da se sjedi lijepo, nego samo jačanjem muskulature.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da se to baš i ne može ispraviti nastojanjem i podsjećanjem da se sjedi lijepo, nego samo jačanjem muskulature.
    Čini se i meni tako. Bar se to može zaključiti iz mog iskustva. Loše sam sjedila ko dijete, ispravljali su me, uzalud.

Lijepo su sjedile one cure koje su išle na balet i ples, dječaci, hm, ne sjećam se, a, da, jedan koji se bavio plivanjem. Možda svaki sport djeluje blagotvorno...

Ja sam po tom pitanju bila zanemarena, bez dobrog uzora u bliskoj okolini, danas me bole leđa, MM također, želim djetetu pružit šansu da mu je kičma ok.

Ne sjedi naopako u klupi (bar ne, koliko ja znam), al doma zna sjedit na nozi, a držanje mu je loše (i liječnik je rekao).
    Posljednje uređivanje od makita : 11.01.2012. at 14:23

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su išli i na gimnastiku i na atletiku i to dugo (do prošle godine) ali nikakva korist - velikom broju djece teško je mirno sjediti jer još nisu spremni na to. Učiteljica mog starijeg sina to je rješavala tako da su oni povremeno razmjestili klupe za grupni rad, a imali su i veliki tepih u stražnjem dijelu razreda da djeca mogu zauzeti neki drugi položaj osim sjedenja na stolcu. Do kraja prvog razreda većina je savladala mirno sjedenje, a oni koji nisu imali su pravo dignuti ruku i pitati da li mogu protegnuti noge, čak i ako ne trebaju na wc. Dobar pristup!

Eh, da... Učiteljica ih je upozoravala kako treba sjediti ako su morali dulje vremena biti mirni i trebali su stavljati ruke iza leđa. Nisam sigurna da je kod mlađega to ikada rečeno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.01.2012. at 15:32

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam svom dugo govorila da ću mu svezati noge dok jede ...
    U školi skoro pa leži naslonjen na stol.Nikad ne miruje i još nisam našla rješenje.
    Dok jede klima glavom kao da sluša neku pjesmu ali on kaže da tako razmišlja.
    Kad ga pitamo o čemu taj tren ramišlja on kaže da razmišlja kako će postati astronaut,pa drugi dan kako će on biti kapetan na cruseru i da će mu mama ,tata,seka i brat imati besplatno kod njega i da će zaradit novce koje će on svima nama podijeliti na jednake dijelove.
    Kako mu rade noge ruke i glava tako mu radi i mašta.Stalno nešto sanjari

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •