Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 323

Tema: HOLA KOCKE - probajte!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[quote="rebeca"]
    Radila sam ga i s mliječnom čokoladom, e užasno je slatka krema nisam je mogla jesti.
    Ja recimo stavim 1 mliječnu a ostatak za kuhanje ili bar pola mliječne i bude ok, nikako svu mliječnu
    Malo mi ponekad kompić poludi pa zamijeni citate nadam se da ste skužile

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja napravila jučer i super je ispao :D I baš kako je rekla ekica, super se reže

Šta mislite, kako bi ispalo da na tijesto prije nego što prelijem čokoladu, stavim banane? Meni se nekako čini da bi moglo biti fino.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam radila kolač nekoliko puta i više verzija, zadnji put na brzinu kupovala sastojke i kupila biljno vrhnje K+ (naka cijena 8,9 kn), sve super ispalo. kremu radim tako da čokoladu natrgam u vrhnje i grijem na min. plinu i stalno miješam...jednom sam i ja dodala višnje isto ispalo dobro.
    sad se razmišljam kremu poduplati, u veću tepsiju staviti tijesto da se peče (bit će tanje), a između tijesta kreme ubaciti neko voće.. :/ ma stalno nešto kemijam s tim receptom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kombinacija vrhnja i čokolade je u svakom slučaju super.
    Radila sam prošli vikend Crnu tortu, ispala dva prsta debela (s kremom, hehehhehe). Pa sam onda na brzinu otopila koch čokolade u vrnje, ohladila i izmiksala ohlađeno u kremu.
    Pa još gore šlag i ispala prava torta s dvije kreme .

Dakle, od te smjese mogu ispati fine praline (uz dodatak malo ekstrakta vanilije ili kave, npr) - kad se stvrdne miksati, hladiti pa oblikovati vlažnim rukama, od otopljenog nastane super krema teksture glazure ili pak od hladno izmiksane nastane prava prefina krema za kolače...

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam radila sa bijelom čokoladom i odlična je ispala. Je li netko možda probao raditi u obliku torte, ne znam kako se krema ponašala :?

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ga uvijek radim u kalupu torte i meni super.
    Mislim da bude isto kao i plehu.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam radila s bijelom čoksom,ali mi se nije svidjela.Kora je sve upila,na vrhu ni traga od kreme.Kad se ohladilo i steglo,u kori su bili tragovi bijele čokolade,ali nije to TO.Ja sam očekivala debeo sloj bijele kreme na vrhu,ali šipak!Neću više eksperimentisati,od sada pa navijek samo s crnom čokoladom!

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

prije prelijevanja čokoladom, na biskvit sam poslagala narezanu bananu. predobro

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj vidra prvotno napisa
    prije prelijevanja čokoladom, na biskvit sam poslagala narezanu bananu. predobro
    Ovo bi moglo biti dobro, kako se nisam sjetila banana prije. Meni super ide banana sa čokoladom. Jesi li onda povećala šlag i rezala si banane na kolutiće ili :?

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sad ću ja kao partibrejker. Danas sam radila kolač, turbo je jednostavan, imala sam tih pola cm kreme na vrhu, nije prošlo dolje, ali meni nije ništa posebno. :/
    Čak je i krema ok, ali mi je biskvit bio nekako uljav. Stavila suncokretovo, friško ulje. I nije bio baš visok. Pleh 20x30.
    Čokolada je bila Rial, nisu imali drugu za kuhanje u mom dućanu.
    Doduše, sveki me gledala dok sam ga radila pa ću mu dati još jednom priliku zbog možebitnog urokljivog oka.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

rebeca, nisam povećavala dozu ničega. samo sam narezala bananu na ploškice i ugusto je poredala po vrhu čim je kolač bio gotov. krema je lijepo prekrila sve, tek se tu i tamo nazirao obris banane. kombinacija je stvarno super.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vidra stavljala si banane na vreli biskvit?jesi ih nakapala limunom ili ne?prelila si vrelu kremu po bananama?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

rebeca, nisam povećavala dozu ničega. samo sam narezala bananu na ploškice i ugusto je poredala po vrhu čim je kolač bio gotov. krema je lijepo prekrila sve, tek se tu i tamo nazirao obris banane. kombinacija je stvarno super.
    Radim večeras ili ujutro

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pužić, samo sam gole banane odma na vrući kolač narezala, trebalo mi dvije velike za pokrit sve. i odma na to izlila kremu.
    imalo je okus vrlo sličan čokoladnim bananama, bananko.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mmmmm vidra, iako smo mm i ja u fazi skiranja kila i reduciramo hranu maximalno ovo ću morati isprobati. doduše, već sam pisala on ne jede čokoladne kolače (osim kad baš, baš nema ništa drugo a jede mu se slatko)tako da ću ga morati ja cijelog pojesti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moje Hole kocke se hlade u frižideru. Mmmmmmmmmmmmm jedva čekam. Čak i dete zna koliko mama voli slatko pa je sarađivala: svo vreme je bila mirna u hranilici dok sam ih pravila.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Moje Hole kocke se hlade u frižideru. Mmmmmmmmmmmmm jedva čekam. Čak i dete zna koliko mama voli slatko pa je sarađivala: svo vreme je bila mirna u hranilici dok sam ih pravila.
    i moja isto, voli zvuk miksera, pa iz kolica budno prati što se događa, problem nastaje kad ugasim mikser i kuham kremu...
    pravila sam sinoć hola s bananama, čak i mm jede (vidio da u zadnje vrijeme pravim samo taj kolač s raznim varijacijama, pa je prisiljen )
    ispao je ok samo valjda od babana krema nije mogla proći u biskvit kao inaće, pa se zna odvojiti gornji i donji dio, no ne smeta i tako se sve pojede

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo, ja ih probala kod Mayaa-e i stvarno su jako fine, a svaka cast i domacici.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moje HOLA kocke su zbrisane. MM, ja i moji roditelji za 24h počistili sve! Fenomenalne su, s tim da ću sledeći put testo praviti bez kakaa da bi bilo žuto i crno (a stavila bih i malo mlevenih lešnika u testo). Nisam ljubitelj voćnih kolača tako da kod mene banane, višnje i sl - no way!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moja pećnica dokazano ne radi baš najbolje, al morala sam probati. e sad, jel se meni tijesto nije diglo, ili je palo, al je ostalo onak, nabito. gusto, ne znam bolje opisati. treba li biti rahlo kao što je biskvit inače?

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Evo, ja ih probala kod Mayaa-e i stvarno su jako fine, a svaka cast i domacici.

I ja sam probala ove koje je pravila Mayaa...fenomenalne su mi! Inace ne volim nikakve kolace gdje se osjeti naranca, ali ovo mi je tako dobro sjelo s cokoladom...ma mogla bih pojesti cijelu skrovadu!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jesam li ja jedina tuka na forumu kojoj se tijesto nije diglo, ostalo tvrdo i tanko :/ ? Koji kakao upotrebljavate?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ljiljana jesi li stavila prašak za pecivo? I umutila prvo belanca pa dodala sve drugo. Ja sam dodavala sastojke u belanca i svo vreme mutila. Mislim da je druga stvar kod testa ne otvarati rernu prečesto (to mi je baka rekla, ako hoćeš da se digne testo).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Dolisa prvotno napisa
    Inace ne volim nikakve kolace gdje se osjeti naranca, ali ovo mi je tako dobro sjelo s cokoladom...ma mogla bih pojesti cijelu skrovadu!
    Bilo je i narance? Nisam imala pojma. 8)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ljiljan@ nisi jedina, ali čini se da smo nas dvije skupa jedine. 8)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    ljiljana jesi li stavila prašak za pecivo? I umutila prvo belanca pa dodala sve drugo. Ja sam dodavala sastojke u belanca i svo vreme mutila. Mislim da je druga stvar kod testa ne otvarati rernu prečesto (to mi je baka rekla, ako hoćeš da se digne testo).
    E ovo (boldano) nisam! Sve drugo je OK. Lapis - da probamo ponovno???

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja umutila belanca u sneg i onda dodavala sve drugo ali sam sve vreme mutila. Ajd baš probaj da vidimo da li je do toga

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja umutila bjelanjca, pa ono drugo u drugu posudu. na kraju dodala u to bjelanjke, tako inače radim i s drugim kolačima. i ne, ne otvarat pećnicu dok se tijesto diže

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja umutila bjelanjca, pa ono drugo u drugu posudu. na kraju dodala u to bjelanjke, tako inače radim i s drugim kolačima. i ne, ne otvarat pećnicu dok se tijesto diže
    E a ja lenčuga sve u belanca. Nije mi se dalo da prljam još jednu posudu 8)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

taman sam htjela pitati kako sve u bjelanjak, kaj se ne stavlja on (izrađen) na kraju u ostalo? očito ne. ljiljan@, repriza za vikend, javi svoj rezultat.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

lapis, dobro si mislila u startu. bjelanjke (posebno umućene) na kraju u sve. tako sam barem ja.

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Upravo u tijeku izrada prvih Hola kocki!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lapis prvotno napisa
    taman sam htjela pitati kako sve u bjelanjak, kaj se ne stavlja on (izrađen) na kraju u ostalo? očito ne. ljiljan@, repriza za vikend, javi svoj rezultat.
    Ja sam večeras napravila. Istučene bjelanjke sam stavila u ostalo i lagano izmiješala žlicom da ostane rahlo. Tako sam radila i prvi puta. Sada nisam dodavala kakao (upravo kakao mi je prošli puta bio sumnjiv) i umjesto šest žlica brašna stavila sam osam. Ispalo je jako dobro. Sočno bijelo tijesto (doduše opet ne previše dignuto) i tamna krema.

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Eto mi kad ne čitam sve postove nego samo prvu stranicu! Kolač nije loš, ali mi je bio previše gorak, pa sam "glazuru" morala doraditi sa još više šećera! Onda mi je na pamet pala i naranča, pa sam iscijedila sok! Sad je puno bolje, ali za idući puta znam da neću stavljati čokoladu za kuhanje, nego mislim da ću staviti mliječnu! inače, kolač je super, sočan je i brzinski se napravi!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vecky neće ti ispasti fina krema od mliječne čokolada, tj. sve će ti proći u biskvit...
    ja ću ovih dana staviti sušene naranče na biskvit pa preliti kremu...moguće da će biti ok :/

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa da, mliječna čokolada je "rijeđa" od čokolade za kuhanje. Mislim da ću pokušati sa kombinacijom obje! A u biskvit planiram ubaciti i malo cimeta!

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

eh da, ja sam naravno uspjela shebat i hola kocke
    ne znam u cemu je bio problem, ali nije mi biskvit narastao, i povrsina mu je izgorila. Jel to mozda zbog previse kakao-a?

znam da je ovo za kategoriju 'cookies for dummies', ali eto-jucer sam napravila prva dva kolaca u zivotu (ovo i muffine koje sam isto malcice zeznula ), tako da sam zapravo ponosna sto su uopce jestivi

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pravila sam i ja ovaj kolač, ali kako mi je krema ispala previše gorka biskvit sam napravila bijeli i bilo je dobro. Kremu treba dosta dugo kuhati dok se krene zgušnjavati, ali na kraju je ispala takva da je možeš nožem rezati. Ubuduće stavljam nešto manje čokolade, a biskvit zadržavam bijeli

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Krema se ne treba uopšte početi zgušnjavati :? .To u stvari i nije krema,nego neka vrsta preliva.Tečnost upije tijesto,a na vrhu ostane čokolada.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bih samo zavibrala za našu kreatoricu hola kocki, ekicu, koja sutra ide na carski rez, poželjela joj da sve prođe u najboljem redu i da prvi susret s malom Unom bude sve o čemu je sanjala!!!

A da sam bliže, ispekla bih jednu tepsiju za babinje

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Help!
    Jučer sam napravila kolač u plehu dimenzija 28/39cm i ispao mi je visok svega jedva 2cm!
    Izgleda malo jadno....Kaj zbog prevelikog pleha?
    Sve sam radila po receptu, no tijesto se uopče nije diglo..
    Osim što je na kraju okus fenomenalan - no jel se kome to desilo ili samo meni? :/
    Sad izgleda kao mala bajadera...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Vjerojatno nisi bjelanjke dovoljno cvrsto smiksala

I meni se jednom isto dogodilo, al ipak okus je bio prefin.

U svakom slucaju probat cemo tvoje sutra

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa
    Krema se ne treba uopšte početi zgušnjavati :? .To u stvari i nije krema,nego neka vrsta preliva.Tečnost upije tijesto,a na vrhu ostane čokolada.

Ja kremu uvijek zagustim, mijesajuci ju ostavim na vatri da dodje do stanja kad maltene vrije i onda ju takvu stavim na tijesto.
    Finije mi je kad je debeli sloj kreme gore, nego kad tijesto upije svu kremu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Ja kremu uvijek zagustim, mijesajuci ju ostavim na vatri da dodje do stanja kad maltene vrije i onda ju takvu stavim na tijesto.
    X
    Sinoć sam radila, danas smo imali goste i nema ga više

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Toliko me to mučilo da sam sve provjerila i ne kužim u ćemu je fora!
    Bjelanjci su bili čvrsti kao kamen, no po meni su bjelanjci bili nekako rijetki - tek su došli iz dučana, no nisu se onako lijepili uz žumanjak, nego su se u sekundi odvojili, te mi je to malo čudno. Ni jaja nisu kaj su nekad bila.

Kad nas nisu (još) bili gosti - čekamooooo ihhhhhh, no već fali skoro pola - očekujem da ga navečer više nema!!! he,he!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Samo da kazem kako je romi bila malo presamokriticna - kolac joj je ispao prefin i taman debljine

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa

Meni,iako krema bude sasvim rijetka,opet ostane sloj čokolade (onako...prst debeo-znači uopšte nije tanak),ali dio koji se upije daje biskvitu sočnost.Kad tako zagustiš kremu,zar ti biskvit ne bude suh?

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Danke Mony...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kad tako zagustiš kremu,zar ti biskvit ne bude suh?

Mmmm... ne

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E onda će biti isprobana i ova verzija !

Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •