Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 323

Tema: HOLA KOCKE - probajte!

  1. #1
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno HOLA KOCKE - probajte!

    Nova na receptima, nova na forumu općenito (ali škicam već neko vrijeme ) pa da započnem s receptom za odličan kolač! Dakle:

    -6 žutanjaka,
    - 6 žlica šećera,
    - 6 žlica oštrog brašna,
    - pola praška za pecivo,
    - 1 dcl ulja,
    - 1 dcl mlijeka,
    - 3 žlice kakaoa,
    - 6 bjelanjaka.

    krema (preliti preko toplog/vrućeg kolača):
    - 1/2 litre Hola šlaga (ne tučenog),
    - 25 dkg čokolade.

    Čokoladu i šlag lagano otopiti dok ne bude kremasto i tamno, te preliti po kolaču.
    Brzo & jako fino.

    PS: i ono što me je posebno oduševilo - ovaj kolač se tako savršeno reže, ja sam totalni antitalent inače za to, ali ove kocke su izgledale kao prave slastičarske!

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    za laptopom :)
    Postovi
    234

    Početno

    Kako se izmuti kolač?! Sve ovo što piše zajedno izmiksati ili prvo snijeg, pa onda žumanjci, šećer, brašno, prašak, ulje, mlijeko i kakao? Koliko se peče i na kojoj temperaturi?
    Sorry na podpitanjima...
    Dobrodošla na forum 8)

  3. #3
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Prvo snijeg pa ostatak (žumanjci, šećer...) pa sve zajedno lagano pomiješati. Premazati lim maslacom, uliti smjesu i peći na 220 jedno 15-20 minuta, ovisno koliko ti je pećnica jaka...

    Hvala na dobrodošlici i nema frke za pitanjca!

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Što je hola šlag?

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    to je slatko vrhnje za šlag koje se tako zove. stranjsko.
    ti stavi koje god hoćeš.

  6. #6
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    zar nije hola biljno vrhnje?

  7. #7
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Ako se biljno vrnje moze nazvati vrhnjem

  8. #8

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    silent hill
    Postovi
    1,605

    Početno

    Je, biljno. I meni x puta bolje od običnog

  9. #9
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    s obzirom da je to vrhnje rijetko, a prelijeva se preko vrućeg kolača - trebalo bi se upiti i natopiti kolač? ili se stvrdne gore kao krema?

  10. #10
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    ajvi, vrhnje se stvrdne kao krema. Ja prelila preko biskvita, stavila foliju i stavila na balkon. Ispadne super, a jednostavno je.

  11. #11
    Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,023

    Početno

    Ja radila sad u subotu, najavili mi se kumovi. Kum, MM, šogor, redom ovisnici o čokoladi, zajedno uništili dvije trećine tepsije.
    Za one koje misle peći taj kolač, nešto malo kreme se upije u kolač, ali još uvijek gore ostane pol prsta čokolade!

  12. #12
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Audrey, obzirom da kažeš da je "nestalo" 2/3 tepsije pretpostavljam da vam se kolač dopao?

  13. #13

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    294

    Početno

    jel bolje kremu preliti preko toplog ili vrućeg kolača?
    koliko se dugo kuha krema?

  14. #14
    Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,023

    Početno

    Ja sam kremu kuhala dok se čokolada nije skroz rastopila, tj. dok više nije bilo vidljivih 'mrvica' čokolade,nego je bila jednolična masa. Prelila sam po vrućem kolaču, odstajao je u poluotvorenoj pećnici taman toliko koliko mi je tebalo napraviti preliv.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    118

    Početno

    Ekica probali, super je.
    Slično mi je Jelačić šnitama, ali je ovo tvoje tijesto bolje.

  16. #16
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    lidia, baš mi je drago da ti se sviđa!

  17. #17
    Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,043

    Početno

    Imam pitanje, još sam 'zelena' po pitanju kolača
    Da li treba čokoladu i šlag zajedno otopiti i preliti ili prvo šlag na kolač pa preko toga čokolada?

  18. #18
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Shiny, čokoladu i vrhnje otopiš skupa na laganoj vatri. Znači, ne tučeš vrhnje u šlag nego ga onakvo tekuće pomiješaš s čokoladom tj. čokolada se otopi u njemu.
    Nadam se da je sada jasnije. Ako ćeš ga raditi javi kako ti je uspio (a meni se čini da ne može ne uspijeti) i kakav ti je okus!

  19. #19
    bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    na otoku kristalnih zvijezda
    Postovi
    906

    Početno

    Probala sam puno recepata sa ovog topica ali ovaj mi je stvarno super ! :D Sto kaze ekica, super se reze , sto je meni inace slaba strana jer mi se kolac uvijek "raspadne" do tanjura. I jako je ukusan. Ovaj cu biskvit upotrijebiti i za torte.

  20. #20
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    njami, super je (i predobar, moram paziti na kilažu )
    jedino kaj sam zeznula: umjesto da stavim u namaščenu tepsiju (margarin i sl., tko već s čim radi), ja sam stavila papir za pečenje
    nije loše za biskvit
    ali kada sam izlila kremu :shock:
    pola je otišlo okolo
    nema veze, ovo kaj je ostalo dobro zgleda i fino je
    za dobar recept

  21. #21

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    zar jedino meni nije kolač uspio :?
    krema mi je ko juha na sredini kolača :/ stavila sam i škrinju al se ništa nije stvrdnulo,a sutra mi dolaze gosti na ručak i neću stići ispeći druge,šmrccc...

  22. #22

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Zagrebačka Županija
    Postovi
    1,528

    Početno Re: HOLA KOCKE - probajte!

    Citiraj ekica prvotno napisa
    Nova na receptima, nova na forumu općenito (ali škicam već neko vrijeme ) pa da započnem s receptom za odličan kolač! Dakle:

    -6 žutanjaka,
    - 6 žlica šećera,
    - 6 žlica oštrog brašna,
    - pola praška za pecivo,
    - 1 dcl ulja,
    - 1 dcl mlijeka,
    - 3 žlice kakaoa,
    - 6 bjelanjaka.

    krema (preliti preko toplog/vrućeg kolača):
    - 1/2 litre Hola šlaga (ne tučenog),
    - 25 dkg čokolade.

    Čokoladu i šlag lagano otopiti dok ne bude kremasto i tamno, te preliti po kolaču.
    Brzo & jako fino.

    PS: i ono što me je posebno oduševilo - ovaj kolač se tako savršeno reže, ja sam totalni antitalent inače za to, ali ove kocke su izgledale kao prave slastičarske!

    Probala,mljac.I savršeno je jednostavno samo u kakvom si limu pekla meni se čine malo previsoke ili sam ja pogriješila u procijeni veličine kalupa?

  23. #23
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    cca 20x30 cm. Mislim da je to optimalna veličina.

  24. #24
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    zar jedino meni nije kolač uspio :?
    krema mi je ko juha na sredini kolača :/ stavila sam i škrinju al se ništa nije stvrdnulo,a sutra mi dolaze gosti na ručak i neću stići ispeći druge,šmrccc...
    Baš mi je žao! Ne kužim gdje bi mogao biti problem - moje cure s posla masovno rade taj kolač i do sada se nitko nije žalio da mu nije uspio. :?
    Možda je stvar u vrhnju - jesi li koristila Hola ili neko drugo?

    Ako doma imaš petit beure, puding od vanilije, slatko vrnje i višnje/marelice iz kompota još uvijek stigneš napraviti taj brzinski kolač!
    Dakle, 2 pudinga skuhati, istući 0,5l vrhnja, pomiješati kada se puding ohladi. Slagati petit beure koji se umoče u sok od višanja pa onda smjesu pudinga i šlaga i tako par puta. Završiš sa smjesom pudinga/šlaga, po tome idu višnje i zalije se želetinom. Sve to u firžider da se stvrdne, a onda njami-njami!

  25. #25

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    krema se ipak stisnula do jutra i na kraju je ispalo super :D

  26. #26

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    124

    Početno

    Ja sam napravila u subotu i imam samo jedno pitanje.Naime kolač se lijepo digo ali čim je bio gotov ja sam ga prelila sa vručim preljevom pa tako kada sam rezala onaj biskvit mi je tanak i nekako mokar nije mi onako rahli da li mora tako biti.mi ga jedemo ali neznam da li mora biti takav.

  27. #27
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    krema se ipak stisnula do jutra i na kraju je ispalo super :D
    Super!

  28. #28

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    118

    Početno

    Ja ponovno radila kolač, ali mi se dogodilo nešto nevjerojatno. Nakon što sam razlila kremu polako je počela curiti sa strane i ulaziti ispod kolača i onda mi se pola biskvita podiglo. Nakon par minuta cijeli biskvit mi je doslovno plutao na kremi . Ja ipak sve tak stavila u frižider i krema se normalno stvrdnula (mislila sam da je prerijetko). Jedino što mi je krema odozdo, a ne odozgo.

  29. #29
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa okreni ga naopačke!

  30. #30
    Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    839

    Početno

    Kolač je super ! Fora je u tome da treba čokoladu i HOLA vrhnje (nikako neko drugo) dovoljno zagrijati, da nema grudica čokolade i onda vruće preliti po vrućem biskvitu. Kad se napola ohladilo ja sam kolač posipala sjeckanim oljuštenim bademima. Finoooooooo !

  31. #31
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Kolač je super ! Fora je u tome da treba čokoladu i HOLA vrhnje (nikako neko drugo) dovoljno zagrijati, da nema grudica čokolade i onda vruće preliti po vrućem biskvitu. Kad se napola ohladilo ja sam kolač posipala sjeckanim oljuštenim bademima. Finoooooooo !
    bademi? vidiš, vidiš... super ideja!

  32. #32

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    u biskvit ide kakao gorki, tj. onaj obični ili instant (neobični)?

  33. #33
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    ja stavila nesquick jer samo to i imam
    joj, opet bih ih jela

  34. #34
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    i ja isprobala jucer kolac i dobro mi je ispalo samo mi je dosta dugo trebalo da se stvrdne krema,tek je danas bila bas cvrsta.mozda zato sto nisam stavila HOLA vrhnje nego neko holala
    drugi put cu jos dodat u kremu kokos ili posuti ga ljesnjacima pa da bude jos bolji.
    U biskvit sam stavila nesquick.

  35. #35
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Citiraj aleta prvotno napisa
    u biskvit ide kakao gorki, tj. onaj obični ili instant (neobični)?
    ja stavljam gorki i meni je OK, oviski koliko slatko želiš...

  36. #36

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    stavila sam gorki i biskvit je stvarno prva liga. a o kakvoći kreme govori činjenica da je Eva Marija guli s biskvita i jede samo nju. :D

  37. #37

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    77

    Početno

    Radila kolač za vikend, okus izvrstan ali umjetnički dojam putpuno suprotan (narezane kocke imale su kremu i sa donje i sa gornje strane).

    Biskvit je iz nepoznatog razloga isplivao iz kreme. Da li netko zna zašto ???

  38. #38

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    možda si prenaglo izlila kremu na biskvit. ja sam nalijevala u tankom mlazu i samo malo je iscurilo sa strane, a ni to se poslije nije vidjelo.

  39. #39

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    678

    Početno

    Otkad je Ekica ovo stavila na forum, djeci je to najomiljeniji kolač. Probat ću danas staviti jagode na biskvit, pa onda hola kremu. Uh, već mi sad sline cure. Ekice, .

  40. #40

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    235

    Početno

    aleta, to se desilo i mojoj mami koja je pleh za pečenje namazala bočno...treba ga namazati samo dole inače se biskvit hoće odljepiti sa stranica i onda kad poliješ sa kremom, dio kreme "pobjegne" između stranice pleha i biskvita...tj. u prostor gdje se biskvit odljepio od pleha


    inače kolač je fenomenalan, ja sam ga radila već 5 puta i svi su oduševljeni...mi smo taj kolač nazvali Crnokošuljaši jer je mama donijela recept prije godinu dana i kad smo vidjeli kak izgleda odmah smo ga prekrstili...a ak se mene pita može ga se zvati i "Mrak kocke"...nije bitno po kojem kriteriju....zbog boje, jednostavnosti i brzine pripreme i okusa naravno sve je mrak!

  41. #41
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    U receptu pise HOLA slag. Jel se misli na HOLA vrhnje ili postoji stvarno slag?

  42. #42
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Kate, Hola vrhnje /za šlag/ je u pitanju, ali ti možeš staviti koje god vrhnje hoćeš. Ja radim s H. vrhnjem jer mi najbolje odgovara.

    Irena, Bomballurina

  43. #43
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    a koliko dugo ga je potrebno hladiti da se stvrdne?
    jel potrebno nesto staviti preko kreme,kao npr.bademi?

  44. #44
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    cca 2 sata. Probaj staviti listiće badema (ja kad stavljam, stavim ih prilično ), ispadne super.

  45. #45
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    e ovo je fantazija,mislim da mi je to najdrazi kolac sada

  46. #46

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Evo ja ga radila za Uskrs (ovo mi je jeftinija verzija Truffle Ganache torte) i u kremu sam naribala koricu jedne naranče. Odlično!

  47. #47

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Postovi
    173

    Početno

    Napravila,probala.....fenomenalne su :D

    Kolač po mojoj mjeri jednostavan, brz i fin, najbolji koji sam dosad radila od Rodinih recepata.


  48. #48
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    I ja sam probala...fiiinooo

    Valjda me neće vidjeti Apri i cure s kojima sam na dijeti

  49. #49
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    vidjela sam

  50. #50
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    A jooj :shock:

Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •