Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 323

Tema: HOLA KOCKE - probajte!

  1. #251
    Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    598

    Početno

    I ja sam ga pravila i stvarno je super. To mi je inače prvi kolač u životu koji sam napravila i tako je dobro uspio da sam puna samopouzdanja par dana kasnije pravila i baklavu (koja je isto ispala super.) Eto, HOLA kocke su zaslužne za otkrivanje mog skrivenog talenta 8)

  2. #252
    njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    245

    Početno

    Jedno pitanje u vezi vrhnja za šlag: u Plodinama sam našla svašta ali nisam našla HOLA nego HOLE. Pakiranje ke neko rozasto. Je li to isto? Akoi ne, gdje mogu kupiti taj šlag?

    Hvala

  3. #253
    Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    250

    Početno

    I moje je bilo Hole. To je to - biljno vrhnje.

  4. #254

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Citiraj njokica prvotno napisa
    Jedno pitanje u vezi vrhnja za šlag: u Plodinama sam našla svašta ali nisam našla HOLA nego HOLE. Pakiranje ke neko rozasto. Je li to isto? Akoi ne, gdje mogu kupiti taj šlag?

    Hvala
    Je je, to je to, ali možeš raditi i s bilo kojim drugim vrhnjem za šlag, biljnim ili običnim. Ja uvijek radim s običnim jer mi je ukusnije od biljnog i uvijek super ispadne .

  5. #255
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    Drage moje

    Evo ja sam jutros radila taj kolac ali mi nazalost nije uspio. :/
    Ne znam u cemu sam pogrijesila. Naime biskvit je ispao super, a krema - koma. Odstajao je od 9 ujutro u frizideru, a ona si nije skrutila ni malo. Razljeva se svuda i uopce se ne moze rezati. U cemu je stvar?

  6. #256
    Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,720

    Početno

    Da li treba ovu čokoladu u vrhnje prokuhati ili ne?

    Hvala!

  7. #257

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    1,405

    Početno

    evo ja sam ga napravila jučer popodne,danas sam teža makar 1kg;vrhnje i čokoladu nije potrebno prokuhati,samo pričekati da se čokolada otopi(5-10 min na laganoj vatri),nije bitno koji je šlag(hopla,hulala,sania ili sl);obratite pažnju na to da bude duboka padela,da namažete samo dno sa maslacem,jer ako namažete rubove padele,biskvit se odvoji i kasnije krema curi unutra;kad je biskvit bio pri kraju s pečenjem,počela sam raditi kremu,možda je prošlo 5 min od vađenja iz pećnice kad sam po njemu,polako da se ne prelije,prolila kremu,a nakon 15-ak min.ga stavila u frižider(mora biti cca 3h da se krema stvrdne)...odličan,jako jednostavan,brz i svima ukusan

  8. #258

    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    237

    Početno

    I ja ću ga danas raditi,zanima me,s obzirom da je fešta od 20 ljudi jel mi dosta jedna tura,ili da radim duplo???

  9. #259
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    Vala trebace ti duplo...

  10. #260

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Ako i to bude dosta kad navale...

  11. #261

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    dugo selo
    Postovi
    73

    Početno

    radila tortu po receptu sve sastojke poduplala,ispekla 4 okrugla biskvita
    i redom biskvit-krema,svi bili oduševljeni

  12. #262
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Da li treba ovu čokoladu u vrhnje prokuhati ili ne?

    Hvala!
    Ni slučajno kuhati. Samo zagrijavati na najnižoj temperaturi uz miješanje dok se i posljednja mrvica čokolade ne otopi i smjesa ne bude jednolične čokoladne boje.

    Kuhanjem se mijenja konzistencija vrhnja i čokolade, i vjerojatno se zato nekima razlijeva,

  13. #263

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    816

    Početno

    nema jednostavnijeg kolača, a mom md-u jedini za koji kaže da je odličan ! inače su mu svi ok ili dobri. već par mjeseci ga radim 2-3 puta mjesečno, a kad nije taj onda je jedan od mrkve (recept iz vrtića)

  14. #264
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    ajde super Rene2 mozda je zato razljevalo se

    a kakav je to kolac od mrkve?

  15. #265
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Meni su dobre i hola kocke sa makom. Smanjila sam ulje na 0,5 dcl i umjesto kakao praha dodala 1o dkg mljevenog maka. Ostalo sve kao kod standardnih hola kocki. Radila sam i varijantu sa kokosom. To je zaista najjednostavniji kolač, a dooobar.
    hola kocke

  16. #266
    Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno

    Danas sam ga prvi put napravila...oduševila se...stvarno je kolač za desetku...svaka čast

  17. #267
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    Eto ja sam opet jucer napravila Hola kocke ali opet nesto ne stima.
    Vec drugi put za redom, krema nece nikako da se stvrdne, ona je gusca, ali kad se kolac zareze, razljeva se.
    Zaista radim sve kako pise, ali nece pa nece.
    Ostao je preko noci u frizideru i sve ali opet nije ni slican onim slikicama koje su postane.
    Biskvit je super, krema je na njemu i sve ali se razljeva....
    Any idea?

  18. #268

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Mislim da ti je vrhnje zakipilo na vatri, tj. da je bilo prevruće pa se ne želi više stisnuti. Ili je vrhnju istekao rok.

    A meni svaki put biskvit ima neki svoj život. Jednom je super, drugi put padne na nivo palačinke, ponekad je na mjestima visok, na drugima se slegne.
    Uopće ne kužim što mu smeta.

  19. #269
    Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno

    Vrhnje i čoksu sam na najmanjem kolu na najslabijoj vatri rastapala ( inače imam plin, a ne struju ) i ne smije zavriti. Izlila sam vruću kremu na vrući biskvit znači ravno iz pečnice zum gore kremu. Malo se hladilo vani i jedno tri sata u frižu.
    Mislim da je fora da vrhnje ne smije zakipiti i da sve mora biti vruće, jer kad sam izvadila biskvit iz pečnice odmah se počeo spuštati pa sam brzo, brzo izlila kremu gore

  20. #270

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Citiraj BP prvotno napisa
    Eto ja sam opet jucer napravila Hola kocke ali opet nesto ne stima.
    Vec drugi put za redom, krema nece nikako da se stvrdne, ona je gusca, ali kad se kolac zareze, razljeva se.
    Zaista radim sve kako pise, ali nece pa nece.
    Ostao je preko noci u frizideru i sve ali opet nije ni slican onim slikicama koje su postane.
    Biskvit je super, krema je na njemu i sve ali se razljeva....
    Any idea?
    Koju čoksu si koristila? I koje vrhnje? Možda da promijeniš...
    Ja radim s Vindijinim vrhnjem za šlag i Dorinom za kuhanje, svaki put uspije. I mislim da nema veze ako krema zakipi, meni uvijek napravi nekoliko vrutaka.

  21. #271

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj Kavin prvotno napisa
    Mislim da je fora da vrhnje ne smije zakipiti i da sve mora biti vruće, jer kad sam izvadila biskvit iz pečnice odmah se počeo spuštati pa sam brzo, brzo izlila kremu gore
    Koji god biskvit da pečete ne smete ga vaditi odmah napolje.
    Isključiti pećnicu pre završetka pečenja, pa kad je pečeno, vrata samo odškrinuti i ostaviti unutra još nekih 10 minuta da biskvit "sedne"
    Tek onda ga vaditi van.
    A vrhnje, ako je pravo (nisam nikad koristila biljno), ne smeta da zavri. Ono se čak zna i stegnuti dok se kuva. TAk oda to sigurno nije razlog. Ali, ponavljam, to je tako za obično vrhnje.

  22. #272
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    Evo ipak se drugi dan situacija sa kremom popravila, cak se i lijepo da rezati....ah sto da kazem treca sreca!!!

    koristim Dorina cokoladu za kuhanje i hola vrhnje, tocno kako stoji u receptu.
    sljedeci put cu raditi duplo biskvit i kremu pa da kolac bude deblji

  23. #273
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Trazim nesto po receptima, pa samo da ko padobranac upadnem ovdje i kazem da se te hola kocke zapravo zovu becke kocke - vjerojatno onda kad se rade s normalnim mlijecnim vrhnjem za slag. Ova varijacija na temu je dobila po biljnom slagu koji je najzastupljeniji kod nas

  24. #274

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Baš zanimljivo ovo što si napisala za Bečke kocke.

    Moj muž se ne može najesti ovih hola kocki.

  25. #275
    belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb - Zagrebacka cesta
    Postovi
    139

    Početno

    ja sam biser, stavila sam umjesto oštrog brašna brašno za tanka tijesta.
    A umjesto čokolade za kuhanje, običnu mliječnu dorinu.

    Baš me zanima kakav će biti. Tijesto se ispeklo za 10 min, nikad brže

  26. #276
    belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb - Zagrebacka cesta
    Postovi
    139

    Početno

    ja sam biser, stavila sam umjesto oštrog brašna brašno za tanka tijesta.
    A umjesto čokolade za kuhanje, običnu mliječnu dorinu.

    Baš me zanima kakav će biti. Tijesto se ispeklo za 10 min, nikad brže

  27. #277

    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    ST, ZG
    Postovi
    71

    Početno

    ajme, ljudi, ja sam, očito, jedina kojoj ovaj kolač nije uspio. napravila sam ga prije tri dana i još čekam da se glazura stvrdne!! a trebao je biti poslužen jučer gostima...

  28. #278
    puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    zgb.
    Postovi
    1,577

    Početno

    Citiraj Mony prvotno napisa
    Trazim nesto po receptima, pa samo da ko padobranac upadnem ovdje i kazem da se te hola kocke zapravo zovu becke kocke - vjerojatno onda kad se rade s normalnim mlijecnim vrhnjem za slag. Ova varijacija na temu je dobila po biljnom slagu koji je najzastupljeniji kod nas
    znači, može se raditi i s pravim vrhnjem! super! baš sam to htjela pitati.

  29. #279

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj POJOP prvotno napisa
    ajme, ljudi, ja sam, očito, jedina kojoj ovaj kolač nije uspio. napravila sam ga prije tri dana i još čekam da se glazura stvrdne!! a trebao je biti poslužen jučer gostima...
    Jesi li pročitala ceo topic, od prve deo poslednje strane?

  30. #280

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    to je nešto slično kao ovo od Ane:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...829&highlight=

  31. #281
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    krema od vrhnja i čokolade se inače zove ganache.
    Može se dodati i maslaca.

    Ja sam radila od 1/2 l slatkog vrhnja 8mliječnog) i 300g tamne čokolade (70% kakao) kremu, ostavila u zdjeli da se stisne i onda žličicom oblikovala kuglice i uvaljala ih u kokos. Bez dodatka šećera.

    Bilo je fantastično, a dozvoljeno je i po Montignacu, i po mesnoj dijeti.

  32. #282

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj Rene2 prvotno napisa
    krema od vrhnja i čokolade se inače zove ganache.
    Može se dodati i maslaca.

    Ja sam radila od 1/2 l slatkog vrhnja 8mliječnog) i 300g tamne čokolade (70% kakao) kremu, ostavila u zdjeli da se stisne i onda žličicom oblikovala kuglice i uvaljala ih u kokos. Bez dodatka šećera.

    Bilo je fantastično, a dozvoljeno je i po Montignacu, i po mesnoj dijeti.

  33. #283

    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    ST, ZG
    Postovi
    71

    Početno

    Citiraj vanesax prvotno napisa
    Citiraj POJOP prvotno napisa
    ajme, ljudi, ja sam, očito, jedina kojoj ovaj kolač nije uspio. napravila sam ga prije tri dana i još čekam da se glazura stvrdne!! a trebao je biti poslužen jučer gostima...
    Jesi li pročitala ceo topic, od prve deo poslednje strane?
    sve sam pročitala, vanesax, ali eto negdje sam fulala. inače, bio je ukusan za pojest, samo što je bio premekan za rezanje pa sam ga vadila k'o sladoled.

  34. #284

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Na poluotoku
    Postovi
    66

    Početno

    jučer navečer sam ga napravila i jedva sam čekala jutro da ga probamo!!
    Prefin je bio.malo preniske kocke za moj ukus, drugi put ću uzeti manji pleh.
    Baš si mislim , napraviti dva manja pleha,i na svaki pola kreme,jedan s crnom,jedan s bijelom čokoladom. kad se stisnu staviti jedan na drugi pa glazirati s čokoladnom glazurom.

  35. #285
    Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Santa Cruz
    Postovi
    319

    Početno

    Bi li krema uspjela i sa manje čokolade? Meni je sve ispalo dobro,al mi je krema bila mrvicu prejaka. Ili da stavim običnu mliječnu umjesto one za kuhanje?

  36. #286
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja sam pravila jučer za mm-ov rođ ali u kalupu za tortu.kasno sam došla s posla, on pozvao za danas ekipu, morala sam nešto na brzinu smisliti...biskvit sam radila od 3 jaja, a kremu duplo.Nismo još probali, al na izgled mi se čini ok.Javim rezultat

  37. #287
    zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Daleko od Sunca, blizu raja...
    Postovi
    285

    Početno

    Može li Hola torta(dupli recept-biskvit-krema-biskvit) biti temelj za ukrašavanje ticino masom??

  38. #288
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Ja kremu uvijek radim duplo.

  39. #289
    Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Pula/ Linz
    Postovi
    697

    Početno

    Ovaj kolac je skoro isti kao cokoladna torta za koju sam bila stavila recept
    http://www.roda.hr/forum/threads/500...sve-cokoljupce...

    I jedan trik: kada izvadim biskvit iz pecnice stavim u ugasenu ali jos toplu pecnicu izlomljenu cokoladu u vatrostalnoj posudi i pustim jedno pola sata-sat vremena da se rastopi, i kada ju izvadite stavite na laganu vatru i mjesajuci dodate vrhnje, dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Tako vam se nece dogoditi da vam vrhnje provrije dok topite cokoladu.

    I da, mama ( ona mi je inace dala recept) mi je rekla da ova krema ne uspijeva bas sa svakim vrhnjem ( mislim da je rekla da moze dukatovo ili hole), pa i to moze biti razlog ako krema ne uspije.

    I ja ovu tortu posluzujem sa slagom tako da ubije malo gorciu cokolade...

  40. #290
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    evo i izvješće, torta je sva pojedena, gosti zadovoljni, sve 5!ja radim Hola kocke sa K+ slatkim vrhnjem-povoljno je po cijeni i uvijek mi ispadnu dobre.

  41. #291
    BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Mali Lošinj
    Postovi
    1,859

    Početno

    Evo ja ih jutros radila!! Fenomenalne su!! Krema mi je ispala naprosto savrsena a stisnula se za 2 sata!
    Najbolji mi je bio moj necak, pojeo je 2 reda kolaca i pogleda me i full ozbiljno kaze: Znas, Ana, ja tek sad vidim da moja mama zapravo nema pojma o kolacima!!

    Eeeeee ovo mi je definitivno najljepsi komentar ikad :D

  42. #292
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Citiraj BebaBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja ih jutros radila!! Fenomenalne su!! Krema mi je ispala naprosto savrsena a stisnula se za 2 sata!
    Najbolji mi je bio moj necak, pojeo je 2 reda kolaca i pogleda me i full ozbiljno kaze: Znas, Ana, ja tek sad vidim da moja mama zapravo nema pojma o kolacima!!

    Eeeeee ovo mi je definitivno najljepsi komentar ikad :D
    Ajme, kako je dobar

  43. #293
    BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Mali Lošinj
    Postovi
    1,859

    Početno

    Da, a mali ima 5 godina To je ispalo totalno fora

  44. #294
    bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    820

    Početno

    obožavam H.K.,...al kako bi ispalo bez cokolade (zbog alergije) ?Cime zamjeniti?

  45. #295
    anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,363

    Početno

    evo ja sinoć radila, jutros probala. ispao je savršeno. jednostavniji kolač u životu nisam napravila. ALI, meni nije nešto, prejak mi je, i presladak, i pretežak, možda zato kaj sam trudna pa mi ionako niš nije ko inače. čekam mm da se probudi, čeka ga na stolu kolač i kavica, Nina kaže da joj je super, ali nije pojela ni pol kolača, ali njoj je sve super kaj joj ja spremim, bake super kuhaju i sve, ali njoj je najfinije kad joj mama napravi, ribica moja. javit ću kaj vele gosti, možda čak i kupim šlag pa malo sastrane poslužim da ne bude tako jak. koristila sam clever čoksu, i u billi kupila neko jeftino biljno vrhnje za 8 kn. ....u međuvremenu i mm kaže da nije nešto, baš smo parti brejkeri.

  46. #296
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Eh, jeste partibrejkeri
    Mi obožavamo sve čokoladno, što više čokolade to bolje

  47. #297
    anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,363

    Početno

    evo povlačim sve što sam rekla, jerbo, taj kolač definitivno ne ide rano ujutro na prazan želudac, nego na pun! na kraju smo ipak i mi bili oduševljeni, a gosti posebno. sorry

  48. #298
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    evo povlačim sve što sam rekla, jerbo, taj kolač definitivno ne ide rano ujutro na prazan želudac, nego na pun! na kraju smo ipak i mi bili oduševljeni, a gosti posebno. sorry
    Ma šalim se ja
    Eh ovo da kolač ne ide na prazan želudac itekako stoji. Jer meni je dosta da ga samo malo gricnem ujutro i eto žgaravice za cijeli dan .

  49. #299
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    Ne moze ticino na hola
    Posljednje uređivanje od ivananeda : 16.03.2010. at 13:41

  50. #300
    anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    3,848

    Početno

    kolac mi nije uspio u smislu da se krema nije upila u biskvit
    jel netko zna koji bi mogao biti razlog tomu


    pekla sam 20 min na 180 stupnjeva, koristila hole slag i kandit cokoladu za kuhanje

Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •