Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 51 to 100 of 323

Thread: HOLA KOCKE - probajte!

  1. #51

    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    173

    Default

    [quote="MIJA 32"]I ja sam probala...fiiinooo

    Da probala, ubila se u njima+trostruki užitak+torta, i još svega odnijela za doma. Kakva dijeta

  2. #52
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    [quote="naty"]
    Quote Originally Posted by MIJA 32
    I ja sam probala...fiiinooo

    Da probala, ubila se u njima+trostruki užitak+torta, i još svega odnijela za doma. Kakva dijeta

  3. #53
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default

    Probala Hola kocke od frendice (recept skinut odavde) i super su.
    Htjela bih i ja napraviti veceras kolac, ali obisla Billu i Konzum i nisam mogla naci taj Hola slag :/
    Pa sam kupila Dukatovo Vrhnje za slag.
    Jel mislite da to moze zamijeniti Holu?

  4. #54
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Pravila sam u nedjelju Hola kocke - jako su fine, ali slijedeće koje budem pravila, pravit ću sa mliječnim vrhnjem za šlag umjesto Hole . Ja više volim mliječne od biljnih.

  5. #55
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero
    Pravila sam u nedjelju Hola kocke - jako su fine, ali slijedeće koje budem pravila, pravit ću sa mliječnim vrhnjem za šlag umjesto Hole . Ja više volim mliječne od biljnih.
    Znaci Vrhnje za slag od Dukata bi moglo zamijeniti Holu???
    I pripremalo bi se na isti nacin - dakle zagrijavanje i topljenje cokolade u njemu, jel?

  6. #56

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    438

    Default

    Quote Originally Posted by Mony
    Probala Hola kocke od frendice (recept skinut odavde) i super su.
    Htjela bih i ja napraviti veceras kolac, ali obisla Billu i Konzum i nisam mogla naci taj Hola slag :/
    Pa sam kupila Dukatovo Vrhnje za slag.
    Jel mislite da to moze zamijeniti Holu?

    ma ima sigurno,ali ne stoji u frižideru nego na polici sa zdravom hranom ili tak nečim.
    ni ja prvi put nisam našla

  7. #57

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    438

    Default

    inače, i jam prvi put radila s mliječnim slatkim vrhnjem i bili su super

  8. #58
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Moni napisa:
    Znaci Vrhnje za slag od Dukata bi moglo zamijeniti Holu???
    I pripremalo bi se na isti nacin - dakle zagrijavanje i topljenje cokolade u njemu, jel?
    Ma može sigurno zamjeniti se sa Dukatovim vrnjem za šlag, bez brige.

    Inače ako se radi čvrsti šlag, Hole se jako dobro izradi , a u vrhnje za šlag ... uvije moram dodati kremfix - šlagfix kako li se već zove , za učvršćivanje šlaga, inače ne bude dovoljno čvrst za ukrašavanje kolača.

  9. #59
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default

    E, a ja sam trazila jedino u frizideru. Potpuno sam iskljucila druge mogucnosti
    Thanks, al da sad opet ne lutam po ducanima, probat cu s ovim sto imam, pa javim rezultat.

  10. #60
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default

    Samo bih htjela podijeliti s vama iskustvo Hola kocke, ali s Vrhnjem za slag.
    Kako sam probala kocke s Hola slagom, mogu usporediti i reci da koju god verziju napravite necete pogrijesiti, jer su obje ukusne, ali ko da se radi o drukcijem receptu.
    Uglavnom, s Hola slagom tijesto je puno mekanije i mokrije (natopljeno Hola slagom), ali je fila gore debljine oko 1mm, jer je veliku vecinu upilo tijesto.
    Dok je s mlijecnim vrhnjem za slag tijesto suse, a fila je skoro pa deblja od tijesta, onako pravo mlijecno-cokoladna i isto jako fina.
    E, pa, sad, koja god verzija vam se vise dopada - navalite

  11. #61
    Rene2's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Na svom mjestu.
    Posts
    1,905

    Default

    Biskvit u pećnici, krema skuhana i čeka
    Pošto se zovu Hole kocke, ja sam stavila Hole vrhnje

    Inače ovako pripremljenu kremu možete ohladiti (2 sata u hladnjaku) pa istući kao obično vrhnje i onda dobijete čokoladni šlag, koji je super za torte i kolače, a možete ga koristiti i za ukrašavanje

  12. #62
    Rene2's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Na svom mjestu.
    Posts
    1,905

  13. #63
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Probala sam...jedino sam stavila pravo slatko vrhanje (jer ne volim Hola) i umje obicnog secera stavila sam smedji secer, daje nekeko bogatiji okus...

  14. #64
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    moje ne izgleda tak lijepo...

  15. #65
    Amelie32's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    839

    Default

    Quote Originally Posted by migulica
    moje ne izgleda tak lijepo...
    To ti je zbog toga jer si stavila drugo slatko vrhnje a ne ovo biljno Hola. Pa zato se kolač i zove Hola !

  16. #66
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Ali moj zeludac jako ne voli Hola...a kolac svejedno krkamo

  17. #67
    silkica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    U srcu daleko
    Posts
    1,091

    Default

    Mislim da može bilo koji biljni šlag:Hola,Hopla,Hulala...Ja pravila s Hulala i bile su dobre.

  18. #68
    rayna's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    U svom :)
    Posts
    1,103

    Default

    zanima me dal se krema zaista nalijeva na vruci biskvit?
    ja sto god da radim uvijek kremu stavljam na ohladeni biskvit.

    mozda je tu caka sto je nekima biskvit "pojeo" kremu?

  19. #69
    ekica's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    NZgb
    Posts
    729

    Default

    Quote Originally Posted by Rayna
    zanima me dal se krema zaista nalijeva na vruci biskvit?
    ja sto god da radim uvijek kremu stavljam na ohladeni biskvit.
    mozda je tu caka sto je nekima biskvit "pojeo" kremu?
    ja kremu (vruću) uvijek stavljam na topli/vrući biskvit. Treba lijevati u laaaganom mlazu, od sredine prema rubovima. I kada se biskvit stavlja peći, NE namazati maslacem rubove tepsije nego samo dno, da se ne bi pečeni biskvit odvojio od rubova i da tu krema ne "procuri".

  20. #70

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    294

    Default

    samo da vam kažem da je ovo br.1 kolač u mojoj kući,a recept sam podijelila barem na 10 adresa i svi ga rade i svi su oduševljeni!!

  21. #71
    silkica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    U srcu daleko
    Posts
    1,091

    Default

    Krema bude tekuća,pa biskvit upije višak tečnosti,ali odozgo ipak ostane deblji sloj čokolade.Bude onako za prst debeo.MMMmmmmmm......

  22. #72
    bimba iaia's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Istra
    Posts
    820

    Default

    mmmmmmmmmmmmmmm...................

  23. #73
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Ja radila neki dan i ne moram posebno spominjati da je sve planulo skoro isti dan.

    U biskvit sam umiješala i šaku oraha te malo cimeta, a u kremu sam dodala žlicu ruma.

  24. #74
    cvijetak's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Antunovac
    Posts
    1,132

    Default

    Nagovorile ste me Ovaj vikend pečemo kolač!

  25. #75

    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Zaprešić
    Posts
    593

    Default

    U kremu ide 25dkg cokolade...ali,koje?

  26. #76
    rayna's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    U svom :)
    Posts
    1,103

    Default

    sad sam ih napravila,na balkonu su,ispod folije.
    ali,krema mi je taaaako rijetka?!?!

    obicna coksa za kuhanje ti ide,ja sam dorinu stavila

  27. #77

    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Zaprešić
    Posts
    593

    Default

    Sad se bacam na posao,javim dojmove

  28. #78
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by MalaSirena
    Ja radila neki dan i ne moram posebno spominjati da je sve planulo skoro isti dan.

    U biskvit sam umiješala i šaku oraha te malo cimeta, a u kremu sam dodala žlicu ruma.

    Zaboravila sam napisati da mi se čini da bi super bilo u tijesto popikati i nešto višanja (nisam probala, samo teoretiziram)

  29. #79
    rayna's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    U svom :)
    Posts
    1,103

    Default

    super su :D

    vec smo pola pojeli ja i MM

  30. #80

    Default

    ovaj kolač je u mojoj kući br.1 kad je neka fešta pa ima više vrsta kolača taj prvi ode i ja sam već puno recepata za taj kolač podjelila jer je jako jednostavan brz i ona naj bitnije jako jako fini

  31. #81

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,187

    Default

    Ja radila neki dan i krema mi se razlila po rubovima kolača. Mislim, nije biskvit baš sve upio, ali pošto se normalno na sredini više dignuo, sredina je bila deblja i jednostavno se razlilo sa strane
    Koje je rješenje? Malo popikati biskvit da se ravnomjerno digne?

  32. #82

    Default

    ja ga malo u toku pečenja u sredini popikam sa čačkalicom koji 2-3 puta i onda je sve ravnomjerno

  33. #83
    Rene2's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Na svom mjestu.
    Posts
    1,905

    Default

    Apropos čokolade, ja u zadnje vrijeme koristim Zvečevo čokoladu, jer mi je super u kolačima. Također i ona Clever velika 400g čoksa iz Bille (oko 11kn), bitno je samo da ima oko 40% kakaa u njoj.
    Probala sam i s onim Ecuador iz Lidla (70% kakaa), malo mi je pregorko s njima, ali su dobra mjera, jer jedna čoksa ima 125g, tako da za Hola kocke treba točno 2 čokse.

    Drugo: vruće, na vruće. Mislim da je cijela poanta kolača u tome. Dok je krema tekuća, dio nje se upije u biskvit, tako da kolač izgleda kao da je iz 3 dijela. Donji dio biskvitni, pa onda dio biskvita natopljen kremom i na kraju krema, koja je neodoljiva.
    Uh, mogla bih eseje pisati o ovom kolaču

  34. #84
    rayna's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    U svom :)
    Posts
    1,103

    Default

    branka,zasto ti je biskvit u sredini visi?
    meni je ispao potpuno ravan,doduse ne previsok,kako neke cure kazu,otprilike nekih 3,5-4cm mi je visok sad s kremom.

    a kako je fino,njami...

  35. #85

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    192

    Default

    Pridružujem se klubu ljubitelja ovog kolača!

    Za vas koji niste probali, Truffle Ganache torta jako slična ovome i jednako neodoljiva!

  36. #86

    Default

    upravo probala :D :D
    svi odlučili večerati kolač umjesto roštilja od ručka :shock: :shock:

  37. #87

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,187

    Default

    Ovaj put sam malo popikala s vilicom tijekom pečenja pa je biskvit ispao ravan, a i nije se krema toliko upila u biskvit pa mi je kolač ispao drukčije nego prvi put, kad nije imao gornji sloj kreme već se sve upilo. Ali oba su super.POtvrdile mame ljetnih beba za ovaj drugi

  38. #88
    -tajana-'s Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    456

    Default

    Kojih dimenzija treba biti lim za pečenje?

  39. #89
    -tajana-'s Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    456

    Default

    probala, odlične su :D !!!

  40. #90

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    50

    Default

    Probala - jako, jako fino, hvala na receptu. :D

  41. #91

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb zapad
    Posts
    64

    Default

    Probali i mi!!! Već dva puta, a stalno me svi zapitkuju kada ću ga raditi opet! :D :D :D

  42. #92
    Sandrij2's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    661

    Default

    Jučer i ja radila ovaj super brzi i super fini kolač. Fenomenalan je. Mljac! I već je otišao na 2 nove adrese.

  43. #93

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    križevci
    Posts
    37

    Default

    Radila ga ovaj vikend i super je i velikima i malima.

  44. #94
    buby's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,873

    Default

    Rene2, znači mogu ove HOLA približiti montiju?
    meni je ona zvečevo sa min 70 (ili 72%, koliko već) baš ok

    dugo ih nisam radila, a vrlo su fini kolači (bezobrazno fini, ako smijem reći )

  45. #95
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Radila ga ja opet, ali s preinakama:

    u smjesu za tijesto stavila sam i šaku oraha te nešto cimeta (stavila sam premalo kakaa pa nije bilo onoliko gorkasto kako sam željela, a i cimeta je slobodno moglo više), a na kraju popikala odmrznute višnje (mislim da bi možda bile ukusnije kad bi bile iz kompota koji je također rađen s cimetom). U kremu sam opet stavila ruma, ali i njega sam komotno mogla više.

    Bilo je super!

  46. #96
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    može li ovaj kolač u bijeloj varijanti?umjesto smeđi biskvit-bijeli?da izbacim kakao i umjesto tamne čokolade bijela?MM ne voli čokoladne kolače (čitaj smeđe), a ja volim, pa da napravim kompromis-bijela čokolada??? :/ ja ne vidim razlog zašto ne, jer sastojci koje bi zamijenila sam daju okus kolaču..

  47. #97
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by pužić
    može li ovaj kolač u bijeloj varijanti?umjesto smeđi biskvit-bijeli?da izbacim kakao i umjesto tamne čokolade bijela?MM ne voli čokoladne kolače (čitaj smeđe), a ja volim, pa da napravim kompromis-bijela čokolada??? :/ ja ne vidim razlog zašto ne, jer sastojci koje bi zamijenila sam daju okus kolaču..

    Probaj pa nam reci

  48. #98
    iva9's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Istra
    Posts
    218

    Default

    Danas sam ga napokon radila i koliko se brzo napravi isto tako nestane.Odličan je.

  49. #99
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    bijela varijanta gotova, hladi se... čini se ok, javit ću okus

  50. #100

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb,Špansko
    Posts
    147

    Default

    Odlican kolac...
    Napravila ga popodne, a sad vec fali vise od pola tepsije...

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •