Kad se dogodila scena s ovim uvredljivim izrazima koje mali dijeli šakom i kapom svima oko sebe rekla sam to mami na što se ona nasmijala grohotom i rekla ono što sam već napisala. Na sve probleme reagira smijehom i vrlo agresivno brani svoj stav da je dijete živahno, ali da to tako treba biti i da je i ona sama takva bila, ali joj zbog dobrih ocjena nitko ništa nije mogao ( :shock: ). O djetetu u najvećoj mjeri brine baka jer roditelji rade (tatu nisam nikad ni vidjela u školi). Mi roditelji međusobno razgovaramo, ali se mami nitko osim učiteljice ne usudi ništa reći jer je u društvu vrlo dominantna i preagresivno brani svoje stavove, ne popušta ni milimetra od onog što je zacrtala te bi svako uvjeravanje u to da nije u pravu vjerojatno završilo velikom svađom, a ne konstruktivnim razgovorom jedino što svi dajemo potporu učiteljici u rejšavanju problema. Ona to donekle drži pod nadzorom, koliko god joj to ovlasti dopuštaju i moram priznati da sam zadovoljna jer o tom problemu razgovaraju na SRZ-u, djecu pita za mišljenje i komentare.... Na roditeljskom se priča općenito, tek ove godine je mali postao zaista nesnosan, a do sad se donekle držao reda. Sutra oboje roditelja i mali moraju psihologici na razgovor, a učiteljica je rekla da će svakako biti prisutna tome i da će dati svoju preporuku da dijete krene u kliničku obradu. Vidjet ćemo što će biti. Uglavnom, mali se iskaljuje najviše na curicama (izrazi koje upotrijebi nisu za forum, prostitutka je jedan od blažih). Pitam se gdje je korijen takvog ponašanja, što je jednog vrlo inteligentnog dječaka natjeralo da postane takav i kako roditelji ne vide da dijete ima problem???
Naravno da je to jako daleko od ponašanja jednog živahnog djeteta kakvo je prema opisima Ankino. Njemu očito treba učiteljica s velikim iskustvom i dodatna stimulacija uz neagresivni autoritet.
Anki, nisam uspjela shvatiti pohađa li tvoj sin neku slobodnu aktivnost? Za živahno dijete je to po mom mišljenju neophodno. Taj višak energije (a vidim ga kod svoje kćeri unatoč glazbenoj školi i treninzima) negdje se treba ispucati. Još kad bi našao nekog trenera/profesora/što god koji bi mu se znao i želio posvetiti...