Nisam sigurna spada li ovo više pod pdf "Škola" ili "Zdravlje djece", ali bila sam danas u školi, pa mi je nekako više na tu stranu.
Dakle, s mojim sinom prvašićem u školi postoji samo jedan problem - katastrofalno loše sjedi.
Frče noge pod sebe, kleči, pokušava se sklupčati u klupi, naslanja se na zid, grbi se, sjedi mlitavo kao vreća... ma zauzima sve moguće položaje osim uspravnog.
Nije mi to neka novost, jer i kod kuće loše sjedi, ali ipak kod kuće ne mora sjediti 45 minuta u komadu.
Situaciju ne olakšava ni činjenica da su im stolci u razredu generalno previsoki, gotovo nijednom djetetu noge ne dosežu do poda.
Ima li netko ideju, kako potaknuti da uspravno sjedi, je li to uobičajen problem i kod drugih prvašića (i osnovnoškolaca), kako druge učiteljice to rješavaju? Svjesna sam da loše sjedenje ostavlja posljedice na kralješnicu, da ne govorim o tome koliko je i klečanje loše.
Inače nije pasivno dijete, vrlo je dinamičan, živahan, vani trči, skače, penje se... samo u školskoj klupi odaje dojam djeteta bez kostiju i mišića![]()

Odgovori s citatom
.