HOLA KOCKE - probajte!

Tema: HOLA KOCKE - probajte!

  1. rebeca avatar

    rebeca said:

    Početno

    [quote="rebeca"]
    Radila sam ga i s mliječnom čokoladom, e užasno je slatka krema nisam je mogla jesti.
    Ja recimo stavim 1 mliječnu a ostatak za kuhanje ili bar pola mliječne i bude ok, nikako svu mliječnu
    Malo mi ponekad kompić poludi pa zamijeni citate nadam se da ste skužile
     
  2. Pliska said:

    Početno

    Ja napravila jučer i super je ispao :D I baš kako je rekla ekica, super se reže

    Šta mislite, kako bi ispalo da na tijesto prije nego što prelijem čokoladu, stavim banane? Meni se nekako čini da bi moglo biti fino.
     
  3. pužić avatar

    pužić said:

    Početno

    ja sam radila kolač nekoliko puta i više verzija, zadnji put na brzinu kupovala sastojke i kupila biljno vrhnje K+ (naka cijena 8,9 kn), sve super ispalo. kremu radim tako da čokoladu natrgam u vrhnje i grijem na min. plinu i stalno miješam...jednom sam i ja dodala višnje isto ispalo dobro.
    sad se razmišljam kremu poduplati, u veću tepsiju staviti tijesto da se peče (bit će tanje), a između tijesta kreme ubaciti neko voće.. :/ ma stalno nešto kemijam s tim receptom
     
  4. sunce said:

    Početno

    Kombinacija vrhnja i čokolade je u svakom slučaju super.
    Radila sam prošli vikend Crnu tortu, ispala dva prsta debela (s kremom, hehehhehe). Pa sam onda na brzinu otopila koch čokolade u vrnje, ohladila i izmiksala ohlađeno u kremu.
    Pa još gore šlag i ispala prava torta s dvije kreme .

    Dakle, od te smjese mogu ispati fine praline (uz dodatak malo ekstrakta vanilije ili kave, npr) - kad se stvrdne miksati, hladiti pa oblikovati vlažnim rukama, od otopljenog nastane super krema teksture glazure ili pak od hladno izmiksane nastane prava prefina krema za kolače...
     
  5. rebeca avatar

    rebeca said:

    Početno

    ja sam radila sa bijelom čokoladom i odlična je ispala. Je li netko možda probao raditi u obliku torte, ne znam kako se krema ponašala :?
     
  6. monax avatar

    monax said:

    Početno

    Ja ga uvijek radim u kalupu torte i meni super.
    Mislim da bude isto kao i plehu.
     
  7. silkica avatar

    silkica said:

    Početno

    Ja sam radila s bijelom čoksom,ali mi se nije svidjela.Kora je sve upila,na vrhu ni traga od kreme.Kad se ohladilo i steglo,u kori su bili tragovi bijele čokolade,ali nije to TO.Ja sam očekivala debeo sloj bijele kreme na vrhu,ali šipak!Neću više eksperimentisati,od sada pa navijek samo s crnom čokoladom!
     
  8. vidra avatar

    vidra said:

    Početno

    prije prelijevanja čokoladom, na biskvit sam poslagala narezanu bananu. predobro
     
  9. rebeca avatar

    rebeca said:

    Početno

    Citiraj vidra prvotno napisa
    prije prelijevanja čokoladom, na biskvit sam poslagala narezanu bananu. predobro
    Ovo bi moglo biti dobro, kako se nisam sjetila banana prije. Meni super ide banana sa čokoladom. Jesi li onda povećala šlag i rezala si banane na kolutiće ili :?
     
  10. Drimm avatar

    Drimm said:

    Početno

    Sad ću ja kao partibrejker. Danas sam radila kolač, turbo je jednostavan, imala sam tih pola cm kreme na vrhu, nije prošlo dolje, ali meni nije ništa posebno. :/
    Čak je i krema ok, ali mi je biskvit bio nekako uljav. Stavila suncokretovo, friško ulje. I nije bio baš visok. Pleh 20x30.
    Čokolada je bila Rial, nisu imali drugu za kuhanje u mom dućanu.
    Doduše, sveki me gledala dok sam ga radila pa ću mu dati još jednom priliku zbog možebitnog urokljivog oka.
     
  11. vidra avatar

    vidra said:

    Početno

    rebeca, nisam povećavala dozu ničega. samo sam narezala bananu na ploškice i ugusto je poredala po vrhu čim je kolač bio gotov. krema je lijepo prekrila sve, tek se tu i tamo nazirao obris banane. kombinacija je stvarno super.
     
  12. pužić avatar

    pužić said:

    Početno

    vidra stavljala si banane na vreli biskvit?jesi ih nakapala limunom ili ne?prelila si vrelu kremu po bananama?
     
  13. rebeca avatar

    rebeca said:

    Početno

    Citiraj vidra prvotno napisa
    rebeca, nisam povećavala dozu ničega. samo sam narezala bananu na ploškice i ugusto je poredala po vrhu čim je kolač bio gotov. krema je lijepo prekrila sve, tek se tu i tamo nazirao obris banane. kombinacija je stvarno super.
    Radim večeras ili ujutro
     
  14. vidra avatar

    vidra said:

    Početno

    pužić, samo sam gole banane odma na vrući kolač narezala, trebalo mi dvije velike za pokrit sve. i odma na to izlila kremu.
    imalo je okus vrlo sličan čokoladnim bananama, bananko.
     
  15. pužić avatar

    pužić said:

    Početno

    mmmmm vidra, iako smo mm i ja u fazi skiranja kila i reduciramo hranu maximalno ovo ću morati isprobati. doduše, već sam pisala on ne jede čokoladne kolače (osim kad baš, baš nema ništa drugo a jede mu se slatko)tako da ću ga morati ja cijelog pojesti
     
  16. vissnja said:

    Početno

    Moje Hole kocke se hlade u frižideru. Mmmmmmmmmmmmm jedva čekam. Čak i dete zna koliko mama voli slatko pa je sarađivala: svo vreme je bila mirna u hranilici dok sam ih pravila.
     
  17. pužić avatar

    pužić said:

    Početno

    Citiraj vissnja prvotno napisa
    Moje Hole kocke se hlade u frižideru. Mmmmmmmmmmmmm jedva čekam. Čak i dete zna koliko mama voli slatko pa je sarađivala: svo vreme je bila mirna u hranilici dok sam ih pravila.
    i moja isto, voli zvuk miksera, pa iz kolica budno prati što se događa, problem nastaje kad ugasim mikser i kuham kremu...
    pravila sam sinoć hola s bananama, čak i mm jede (vidio da u zadnje vrijeme pravim samo taj kolač s raznim varijacijama, pa je prisiljen )
    ispao je ok samo valjda od babana krema nije mogla proći u biskvit kao inaće, pa se zna odvojiti gornji i donji dio, no ne smeta i tako se sve pojede
     
  18. sbuczkow said:

    Početno

    Evo, ja ih probala kod Mayaa-e i stvarno su jako fine, a svaka cast i domacici.
     
  19. vissnja said:

    Početno

    Moje HOLA kocke su zbrisane. MM, ja i moji roditelji za 24h počistili sve! Fenomenalne su, s tim da ću sledeći put testo praviti bez kakaa da bi bilo žuto i crno (a stavila bih i malo mlevenih lešnika u testo). Nisam ljubitelj voćnih kolača tako da kod mene banane, višnje i sl - no way!
     
  20. Lapis said:

    Početno

    moja pećnica dokazano ne radi baš najbolje, al morala sam probati. e sad, jel se meni tijesto nije diglo, ili je palo, al je ostalo onak, nabito. gusto, ne znam bolje opisati. treba li biti rahlo kao što je biskvit inače?
     
  21. Dolisa avatar

    Dolisa said:

    Početno

    Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Evo, ja ih probala kod Mayaa-e i stvarno su jako fine, a svaka cast i domacici.

    I ja sam probala ove koje je pravila Mayaa...fenomenalne su mi! Inace ne volim nikakve kolace gdje se osjeti naranca, ali ovo mi je tako dobro sjelo s cokoladom...ma mogla bih pojesti cijelu skrovadu!
     
  22. ljiljan@ said:

    Početno

    Jesam li ja jedina tuka na forumu kojoj se tijesto nije diglo, ostalo tvrdo i tanko :/ ? Koji kakao upotrebljavate?
     
  23. vissnja said:

    Početno

    ljiljana jesi li stavila prašak za pecivo? I umutila prvo belanca pa dodala sve drugo. Ja sam dodavala sastojke u belanca i svo vreme mutila. Mislim da je druga stvar kod testa ne otvarati rernu prečesto (to mi je baka rekla, ako hoćeš da se digne testo).
     
  24. sbuczkow said:

    Početno

    Citiraj Dolisa prvotno napisa
    Inace ne volim nikakve kolace gdje se osjeti naranca, ali ovo mi je tako dobro sjelo s cokoladom...ma mogla bih pojesti cijelu skrovadu!
    Bilo je i narance? Nisam imala pojma. 8)
     
  25. Lapis said:

    Početno

    ljiljan@ nisi jedina, ali čini se da smo nas dvije skupa jedine. 8)
     
  26. ljiljan@ said:

    Početno

    Citiraj vissnja prvotno napisa
    ljiljana jesi li stavila prašak za pecivo? I umutila prvo belanca pa dodala sve drugo. Ja sam dodavala sastojke u belanca i svo vreme mutila. Mislim da je druga stvar kod testa ne otvarati rernu prečesto (to mi je baka rekla, ako hoćeš da se digne testo).
    E ovo (boldano) nisam! Sve drugo je OK. Lapis - da probamo ponovno???
     
  27. vissnja said:

    Početno

    Ja umutila belanca u sneg i onda dodavala sve drugo ali sam sve vreme mutila. Ajd baš probaj da vidimo da li je do toga
     
  28. vidra avatar

    vidra said:

    Početno

    ja umutila bjelanjca, pa ono drugo u drugu posudu. na kraju dodala u to bjelanjke, tako inače radim i s drugim kolačima. i ne, ne otvarat pećnicu dok se tijesto diže
     
  29. vissnja said:

    Početno

    Citiraj vidra prvotno napisa
    ja umutila bjelanjca, pa ono drugo u drugu posudu. na kraju dodala u to bjelanjke, tako inače radim i s drugim kolačima. i ne, ne otvarat pećnicu dok se tijesto diže
    E a ja lenčuga sve u belanca. Nije mi se dalo da prljam još jednu posudu 8)
     
  30. Lapis said:

    Početno

    taman sam htjela pitati kako sve u bjelanjak, kaj se ne stavlja on (izrađen) na kraju u ostalo? očito ne. ljiljan@, repriza za vikend, javi svoj rezultat.
     
  31. vidra avatar

    vidra said:

    Početno

    lapis, dobro si mislila u startu. bjelanjke (posebno umućene) na kraju u sve. tako sam barem ja.
     
  32. Vecky avatar

    Vecky said:

    Početno

    Upravo u tijeku izrada prvih Hola kocki!
     
  33. ljiljan@ said:

    Početno

    Citiraj Lapis prvotno napisa
    taman sam htjela pitati kako sve u bjelanjak, kaj se ne stavlja on (izrađen) na kraju u ostalo? očito ne. ljiljan@, repriza za vikend, javi svoj rezultat.
    Ja sam večeras napravila. Istučene bjelanjke sam stavila u ostalo i lagano izmiješala žlicom da ostane rahlo. Tako sam radila i prvi puta. Sada nisam dodavala kakao (upravo kakao mi je prošli puta bio sumnjiv) i umjesto šest žlica brašna stavila sam osam. Ispalo je jako dobro. Sočno bijelo tijesto (doduše opet ne previše dignuto) i tamna krema.
     
  34. Vecky avatar

    Vecky said:

    Početno

    Eto mi kad ne čitam sve postove nego samo prvu stranicu! Kolač nije loš, ali mi je bio previše gorak, pa sam "glazuru" morala doraditi sa još više šećera! Onda mi je na pamet pala i naranča, pa sam iscijedila sok! Sad je puno bolje, ali za idući puta znam da neću stavljati čokoladu za kuhanje, nego mislim da ću staviti mliječnu! inače, kolač je super, sočan je i brzinski se napravi!
     
  35. pužić avatar

    pužić said:

    Početno

    vecky neće ti ispasti fina krema od mliječne čokolada, tj. sve će ti proći u biskvit...
    ja ću ovih dana staviti sušene naranče na biskvit pa preliti kremu...moguće da će biti ok :/
     
  36. Vecky avatar

    Vecky said:

    Početno

    Pa da, mliječna čokolada je "rijeđa" od čokolade za kuhanje. Mislim da ću pokušati sa kombinacijom obje! A u biskvit planiram ubaciti i malo cimeta!
     
  37. YoungMummy avatar

    YoungMummy said:

    Početno

    eh da, ja sam naravno uspjela shebat i hola kocke
    ne znam u cemu je bio problem, ali nije mi biskvit narastao, i povrsina mu je izgorila. Jel to mozda zbog previse kakao-a?

    znam da je ovo za kategoriju 'cookies for dummies', ali eto-jucer sam napravila prva dva kolaca u zivotu (ovo i muffine koje sam isto malcice zeznula ), tako da sam zapravo ponosna sto su uopce jestivi
     
  38. cvijetak avatar

    cvijetak said:

    Početno

    Pravila sam i ja ovaj kolač, ali kako mi je krema ispala previše gorka biskvit sam napravila bijeli i bilo je dobro. Kremu treba dosta dugo kuhati dok se krene zgušnjavati, ali na kraju je ispala takva da je možeš nožem rezati. Ubuduće stavljam nešto manje čokolade, a biskvit zadržavam bijeli
     
  39. silkica avatar

    silkica said:

    Početno

    Krema se ne treba uopšte početi zgušnjavati :? .To u stvari i nije krema,nego neka vrsta preliva.Tečnost upije tijesto,a na vrhu ostane čokolada.
     
  40. Rene2 avatar

    Rene2 said:

    Početno

    Ja bih samo zavibrala za našu kreatoricu hola kocki, ekicu, koja sutra ide na carski rez, poželjela joj da sve prođe u najboljem redu i da prvi susret s malom Unom bude sve o čemu je sanjala!!!

    A da sam bliže, ispekla bih jednu tepsiju za babinje
     
  41. romi avatar

    romi said:

    Početno

    Help!
    Jučer sam napravila kolač u plehu dimenzija 28/39cm i ispao mi je visok svega jedva 2cm!
    Izgleda malo jadno....Kaj zbog prevelikog pleha?
    Sve sam radila po receptu, no tijesto se uopče nije diglo..
    Osim što je na kraju okus fenomenalan - no jel se kome to desilo ili samo meni? :/
    Sad izgleda kao mala bajadera...
     
  42. Mony avatar

    Mony said:

    Početno

    Vjerojatno nisi bjelanjke dovoljno cvrsto smiksala

    I meni se jednom isto dogodilo, al ipak okus je bio prefin.

    U svakom slucaju probat cemo tvoje sutra
     
  43. Mony avatar

    Mony said:

    Početno

    Citiraj silkica prvotno napisa
    Krema se ne treba uopšte početi zgušnjavati :? .To u stvari i nije krema,nego neka vrsta preliva.Tečnost upije tijesto,a na vrhu ostane čokolada.

    Ja kremu uvijek zagustim, mijesajuci ju ostavim na vatri da dodje do stanja kad maltene vrije i onda ju takvu stavim na tijesto.
    Finije mi je kad je debeli sloj kreme gore, nego kad tijesto upije svu kremu
     
  44. mama sanja said:

    Početno

    Citiraj Mony prvotno napisa
    Ja kremu uvijek zagustim, mijesajuci ju ostavim na vatri da dodje do stanja kad maltene vrije i onda ju takvu stavim na tijesto.
    Finije mi je kad je debeli sloj kreme gore, nego kad tijesto upije svu kremu
    X
    Sinoć sam radila, danas smo imali goste i nema ga više
     
  45. romi avatar

    romi said:

    Početno

    Toliko me to mučilo da sam sve provjerila i ne kužim u ćemu je fora!
    Bjelanjci su bili čvrsti kao kamen, no po meni su bjelanjci bili nekako rijetki - tek su došli iz dučana, no nisu se onako lijepili uz žumanjak, nego su se u sekundi odvojili, te mi je to malo čudno. Ni jaja nisu kaj su nekad bila.

    Kad nas nisu (još) bili gosti - čekamooooo ihhhhhh, no već fali skoro pola - očekujem da ga navečer više nema!!! he,he!
     
  46. Mony avatar

    Mony said:

    Početno

    Samo da kazem kako je romi bila malo presamokriticna - kolac joj je ispao prefin i taman debljine
     
  47. silkica avatar

    silkica said:

    Početno

    Citiraj Mony prvotno napisa
    Citiraj silkica prvotno napisa
    Krema se ne treba uopšte početi zgušnjavati :? .To u stvari i nije krema,nego neka vrsta preliva.Tečnost upije tijesto,a na vrhu ostane čokolada.

    Ja kremu uvijek zagustim, mijesajuci ju ostavim na vatri da dodje do stanja kad maltene vrije i onda ju takvu stavim na tijesto.
    Finije mi je kad je debeli sloj kreme gore, nego kad tijesto upije svu kremu
    Meni,iako krema bude sasvim rijetka,opet ostane sloj čokolade (onako...prst debeo-znači uopšte nije tanak),ali dio koji se upije daje biskvitu sočnost.Kad tako zagustiš kremu,zar ti biskvit ne bude suh?
     
  48. romi avatar

    romi said:

    Početno

    Danke Mony...
     
  49. Mony avatar

    Mony said:

    Početno

    Citiraj silkica prvotno napisa
    Kad tako zagustiš kremu,zar ti biskvit ne bude suh?


    Mmmm... ne
     
  50. silkica avatar

    silkica said:

    Početno

    E onda će biti isprobana i ova verzija !