-
[quote="Virgo30"]. Međutim, biti učitelj je talent, jednostavno se ne može naučiti. Učitelj jesi ili nisi, što se iz priloženih iskustava može iščitati.
Ja to nebi rekla, jer kao u svakoj profesiji postoje načini kako postupati, odnosno puno se može naučiti ako želiš, a talenat je dobrodošao , a ne presudan. Učitelj koji voli djecu i želi s njma raditi , možda neće biti najsjaniji , ali će biti dobar učitelj i djeca će ga voljeti, a to je već dobar preduvjet za kvalitetno provođenje nastave
Klinci se jednostavno ne trude jer znaju da nema posljedica za neznanje, da će na kraju ionako proći razred, a da i ako izvedu neku psinu- neće biti nekih strašnih kazni. -
Kak to misliš da posljedica za neznanje nema ja mislim da ih ima i to bi svaki učitelj , tj profesor trebao učenicima objasniti. No to se svede na " ima da učite inače ćete pasti razred/ispit- što već", a nitko se ne pita kako djete zainteresirati za nastavu, učenje, znanje.
Mi smo se možda u trenutku kad je ona vršila teror nad nama osjećali jadno, poljuljano, gnjevno nekad čak i bezvrijedno, ali stvarne efekte osjetili smo mnogo kasnije kad smo se s peticama ponosno šepurili fakultetima.A sigurno je bilo i onih koji su jedva dobivali dvojke i njihovo je samopouzdanje poljuljano i trebale su im godine da ga ponovno steknu. Sorry, ali taj mi se način niš ne sviđa, ne bih voljela da moje djete ima takvu profesoricu , jer sam uvjerena da bi ga skroz zbediralo
Djecu se mora postupno inducirati na stres, ne žestoko-fizičkim kažnjavanjima,
nego blagim fizičkim kažnjavanjem :? ????? Ne kužim
[quote]
Ja samo znam da se na silu ne može djecu ništa naučiti, niti im se ništa dokazati. Sjećam se sebe, vidim sada svoju djecu. Red i rad je u redu , ali za to im treba dati motiva inače niš od toga.
Ja sam nekak uvjerena da kod klinaca ( a i odraslih) ljubav čuda čini, a danas se stvarno na sve strane vide ljudi koji djecu ne vole, smatraju ih nesnosnima , neodgojenima i svašta. Kad to osjetim od učiteljice u školi stvarno sam u komi jer ne vidim izlaz. I pusti ti to da ih ima puno u razredu i što ti ja znam. Ja radim od 8 do - kad treba i nitko me ne pita kakve sam volje, ne smijem griješiti i zašto bi durgačije bilo učiteljima. Nije rad s djecom lagan, ali nije niti najteži na svijetu kak se to ponekad čini.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma