Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: mlijecne/nemlijecne hapice- pomoc!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno mlijecne/nemlijecne hapice- pomoc!

moja beba ima 7 mjeseci. hranim ga adaptiranim mlijekom i vec mjesec i pol jede kasice od voca i povrca, sokice.. citala sam na internetu razne clanke jer sam zeljela dodatno da mu obogatim meni, grizom....... cesto sam nailazila na recenice tipa.... mlijecne hapice i nemlijecne hapice ( pretpostavljam da se odnosi na pirinacne- rizine pahuljice,psenicne, kukuruzne itd) medjutim kada sam citala na ambalazi vecina njih se pravi sa mlijekom a zeljela bih da mu dam neku hapicu od keksa ili sl. npr. keksolino.............. da li takve hapice treba praviti na adaptiranom mlijeku ili sa vodom? da li mu vec mogu dati psenicni griz jer vecina kaze da je kukuruzni bolje a ovaj tek mnogo kasnije? Moze li mi neko reci kako da znam sta su mlijecne "pahuljice" hapice... ili kako ih vec nazivaju a koje su ne mlijecne , jer kazu da djeca na adaptiranom mlijeku ne smiju jesti te mlijecne nego ne mlijecne????hvala

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mliječne kašice u sebi već sadrže mlijeko i rade se sa vodom
    nemliječne nemaju mlijeko u sebi i rade se sa adaptiranim
    po ovome što pišeš čini mi se da ti dijete već ima dosta bogat meni iako to nije potrebno djetetu od 7 mjeseci
    bitno da polako upoznaje namirnice, teksturu, okus, pojedinačno, u kombinacijama i slično
    ne trebaju ti čokolina, keksolina i različita lina, nemaju u sebi ništa pametno, samo hrpu kemije i šećera
    potrebno je pripaziti na glutenske namirnice jer je gluten mogući alergen, proguglaj malo, pa ćeš vidjeti u kojem smislu se govori o oprezu sa uvođenjem glutenskih namirnica
    također ti djetetu nisu potrebni sokići, voda najbolje gasi žeđ

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •