Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 251 to 300 of 323

Thread: HOLA KOCKE - probajte!

  1. #251
    Inda_os's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Osijek
    Posts
    598

    Default

    I ja sam ga pravila i stvarno je super. To mi je inače prvi kolač u životu koji sam napravila i tako je dobro uspio da sam puna samopouzdanja par dana kasnije pravila i baklavu (koja je isto ispala super.) Eto, HOLA kocke su zaslužne za otkrivanje mog skrivenog talenta 8)

  2. #252
    njokica's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    245

    Default

    Jedno pitanje u vezi vrhnja za šlag: u Plodinama sam našla svašta ali nisam našla HOLA nego HOLE. Pakiranje ke neko rozasto. Je li to isto? Akoi ne, gdje mogu kupiti taj šlag?

    Hvala

  3. #253

    Default

    I moje je bilo Hole. To je to - biljno vrhnje.

  4. #254

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Dugo Selo
    Posts
    686

    Default

    Quote Originally Posted by njokica
    Jedno pitanje u vezi vrhnja za šlag: u Plodinama sam našla svašta ali nisam našla HOLA nego HOLE. Pakiranje ke neko rozasto. Je li to isto? Akoi ne, gdje mogu kupiti taj šlag?

    Hvala
    Je je, to je to, ali možeš raditi i s bilo kojim drugim vrhnjem za šlag, biljnim ili običnim. Ja uvijek radim s običnim jer mi je ukusnije od biljnog i uvijek super ispadne .

  5. #255
    BP's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    863

    Default

    Drage moje

    Evo ja sam jutros radila taj kolac ali mi nazalost nije uspio. :/
    Ne znam u cemu sam pogrijesila. Naime biskvit je ispao super, a krema - koma. Odstajao je od 9 ujutro u frizideru, a ona si nije skrutila ni malo. Razljeva se svuda i uopce se ne moze rezati. U cemu je stvar?

  6. #256
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Da li treba ovu čokoladu u vrhnje prokuhati ili ne?

    Hvala!

  7. #257

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1,405

    Default

    evo ja sam ga napravila jučer popodne,danas sam teža makar 1kg;vrhnje i čokoladu nije potrebno prokuhati,samo pričekati da se čokolada otopi(5-10 min na laganoj vatri),nije bitno koji je šlag(hopla,hulala,sania ili sl);obratite pažnju na to da bude duboka padela,da namažete samo dno sa maslacem,jer ako namažete rubove padele,biskvit se odvoji i kasnije krema curi unutra;kad je biskvit bio pri kraju s pečenjem,počela sam raditi kremu,možda je prošlo 5 min od vađenja iz pećnice kad sam po njemu,polako da se ne prelije,prolila kremu,a nakon 15-ak min.ga stavila u frižider(mora biti cca 3h da se krema stvrdne)...odličan,jako jednostavan,brz i svima ukusan

  8. #258

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    237

    Default

    I ja ću ga danas raditi,zanima me,s obzirom da je fešta od 20 ljudi jel mi dosta jedna tura,ili da radim duplo???

  9. #259
    ivananeda's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    PARACIN,srbija
    Posts
    292

    Default

    Vala trebace ti duplo...

  10. #260

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Dugo Selo
    Posts
    686

    Default

    Ako i to bude dosta kad navale...

  11. #261

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    dugo selo
    Posts
    73

    Default

    radila tortu po receptu sve sastojke poduplala,ispekla 4 okrugla biskvita
    i redom biskvit-krema,svi bili oduševljeni

  12. #262
    Rene2's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Na svom mjestu.
    Posts
    1,905

    Default

    Quote Originally Posted by Maslačkica
    Da li treba ovu čokoladu u vrhnje prokuhati ili ne?

    Hvala!
    Ni slučajno kuhati. Samo zagrijavati na najnižoj temperaturi uz miješanje dok se i posljednja mrvica čokolade ne otopi i smjesa ne bude jednolične čokoladne boje.

    Kuhanjem se mijenja konzistencija vrhnja i čokolade, i vjerojatno se zato nekima razlijeva,

  13. #263

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    816

    Default

    nema jednostavnijeg kolača, a mom md-u jedini za koji kaže da je odličan ! inače su mu svi ok ili dobri. već par mjeseci ga radim 2-3 puta mjesečno, a kad nije taj onda je jedan od mrkve (recept iz vrtića)

  14. #264
    BP's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    863

    Default

    ajde super Rene2 mozda je zato razljevalo se

    a kakav je to kolac od mrkve?

  15. #265
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Meni su dobre i hola kocke sa makom. Smanjila sam ulje na 0,5 dcl i umjesto kakao praha dodala 1o dkg mljevenog maka. Ostalo sve kao kod standardnih hola kocki. Radila sam i varijantu sa kokosom. To je zaista najjednostavniji kolač, a dooobar.
    hola kocke

  16. #266
    Kavin's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    926

    Default

    Danas sam ga prvi put napravila...oduševila se...stvarno je kolač za desetku...svaka čast

  17. #267
    BP's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    863

    Default

    Eto ja sam opet jucer napravila Hola kocke ali opet nesto ne stima.
    Vec drugi put za redom, krema nece nikako da se stvrdne, ona je gusca, ali kad se kolac zareze, razljeva se.
    Zaista radim sve kako pise, ali nece pa nece.
    Ostao je preko noci u frizideru i sve ali opet nije ni slican onim slikicama koje su postane.
    Biskvit je super, krema je na njemu i sve ali se razljeva....
    Any idea?

  18. #268

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    Mislim da ti je vrhnje zakipilo na vatri, tj. da je bilo prevruće pa se ne želi više stisnuti. Ili je vrhnju istekao rok.

    A meni svaki put biskvit ima neki svoj život. Jednom je super, drugi put padne na nivo palačinke, ponekad je na mjestima visok, na drugima se slegne.
    Uopće ne kužim što mu smeta.

  19. #269
    Kavin's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    926

    Default

    Vrhnje i čoksu sam na najmanjem kolu na najslabijoj vatri rastapala ( inače imam plin, a ne struju ) i ne smije zavriti. Izlila sam vruću kremu na vrući biskvit znači ravno iz pečnice zum gore kremu. Malo se hladilo vani i jedno tri sata u frižu.
    Mislim da je fora da vrhnje ne smije zakipiti i da sve mora biti vruće, jer kad sam izvadila biskvit iz pečnice odmah se počeo spuštati pa sam brzo, brzo izlila kremu gore

  20. #270

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Dugo Selo
    Posts
    686

    Default

    Quote Originally Posted by BP
    Eto ja sam opet jucer napravila Hola kocke ali opet nesto ne stima.
    Vec drugi put za redom, krema nece nikako da se stvrdne, ona je gusca, ali kad se kolac zareze, razljeva se.
    Zaista radim sve kako pise, ali nece pa nece.
    Ostao je preko noci u frizideru i sve ali opet nije ni slican onim slikicama koje su postane.
    Biskvit je super, krema je na njemu i sve ali se razljeva....
    Any idea?
    Koju čoksu si koristila? I koje vrhnje? Možda da promijeniš...
    Ja radim s Vindijinim vrhnjem za šlag i Dorinom za kuhanje, svaki put uspije. I mislim da nema veze ako krema zakipi, meni uvijek napravi nekoliko vrutaka.

  21. #271

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Quote Originally Posted by Kavin
    Mislim da je fora da vrhnje ne smije zakipiti i da sve mora biti vruće, jer kad sam izvadila biskvit iz pečnice odmah se počeo spuštati pa sam brzo, brzo izlila kremu gore
    Koji god biskvit da pečete ne smete ga vaditi odmah napolje.
    Isključiti pećnicu pre završetka pečenja, pa kad je pečeno, vrata samo odškrinuti i ostaviti unutra još nekih 10 minuta da biskvit "sedne"
    Tek onda ga vaditi van.
    A vrhnje, ako je pravo (nisam nikad koristila biljno), ne smeta da zavri. Ono se čak zna i stegnuti dok se kuva. TAk oda to sigurno nije razlog. Ali, ponavljam, to je tako za obično vrhnje.

  22. #272
    BP's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    863

    Default

    Evo ipak se drugi dan situacija sa kremom popravila, cak se i lijepo da rezati....ah sto da kazem treca sreca!!!

    koristim Dorina cokoladu za kuhanje i hola vrhnje, tocno kako stoji u receptu.
    sljedeci put cu raditi duplo biskvit i kremu pa da kolac bude deblji

  23. #273
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default

    Trazim nesto po receptima, pa samo da ko padobranac upadnem ovdje i kazem da se te hola kocke zapravo zovu becke kocke - vjerojatno onda kad se rade s normalnim mlijecnim vrhnjem za slag. Ova varijacija na temu je dobila po biljnom slagu koji je najzastupljeniji kod nas

  24. #274

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Velika Gorica
    Posts
    485

    Default

    Baš zanimljivo ovo što si napisala za Bečke kocke.

    Moj muž se ne može najesti ovih hola kocki.

  25. #275
    belurka's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Zagreb - Zagrebacka cesta
    Posts
    139

    Default

    ja sam biser, stavila sam umjesto oštrog brašna brašno za tanka tijesta.
    A umjesto čokolade za kuhanje, običnu mliječnu dorinu.

    Baš me zanima kakav će biti. Tijesto se ispeklo za 10 min, nikad brže

  26. #276
    belurka's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Zagreb - Zagrebacka cesta
    Posts
    139

    Default

    ja sam biser, stavila sam umjesto oštrog brašna brašno za tanka tijesta.
    A umjesto čokolade za kuhanje, običnu mliječnu dorinu.

    Baš me zanima kakav će biti. Tijesto se ispeklo za 10 min, nikad brže

  27. #277

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    ST, ZG
    Posts
    71

    Default

    ajme, ljudi, ja sam, očito, jedina kojoj ovaj kolač nije uspio. napravila sam ga prije tri dana i još čekam da se glazura stvrdne!! a trebao je biti poslužen jučer gostima...

  28. #278
    puhovi obožavaju smokve's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    zgb.
    Posts
    1,577

    Default

    Quote Originally Posted by Mony
    Trazim nesto po receptima, pa samo da ko padobranac upadnem ovdje i kazem da se te hola kocke zapravo zovu becke kocke - vjerojatno onda kad se rade s normalnim mlijecnim vrhnjem za slag. Ova varijacija na temu je dobila po biljnom slagu koji je najzastupljeniji kod nas
    znači, može se raditi i s pravim vrhnjem! super! baš sam to htjela pitati.

  29. #279

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Quote Originally Posted by POJOP
    ajme, ljudi, ja sam, očito, jedina kojoj ovaj kolač nije uspio. napravila sam ga prije tri dana i još čekam da se glazura stvrdne!! a trebao je biti poslužen jučer gostima...
    Jesi li pročitala ceo topic, od prve deo poslednje strane?

  30. #280

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    SZ Hrvatska
    Posts
    1,942

    Default

    to je nešto slično kao ovo od Ane:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...829&highlight=

  31. #281
    Rene2's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Na svom mjestu.
    Posts
    1,905

    Default

    krema od vrhnja i čokolade se inače zove ganache.
    Može se dodati i maslaca.

    Ja sam radila od 1/2 l slatkog vrhnja 8mliječnog) i 300g tamne čokolade (70% kakao) kremu, ostavila u zdjeli da se stisne i onda žličicom oblikovala kuglice i uvaljala ih u kokos. Bez dodatka šećera.

    Bilo je fantastično, a dozvoljeno je i po Montignacu, i po mesnoj dijeti.

  32. #282

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Quote Originally Posted by Rene2
    krema od vrhnja i čokolade se inače zove ganache.
    Može se dodati i maslaca.

    Ja sam radila od 1/2 l slatkog vrhnja 8mliječnog) i 300g tamne čokolade (70% kakao) kremu, ostavila u zdjeli da se stisne i onda žličicom oblikovala kuglice i uvaljala ih u kokos. Bez dodatka šećera.

    Bilo je fantastično, a dozvoljeno je i po Montignacu, i po mesnoj dijeti.

  33. #283

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    ST, ZG
    Posts
    71

    Default

    Quote Originally Posted by vanesax
    Quote Originally Posted by POJOP
    ajme, ljudi, ja sam, očito, jedina kojoj ovaj kolač nije uspio. napravila sam ga prije tri dana i još čekam da se glazura stvrdne!! a trebao je biti poslužen jučer gostima...
    Jesi li pročitala ceo topic, od prve deo poslednje strane?
    sve sam pročitala, vanesax, ali eto negdje sam fulala. inače, bio je ukusan za pojest, samo što je bio premekan za rezanje pa sam ga vadila k'o sladoled.

  34. #284

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Na poluotoku
    Posts
    66

    Default

    jučer navečer sam ga napravila i jedva sam čekala jutro da ga probamo!!
    Prefin je bio.malo preniske kocke za moj ukus, drugi put ću uzeti manji pleh.
    Baš si mislim , napraviti dva manja pleha,i na svaki pola kreme,jedan s crnom,jedan s bijelom čokoladom. kad se stisnu staviti jedan na drugi pa glazirati s čokoladnom glazurom.

  35. #285
    Mirjana S.'s Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Santa Cruz
    Posts
    319

    Default

    Bi li krema uspjela i sa manje čokolade? Meni je sve ispalo dobro,al mi je krema bila mrvicu prejaka. Ili da stavim običnu mliječnu umjesto one za kuhanje?

  36. #286
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    ja sam pravila jučer za mm-ov rođ ali u kalupu za tortu.kasno sam došla s posla, on pozvao za danas ekipu, morala sam nešto na brzinu smisliti...biskvit sam radila od 3 jaja, a kremu duplo.Nismo još probali, al na izgled mi se čini ok.Javim rezultat

  37. #287
    zrinska's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daleko od Sunca, blizu raja...
    Posts
    285

    Default

    Može li Hola torta(dupli recept-biskvit-krema-biskvit) biti temelj za ukrašavanje ticino masom??

  38. #288
    piplica's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,169

    Default

    Ja kremu uvijek radim duplo.

  39. #289
    Mellyca's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Pula/ Linz
    Posts
    697

    Default

    Ovaj kolac je skoro isti kao cokoladna torta za koju sam bila stavila recept
    http://www.roda.hr/forum/threads/500...sve-cokoljupce...

    I jedan trik: kada izvadim biskvit iz pecnice stavim u ugasenu ali jos toplu pecnicu izlomljenu cokoladu u vatrostalnoj posudi i pustim jedno pola sata-sat vremena da se rastopi, i kada ju izvadite stavite na laganu vatru i mjesajuci dodate vrhnje, dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Tako vam se nece dogoditi da vam vrhnje provrije dok topite cokoladu.

    I da, mama ( ona mi je inace dala recept) mi je rekla da ova krema ne uspijeva bas sa svakim vrhnjem ( mislim da je rekla da moze dukatovo ili hole), pa i to moze biti razlog ako krema ne uspije.

    I ja ovu tortu posluzujem sa slagom tako da ubije malo gorciu cokolade...

  40. #290
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    evo i izvješće, torta je sva pojedena, gosti zadovoljni, sve 5!ja radim Hola kocke sa K+ slatkim vrhnjem-povoljno je po cijeni i uvijek mi ispadnu dobre.

  41. #291
    BebaBeba's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Mali Lošinj
    Posts
    1,859

    Default

    Evo ja ih jutros radila!! Fenomenalne su!! Krema mi je ispala naprosto savrsena a stisnula se za 2 sata!
    Najbolji mi je bio moj necak, pojeo je 2 reda kolaca i pogleda me i full ozbiljno kaze: Znas, Ana, ja tek sad vidim da moja mama zapravo nema pojma o kolacima!!

    Eeeeee ovo mi je definitivno najljepsi komentar ikad :D

  42. #292
    Žabica's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    715

    Default

    Quote Originally Posted by BebaBeba View Post
    Evo ja ih jutros radila!! Fenomenalne su!! Krema mi je ispala naprosto savrsena a stisnula se za 2 sata!
    Najbolji mi je bio moj necak, pojeo je 2 reda kolaca i pogleda me i full ozbiljno kaze: Znas, Ana, ja tek sad vidim da moja mama zapravo nema pojma o kolacima!!

    Eeeeee ovo mi je definitivno najljepsi komentar ikad :D
    Ajme, kako je dobar

  43. #293
    BebaBeba's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Mali Lošinj
    Posts
    1,859

    Default

    Da, a mali ima 5 godina To je ispalo totalno fora

  44. #294
    bimba iaia's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Istra
    Posts
    820

    Default

    obožavam H.K.,...al kako bi ispalo bez cokolade (zbog alergije) ?Cime zamjeniti?

  45. #295
    anima's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,363

    Default

    evo ja sinoć radila, jutros probala. ispao je savršeno. jednostavniji kolač u životu nisam napravila. ALI, meni nije nešto, prejak mi je, i presladak, i pretežak, možda zato kaj sam trudna pa mi ionako niš nije ko inače. čekam mm da se probudi, čeka ga na stolu kolač i kavica, Nina kaže da joj je super, ali nije pojela ni pol kolača, ali njoj je sve super kaj joj ja spremim, bake super kuhaju i sve, ali njoj je najfinije kad joj mama napravi, ribica moja. javit ću kaj vele gosti, možda čak i kupim šlag pa malo sastrane poslužim da ne bude tako jak. koristila sam clever čoksu, i u billi kupila neko jeftino biljno vrhnje za 8 kn. ....u međuvremenu i mm kaže da nije nešto, baš smo parti brejkeri.

  46. #296
    Žabica's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    715

    Default

    Eh, jeste partibrejkeri
    Mi obožavamo sve čokoladno, što više čokolade to bolje

  47. #297
    anima's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,363

    Default

    evo povlačim sve što sam rekla, jerbo, taj kolač definitivno ne ide rano ujutro na prazan želudac, nego na pun! na kraju smo ipak i mi bili oduševljeni, a gosti posebno. sorry

  48. #298
    Žabica's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    715

    Default

    Quote Originally Posted by anima View Post
    evo povlačim sve što sam rekla, jerbo, taj kolač definitivno ne ide rano ujutro na prazan želudac, nego na pun! na kraju smo ipak i mi bili oduševljeni, a gosti posebno. sorry
    Ma šalim se ja
    Eh ovo da kolač ne ide na prazan želudac itekako stoji. Jer meni je dosta da ga samo malo gricnem ujutro i eto žgaravice za cijeli dan .

  49. #299
    ivananeda's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    PARACIN,srbija
    Posts
    292

    Default

    Ne moze ticino na hola
    Last edited by ivananeda; 16.03.2010 at 13:41.

  50. #300
    anjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,848

    Default

    kolac mi nije uspio u smislu da se krema nije upila u biskvit
    jel netko zna koji bi mogao biti razlog tomu


    pekla sam 20 min na 180 stupnjeva, koristila hole slag i kandit cokoladu za kuhanje

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •