-
maria 71 - znam da su danas učiteljice jako ograničene, i mislim da to nije dobro.zato se i dešava da klinci u 7 razredu napadaju profesore s noževima....ne mislim da trebaju tuci djecu, ali npr.stajanje u kutu ili sjedenje u prvoj kelupi nikog nije upropastilo, jel tak? primjetila sam da su klinci danas jako bahati i da se svakak postavljaju prema starijima; ponavljam, nisam za strogocu ali nekakvo poštovanje mora postojati! ne slažem se s tobom da sav odgoj djeca donose od doma...kak to možeš reći kad djeca danas više vremena provode u vrtiću i školi nego doma? nekakve osnovne moralne vrijednosti i osnovni odgoj da, ali neke finese moraju rješavati u školi. konkretno naš primjer- on nije nepristojan, neodgojen, bahat, prosti ili nešto peto; jednostavno je brbljav i dosadno mu je. uostalom masu stvari vide jedni od drugih-npr. jednom je pljunuo jednu curicu- pa nisam ga ja doma učila da pljuje djecu, niti je to vidio od nas! učiteljica je trebala odmah reagirati i reci i njemu i cijelom razredu da je to ružno, da se ne smije i natjerati ga da joj se ispruča.... a ne, ona ga je poslala na razgovor kod pedagogice, a ja sam to saznala od jedne mame na rođendanu od nekog trećeg djeteta 2 tjedna poslije !?! i naravno da smo mu održali bukvicu, i da se morao ispričati curici (koja je to isto već do tada zaboravila), ali kaj ja moram svaki dan ići u školu na raport da čujem kaj je bilo? bez uvrede ali koja je onda svrha učitelja? da samo pročitaju kaj imaju i odu doma?
pitali smo učiteljicu da li mu smijemo kupiti neke dodatne zadatke da ih rješava ako je prvi gotov; rekla je naravno, da ima i ona neke zadatke koje će mu dati, da je to jako dobra ideja....niti jednom mu ih nije dala, a za one za koje smo mi kupili, rekla je da ih smije rješavati jedino pod odmorom?! pa nije lud!
fakat smo već sami sebi dosadni od razgovora i pitanja zašto ovo, zašto ono...zaključili smo da je njemu očito dosadno, a ona mu ne zna dati neke dodatne sadržaje koji bi ga zainteresirali...pričala sam malo i sa drugim roditeljima i skoro svi imaju neku pritužbu...ne nešto veliko, ali izgleda da ona ne zna pristupiti svakom djetetu individualno...
ne znam kaj bumo napravili....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma