A ja vam pokušavam cijelo vrijeme reći da u prosvjeti nije bajna situacija (to znam jer baš radim kao profesor) ali očito vi to ne možete iščitati iz mojih postova pa i dalje vičete (i to meni jer ja toga kao nisam svjesna) kako u školama situacija ni najmanje nije bajna.

Dobro jutro!

Nekoć su većina nastavnika išli studirati za nastavnika iz ljubavi. Odabir je bio pozitivan. Danas idu jer ne uspiju drugo upisati. I među njima ima dobrih nastavnika i ne stoji ova generalizacija o lošim nastavnicima. I nađe ih se još uvijek puno koji vole svoj posao. No status nastavnika danas nije baš tako privlačan da bi se bolji studenti trgali za ta mjesta. Tako da se može očekivati i onih koji su zalutali na to radno mjesto.

Time što će nam srce pucati i što ćemo govoriti kako nastvnica (učiteljica) ima pms i to još možda pred djecom stvar se neće poboljšatio. A to jedino i pokušavam reći.

Nigdje spomenutu učiteljicu nisam ni branila ni napadala. Rekla sam da možda nije u redu i ako je histerična onda je takva jer je histerična a ne zato što možda ima PMS. Ružno je tako pisati o bilo kojoj ženskoj osobi. S jedne strane s punim pravom od učiteljice našeg djeteta očekujemo takt u izražavanju a mi s druge strane pričamo kako eto ima PMS. Pa ako možemo sebi dozvoliti netaktičnost što se čudimo što si i drugi (iako na radnom mjestu na kojem ne bi smjeli) prisvajaju to pravo.

Tvoj sin osim disciplinskih nema drugih problema u školi. AKo je usamljen u tome u svom razredu onda bi se ti trebala zabrinuti. AKo nije onda je problem učiteljice, razreda i njenog načina rada s djecom i na to nećeš moći puno utjecati. To sam ti pokušala reći. Ako stanje postane kritično možeš pokušati onda promijeniti razred.

I na kraju - možda i može pomoći razgovarati s pedagogicom. ALi tu sam prilično skeptična jer većina pedagoga znaju rješavati samo sitnije probleme. Krupne probleme uvale razurednicima i učiteljicama i dižu ruke od takvih jer se ne znaju nositi s doista problematičnim situacijama.