Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Streptokok u obitelji

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno Streptokok u obitelji

Nakon dijagnoze streptokoka kod mojih nećaka 5 i 2 g te moje sestre svi smo čoporativno napravili bris i svi smo bili negativni, ali pedijatrica nije radila bris mojoj 7 mjesečnoj bebi uz izgovor da tako malena djeca nemaju streptokok?! Naravno ne želim biti paranoična, ali možda je ipak mogla napraviti bris da budem mirna.
    Naime moja sestra je bila pozitivna, njen muž negativan. Često smo svi zajedno u kontaktu i strah me da možda ja imam imunitet ali moja ga beba nema? Ma možda samo brijem filmove ali mislim da to nije tako strašna pretraga za dijete da je nebi napravili.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kliconoštvo se ionako ne liječi.
    A ako ju dojiš ima i tu zaštitnih antitijela.
    Ne brini.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

baš smo muž i ja (ko dva vrtićaraca) završili u dežurstvu zbog streptokokne upale grla (dr.se čudom čudila kako smo ga oboje uhvatili). Djeci nije ništa, nemaju nikakvu grlobolju i nismo im brseve uzimali.

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Cubana hvala, to mi nije palo napamet, da zaista bi trebala imati antitjela od mene.

Sirius ni moj necak ni sestra nisu imali nikakvih simptoma pa su takodjer bili pozitivni, nisam pametna.

Ja se ne sjecam streptokoka kad sam bila malena, cini mi se da je to bolest novijeg datuma, barem se meni tako cini.
    Mi smo ili imali gripu ili bili prehladjeni, niko nikad nije spomonjao streptokok u okolini, a sad svako malo nekakva infekcija u blizoj okolini.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ništa to nije neobično, streptokok je tu duže od nas. Nisi to onda znala jer te nije zanimalo. Sad si mama
    Oni koji nemaju simptoma se ni ne liječe. Nepotrebno je da se cijeloj obitelji uzimaju brisevi zato jer je netko bolestan.

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

mislila sam kad smo mi bili djeca, nikad nisam radila bris ni na sto.
    Znam i meni su tako rekli, ako nemas simptome ne treba lijeciti, ali ne bih bila bas sretna da sam bas ja taj kliconosa koji ce zaraziti svoje dijete pa mislim da je bolje liječiti nas nego njih

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Oni koji nemaju simptoma se ni ne liječe. Nepotrebno je da se cijeloj obitelji uzimaju brisevi zato jer je netko bolestan.
    Moj sin je dobio antibiotik jer mu je nađen streptokok u nosu. A nema nikakve simptome. Otkud ti to da se ne liječi ako nema simptoma?

gita avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Točno tako. Lani je starija cura donijela streptokoka iz vrtića (bila je prava epidemija), ona je bila kliconoša bez simptoma, obavezno je prošla terapiju i kontrolni bris prije povratka u vrtić. Ove godine obje cure su imale pozitivan bris, upravo su na terapiji, svi smo u obitelji napravili briseve.
    U svakom slučaju, svi kliconoše za koje znam obavezno su prolazili terapiju iako nisu imali simptoma.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Koji streptokok?
    Inače se kliconoštvo streptokokom ne liječi.
    Edit: osim u slučajevima nekih epidemija u vrtićima i slično, ali i to je upitno.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 02.02.2012. at 11:41

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj lunas prvotno napisa Vidi poruku
    Moj sin je dobio antibiotik jer mu je nađen streptokok u nosu. A nema nikakve simptome. Otkud ti to da se ne liječi ako nema simptoma?
    Zašto mu je rađen bris ako nije bolestan?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, rađen mu je bris (njemu i cijeloj familiji) zbog nekog drugog razloga (zbog stafilokoka kod drugog člana obitelji) iako je on bio bez ikakvih simptoma.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Stafilokok?
    Pretpostavljam da taj drugi član ima nekih ozbiljnijih zdravstvenih problema.

gita avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kod nas je S.pyogenes. Ponavljam, svi kliconoše ovog streptokoka koje znam uzimali su terapiju (ne samo mi), kod različitih pedijatara. Razlog tome bilo bi prekidanje kruga zaraze u malim zajednicama. Koje je objašnjenje u suprotnom slučaju?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Asimptomatske kliconoše BHS-A u pravilu ne treba ni tražiti, niti liječiti
    Neke osobe i nakon završene odgovarajuće antistreptokokne terapije ostaju kliconoše streptokoka. S obzirom da se kliconoštvo ne liječi antibioticima, nepotrebno je uzimati kontrolne briseve grla nakon završene terapije.

Briseve grla ne treba uzimati kontaktima pacijenta koji ima streptokoknu infekciju grla. Kliconoštvo u članovima obitelji oboljelog je uobičajeno, ali ga ne treba tražiti niti liječiti.

Rijetki izuzeci su pacijenti koji u anamnezi imaju reumatsku groznicu, slučajevi opetovanih streptokoknih infekcija unutar obitelji te situacije epidemije reumatske groznice ili streptokoknog glomerulonefritisa.

Kliconoše streptokoka nisu pod pojačanim rizikom razvoja niti supurativnih niti nesupurativnih komplikacija streptokone infekcije.

Kliconoše streptokoka ne prenose BHS-A na svoje bliske kontakte, kao što to čine bolesnici u akutnoj fazi streptokokne upale.89

Kliconoštvo streptokoka se mnogo teže eradicira antibioticima negoli što se antibioticima eradicira streptokok tijekom akutne infekcije.
    ISKRA smjernice za liječenje grlobolje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Stafilokok?
    Pretpostavljam da taj drugi član ima nekih ozbiljnijih zdravstvenih problema.
    Ja imam neke psorijaze na par mjesta i uz to sam trudna. Ništa preozbiljno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •