Citiraj anki prvotno napisa
ma drago mi je da nije agresivan, mislim da bi to bio puno veći problem. nikad ne maltretira drugu djecu, nema nekih sadističkih naznaka kod njega; i ne psuje; uvijek opomene nekoga od odraslih kad mu se "omakne"
Klasični pametni jedinac, nemaš brige. Kad ti izda naredbu da ga obučeš, nekaj mu doneseš ili općenito obaviš nekaj umjesto njega lijepo mu sa smajlom reci da skuha umjesto tebe ručak, oriba pločice u kuhinji i ispegla veš i da ćeš mu onda rado ispuniti sve njegove želje. Probala sam. Trebala si vidjeti izraz lica M. .Kratkoročno se možda isplati obaviti umjesto njih većinu toga jer si skratiš vrijeme objašnjavanja, ali na duže staze se isplati ponavljati 100 puta. Isto vrijedi i za školu. Reci mu kako se osjećaš kad učiteljica ima prigovore na njegovo ponašanje. Pitaj ga kako bi bilo da se tvoj direktor/šef/tko god njemu žali na tebe. Budi otvorena i iskrena, reci mu kako bi i tebi i njemu bilo lakše da se stvari promijene. Mislim da s njim neće biti problema kasnije. Previše se trudiš a da nešto od toga ne upali. Samo budi dosljedna, ignoriraj bake, djedove i ostale i radi onako kako ti misliš da treba. Nadam se da imaš podršku TM i da ste oboje dosljedni u odgoju. Drži se!