Citiraj jumbina prvotno napisa
mim-potpisujem s poštovanjem sve što si napisala! Možda će netko ovdje razmisliti o onome što si napisala,pošto nama učiteljima, koji smo školovani da otkrijemo,prepoznamo i ukažemo roditeljima na probleme koji će svakoga dana biti veći ne vjeruju. I ja imam takvog ZLOĆU u razredu i žalosno je što do svijesti njegovih roditelja ništa ne dopire. S druge strane shvaćam da je njima lakše krivicu za LOŠ odgoj prebaciti na nas. Najviše trpe druga djeca i to je očajna situacija za sve nas !
Jumbina, zaista se divim današnjim učiteljima i profesorima. U moje vrijeme je nepoželjno ponašanje bilo sankcionirano. Danas ne smijete ništa i to ne opravdavam. Da, danas je zlostavljanje ako se dijete koje remeti nastavu pošalje da sjedi izvan razreda.
I sama sam nekoliko puta bila u situaciji da sjedim na hodniku, stojim pred pločom, jednom je i mama bila pozvana u školu....nisam bila zlato, moje neprimjereno ponašanje je bilo kažnjeno i danas odgovorno tvrdim da su profesori SVAKI puta bili u pravu i vidim da zbog toga nisam frustrirana niti imam psihičke posljedice zbog tog "zlostavljanja". Naravno da mojoj mami na pamet nije palo da se žali ravnatelju, piše u ministarstvo pritužbe na profesore niti je preda mnom govorila išta protiv profesora (čak i kad je vidjela da nisu u pravu, to mi je priznala nakon mature ). Zato sam sretna kad vidim da se naša učiteljica služi koliko smije starim metodama i na prvim informacijama sam joj rekla koje su prednosti i mane mog djeteta, molila je za savjet kako postupati s djetetom školske dobi i rekla da ću biti uvijek na raspolaganju čim se pojavi neki problem, dok ne bude kasno, jer ona i ja imamo isti zadatak. Epilog toga je da danas s njom imam super komunikaciju, požalim joj se čak i ako kod kuće imam neki problem s M. i ona mi ga u školi pomaže riješiti, M. je obožava, sretna ide u školu, a ja sam prezadovoljna. Ako i roditelji i učitelj ulože trud mislim da svaki problem može biti riješen, ma kako velik bio. I, da, naša djeca u razredu smiju ustati i prošetati, ali moraju objasniti zašto. Učiteljica kaže da je ponekad bolje da ih pusti da jedan drugom kažu to što imaju nego da poskrivečki brbljaju i ometaju nastavu.
Epilog objašnjavanja proste riječi: M. se rasplakala i pita me zašto joj je to * rekao. Najradje bih joj odgovorila-zato jer je neodgojeno derište. Nisam, ne želim da se uči tom riječniku. I to je odgoj.