Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: "kruh od jučer"

  1. #1
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno "kruh od jučer"

    Sto radite sa kruhom koji vam ostane?
    Koliko god "pametno" kupovala, često nam ostane malo...
    Kruh je oduvijek namirnica koju nevolim bacat,pa me zanima kako ga se može iskoristiti....

    Ja radim krusne mrvice (prezle),
    Ili napravimo putu od kruha i sira/vrhnja....



    Jos nešto se može?!

  2. #2
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    Pohani kruh?

  3. #3

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759
    Posljednje uređivanje od marijanada : 26.11.2011. at 13:43

  4. #4
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,977

    Početno

    Ajme koliko ih je..najviše mi za oko zapela brza pita.
    Mi baš nemamo nekih ostataka, ali ako baš ostane volim napraviti okruglice od kruha

  5. #5
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    Ma našla sam recepte s coolinarke, ima ih dosta pa se pogubim....
    Ovdje bi ipak bilo sve na jednom mjestu....

  6. #6
    jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    1,112

    Početno

    Citiraj marijanada prvotno napisa Vidi poruku
    odlični linkovi. mi večeras isprobali sendviče s tunom. super su.

  7. #7
    mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    ....na moru....
    Postovi
    1,103

    Početno

    Rolada od kruha. Odlican prilog uz meso i neki umak.

  8. #8
    mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    ....na moru....
    Postovi
    1,103

    Početno

    Sad sam malo bacila oko, ovaj link na coolinariku je super........ Koliko odlicnih ideja!

  9. #9
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Kruh prestaje biti namirnica tri dana nakon pečenja. Potom se više ne može smatrati hranom (zbog plijesni).

  10. #10

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    ja ga drugi, treći dan stavim u zamrzivač u šnitama,
    pa koristim kad mi zatreba, baš zbog toga da ne dočeka ta tri dana.
    otkad za to znam, jako pazim na to.

  11. #11
    jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    1,112

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Kruh prestaje biti namirnica tri dana nakon pečenja. Potom se više ne može smatrati hranom (zbog plijesni).
    Bez obzira da li je vidljiva?

  12. #12
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,323

    Početno

    Citiraj marijanada prvotno napisa Vidi poruku
    ja ga drugi, treći dan stavim u zamrzivač u šnitama,
    pa koristim kad mi zatreba, baš zbog toga da ne dočeka ta tri dana.
    otkad za to znam, jako pazim na to.
    ja isto ovako. ako ostane u zamrzivač.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    Bez obzira da li je vidljiva?
    uh... kad se već vidi, onda je već jako star
    kad treći dan počne mirisati jako po kvascu... meni je već to početak plijesni
    Posljednje uređivanje od marijanada : 27.11.2011. at 10:26

  14. #14

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    187

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Kruh prestaje biti namirnica tri dana nakon pečenja. Potom se više ne može smatrati hranom (zbog plijesni).
    Da li se to odnosi i na kruh rađen sa kvasom (kiselim tijestom) ili samo na germaste varijante?

  15. #15
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Svaki
    Eventualno ne vrijedi za jako prosušene ili prepečene varijante poput dvopeka, ili industrijski sterilizirane kruhove zapakirane u zaštitnoj atmosferi. Svaki normalno vlažan kruh je podložan plijesnima, a kad se plijesan vidi sigurno je već barem jedan dan loš za jelo.

  16. #16
    inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    609

    Početno

    jel se itko sječa vojnog kolača? mislim da su se šnite kruha močkale u mlijeko, možda mlijeko i jaja, nisam ziher, pa slagale u protvanj, onak, kao podloga, na to je išla marmelada od marelica ili mješana, i na to opet namočkani kruh... pa se zalilo s nečim, možda tim u kaj se ruh bio tunkao, i speče se i bude prefino... kolko se sječam.. ali sziher se toga nitko ne sječa, sve mlade tete tu...koje možda imaju baku da ju pitaju?

  17. #17

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    za vršu ili susjedine kokoši

    par puta sam dodavala u neke popečke, ali samo ako je bio doma pečen pa mi je stvarno bilo žao da ide za gore navedeno

  18. #18
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    pa... moj stric je metodom pokušaja/pogrešaka naučio da kokoši jako loše podnose pljesnivi kruh.

  19. #19

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    ha, što ja znam, dam i gotovo
    ni ribe se nisu žalile

  20. #20

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    eh, kruh koji dajem za kokoši i ribu nije (vidljivo) pljesnjiv: posušim ga na balkonu i spremim u otvorenu papirnatu vrećicu. suho k'o barut

  21. #21
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,214

    Početno

    Citiraj inana prvotno napisa Vidi poruku
    jel se itko sječa vojnog kolača? mislim da su se šnite kruha močkale u mlijeko, možda mlijeko i jaja, nisam ziher, pa slagale u protvanj, onak, kao podloga, na to je išla marmelada od marelica ili mješana, i na to opet namočkani kruh... pa se zalilo s nečim, možda tim u kaj se ruh bio tunkao, i speče se i bude prefino... kolko se sječam.. ali sziher se toga nitko ne sječa, sve mlade tete tu...koje možda imaju baku da ju pitaju?
    ovo vredi samo za bijeli kruh,kod nas se kupuje crni ( gazdin,ili 75 % raženi)

  22. #22
    inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    609

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ovo vredi samo za bijeli kruh,kod nas se kupuje crni ( gazdin,ili 75 % raženi)
    predpostavljam... a kaj znaš točan recept, to ja po sječanju, neznam ja kako to ide, ali pamtim ko mala da je bilo mmmmmmmm fino...

  23. #23
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,214

    Početno

    ja baš i nisam bila mala kad se to jelo, znam da je toaj recept poslala u našu kuću kuma Neda, a ide nekak ovak.

    nauljiš protvan, narezžešbijeli kruh na tanke šnite, napraviš smjesu cca 2-3 jaja, 10 dkg šećera,litra mlijeka, možeš stavit unutra i malo cimeta, sad svaku šnitu uvaljaš prvo u tu smjesu i posstavljaš u protvan, ideš dokne popuniš donjired, pa malo zaliješ s tim točom povrh toga, pa drugi red, pa podliješ, pa sad tavisi kolko je protvan velik ili ak imaš jako puno tog kruha, morat ćeš još malo toča radit. Ovo smo jako rjetko jeli, jer nas je bilo puno, i nije bilo ostanjka od kruha,ali je povremeno bio kupljen kruh baš zbog toga,ili nam kuma dala svoje ostanjke.
    Ovo trenutno ne delam u sopstevnoj kući, jer malac i ja ne jedemo kruh, a ovim velikim kupujem gazdine i samostanske kruhove svaki 2-3 dana,taman da pojedu staro.

    Inačesmo ko mali jeli i pizu od kruha, za to je kupljen posebni kruh dvokilaš ko velika je pogača bil, znali smo ga narezat na 1 cm debljine, taman dva komada stala na protvan, gore pobacali sve i sva i zapekli, pa tak dve protve.

  24. #24
    Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    6,874

    Početno

    za vršu Nikad ništa nisam radila s kruhom od jučer osim davala ga psu u raznoraznim kombinacijama i mužu za vrše.

  25. #25
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ah, moji glavoči su dobivali kruh i slane srdele Imao sam kao klinac nekoliko vrša pletenih od šiblja. Takve sada možeš kupiti samo kao suvenir.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •