Sva moja iskustva po ovoj temi su predškolska ili fakultetska i znam da nisu mjerodavna ali ima nekih sličnosti.
Kod Adia u grupi je 30 i nešto klinaca, oni jako puno rade od projekata do radnih listova, i rade puno individualno. Kako mi dođemo dosta kasno u vrtić djeca već rade radne liste i gledam kako su skoncentirani iako nova djeca ulaze i doručkuju, a teta ide od jednog do drugog i radi individualno.

Sa druge strane radim na prvoj godini fakulteta, za koji bi rekla da je jedan od najjačih u zemlji, pa vjerovali ili ne pod nastavom (na prvoj godini), studenti se dižu idu na WC, izlaze i ulaze u učionu, pričaju užasno puno pod satom isl. Tri su načina da budu tihi, jedan je da im je predavanje jako zanimljivo, drugi da je nastava interaktivna i treći je da se postavite autoritativno u smislu da prijetite.

Prva dva načina su bitno zahtjevnija, traže puno više pripreme i iscrpe čovjeka ali meni su ta dva načina jedna prihvatiljiva jer onda znam da postoji kanal za komunikaciju i onda znam da će od takve nastave ostati trag.