-
Ja sam teški tudum za kolače pa si ova uputstva uvijek ponovim prije okršaja s mikserom:
Prvo mutim žumanjke i šećer i to sve dok se šećer više ne osjeti pod prstima. Zatim dodajem tekuće sastojke (ulje, mlijeko), a na kraju suhe sastojke pomiješane zajedno (brašno, kakao prah, p.p.).
Bjelanjke izradim nakon prethodne smjese da budu čvrsti i njih lagano žlicom umiješam (nikako mikser).
Ovo mi je pravilo za sve biskvite.
Namoastim i pobrašnim tepsiju, izlijem smjesu i to tako da prvo popunjavam ćoškove, a onda sredinu i još malo stresem prije pečenja da se sve poravna.
Pečem na 180 - 200°C oko pola sata, tj. kad vidim da se rubovi počinju odvajati od tepsije, onda izvadim, probodem čačkalicom i to je to.
Nemoj otvarati rernu dok pečeš nikako i pazi na prašak za pecivo, jako je važno da je on dobro umiješan, jer od njega se prave brijegovi
Na ta uputstva sam negdje na forumu naletila a moj dodatni savjet(naučeno na vlastitim greškama
) je da se prvo svi sastojci pripreme, namasti tepsija i upali rerna.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma