bOK SVIMA

vjerojatno ima na forumu negdje i odgovora na ova moja pitanja, ali nažalost sa malcem od 1.5 mj nemam baš vremena tražiti, pa molim neka pomogne tko ima iskustva.

1. beba se jako rasteže. Rekla sam pedijatrici kada smo bili na prvom pregledu i ona je rekla da je to normalno, ali meni baš tako i ne izgleda. Kada se krene rastezti, počne stenjati, ispuštati kojekakve čudne zvukove, luđački mahati rukama, i u konačnici počne plakati. To radi i kada je budan i kada spava, kada počne plakati brzo prestane, ali je to problem jer se probudi (i on i svi mi oko njega). Isto tako nekada nakon tog svog istezanja i "procedure" ispusti vjetrove, pa sam mislila da ga muči stomak, ali isto tako nekada bez problema i napinjanja ispušta vjetrove, pa neznam više šta reći i misliti. To izgleda koma, cijeli se rasteže, stenje, zacrveni, rasplače..... ima li tko kakvog iskustva sličnog? Pedijatrica je rekla da je to ok, jer brzo raste, u 1 mj dobio je 9 cm i 1.5 kg.

2. kombiniramo hranu, uglavnom doji, ali 2-3 obroka mu dajem (kršitelj koda). Treba li mu davati čaj s obzirom da ima kombiniranu prehranu? Koliko mu čaja smijem dati po obroku/dnevno?

3. do prije tjedan dana bio je skroz čista beba, bez ikakve točkice na licu, sada mu se pojavila tjemenica i crvenilo po čelu i iznad obrva, to na čelu i poviše obrva se provuklo, ali se sada pojavilo na obrazima, izgleda kao flekice, onako....suhe jako, i uši mu se ljuskaju i iza njih. Je li to normalno ili treba kod dr. ići ?

Toliko od mene za sada, hvala unaprijed svima na pomoći