Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: SOOR(gljivice u ustima)...sto je najbolje?

Bebica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno SOOR(gljivice u ustima)...sto je najbolje?

malecka mi je dobila soor(gljivice u usima) i stavili su je na nistatin tekucinu koju ustrcavamo u usta 4 puta na dan-danas je drugi dan tek ali nekako mi se cini da je i dalje sve isto bijelo ko prije lijeka a i sve vise je boli pa iako gladna odbija hranu-flasicu.place a ne moze sisati od bolva valjda...citala sam negdje za sodu bikarbonu koju otopis u vodi i mazes gazom po tim naslagama...kolko to pomaze uz nistatin,neznam-vrijedi probati.htjela sam pitati mame cije bebe su imale-kako ste se najbrze toga rijesile ili bar u tom rijesavanju s cime ste kolko tolko pomogle bebi da je ne boli da moze sisati flasicu???
    svaki savjet je dobrodosel...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Već sam pisala više puta naš recept..nama Rojazol i daktarin nisu previše djelovali. A pomogao je vitamin C. One male tabletice PlivitC od 50 mg zgnječiš u žličicu, staviš kap dvije vode, umočiš sterilnu gazicu i time natrljaš bebi jezik. A sebi cice nekim od onih gelova (oralnih, naravno). Eto, nama je to pedijatrica savjetovala još sa trećim i djelovalo je i njemu i sad njoj

Bebica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

al jA NEMAM plivit jel zivcim u NY,hahaha...i nema na jeziku nis nego svuda okolo sada...a mozda mogu kupiti bilo kakav c vitamin od 50 mg pa to napraviti...

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

daktarin gel mislim da ide na recept bar je prije išao( a ja plačala oko 50kn nisam znala). ako beba sisa namazat na bradavicu.nama je pomogao.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I nama su preporučili daktarin gel

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Koliko sam shvatila beba ne sisa nego pije na flasicu. Mislim da bi posle svakog hranjenja morala da iskuvas/sterilises cuclu i flasicu. I dudu nekako, sto cesce.
    Moze se soda bikarbona rastvoriti u vodi, pa u to umocis gazicu i istrljas bebi jezik. Ali se soor mora i leciti antimikoticima (nystatin/daktarin).
    Mozda da se konsultujes sa pedijatrom oko davanja probiotika, nama su pomagali (ne znam kolika je beba).

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

imate li tamo kakve lijekove/masti za to? nama je pomogao rojazol,ali i ja sam još znala sa prokuhanom,toplom vodom i gazicom joj polako skidati. ali jako polako da joj ne raskrvariš jezik.

i naravno kao što ti je vissnja rekla dobro sterilizirati dudice,bočice...ako nemaš sterilizator iskuhaš ih u vodi.

a možda jednostavno treba malo više vremena da se soor povuče. ni nama nije odjednom nestao. tek nakon cca 3-4 dana.

Bebica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam shvatila beba ne sisa nego pije na flasicu. Mislim da bi posle svakog hranjenja morala da iskuvas/sterilises cuclu i flasicu. I dudu nekako, sto cesce.
    Moze se soda bikarbona rastvoriti u vodi, pa u to umocis gazicu i istrljas bebi jezik. Ali se soor mora i leciti antimikoticima (nystatin/daktarin).
    Mozda da se konsultujes sa pedijatrom oko davanja probiotika, nama su pomagali (ne znam kolika je beba).
    ma ona je na nystatinu ali nekako mi to sporo ide..dude iskuhavam stalno,cak sam sad i sodu pokusala i skidanje bijelih nakupina-jezik joj je cist doduse,skroz ali ima nakupine sa strane...danas je treci dan..skinula sam skoro sve ali vidi se da jos ima problema...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ide sporo jer su gljivice tvrdokorne i napasne...ako su joj cijela usta u bijelim naslagama znaci da su se dobro namnozile...poboljsanje ide za 3-4dn ali je jaaaako bitno ne prestat tretirat cim vise ne vidis naslage nego i do 14dn,da se ne bi dogodio recidiv!

ja bi za 10ak dn za svaki slucaj pobacala dude i uzela nove...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i mi smo imali soor dobio je Rojazol i sve je otišlo drugi dan,al mažem mu još da se nebi ponovilo. Doktorica rekla 7 dana 4 puta na dan sad ne znam dal je bas potrebno 4 puta na dan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •