Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: postupam li pravilno? - broj obroka

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno postupam li pravilno? - broj obroka

bebac mi ima 7 mjeseci
    njegov dnevni meni izgleda ovako

oko 7 ujutro flasica- adaptirano mlijeko izmedju 150 i 190 ml
    oko 10 h vocna kasica sa rizinim pahuljicama
    13 h - kasica od povrca i mesa
    oko 15 h flasica- adaptirano mlijeko- formula
    vocna kasica ili rizine pahuljice tj rizolino na soku od banane
    oko 21h flasica
    oko ponoci flasica
    da li je dovoljno,pravilno, previse???? molim vasa iskustva

takodjer sam na ovom forumu citala da je dobro djeci dati da sama "se igraju" hranom, tj da svojom rukom jedu , ja imam pravu paniku od toga jer se bojim da ce se zagrcnuti.......ugusiti.......... on vec pokazuje interes i zeli svojom rukicom uzeti kasiku, molim vas za vasa iskustva kako i sta bih mu mogla dati da sam gloda sisa.....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja djeca su u dobi od 7 mjeseci imali jedan voćni obrok, ništa drugo još nisu bili probali, imaj na umu da je djetetu do godine dana glavna hrana mlijeko, sve ostalo je dohrana, upoznavanje namirnica, okusa, polako, bez žurbe
    vidim da vi jedete svašta - i meso, očito i dosta raznoraznog povrća
    previše si toga nabrojala za dijete od 7 mjeseci
    daj mu da sam drži malo banane, neka licka, gricka, isto tako komadić kruške, jabuke, palente vidjet ćeš da će uživati
    radije mu sama skuhaj jednu namirnicu, tipa malo mrkvice, pa neka gricka nego da kupuješ gotove kombinirane kašice

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj ima 8 mjeseci, a ne mogu reći niti da ima jedan obrok dnevno jer pojede zalogaj nečega u 3 dana...
    kad jede, sam se hrani komadićima

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam negdje sa 7mj uvela drugi obrok, ali tako smo ostali jos duuugooo, jer je cicala

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj new mum prvotno napisa Vidi poruku
    bebac mi ima 7 mjeseci
    njegov dnevni meni izgleda ovako

oko 7 ujutro flasica- adaptirano mlijeko izmedju 150 i 190 ml
    oko 10 h vocna kasica sa rizinim pahuljicama
    13 h - kasica od povrca i mesa
    oko 15 h flasica- adaptirano mlijeko- formula
    vocna kasica ili rizine pahuljice tj rizolino na soku od banane
    oko 21h flasica
    oko ponoci flasica

da li je dovoljno,pravilno, previse???? molim vasa iskustva

takodjer sam na ovom forumu citala da je dobro djeci dati da sama "se igraju" hranom, tj da svojom rukom jedu , ja imam pravu paniku od toga jer se bojim da ce se zagrcnuti.......ugusiti.......... on vec pokazuje interes i zeli svojom
    rukicom uzeti kasiku, molim vas za vasa iskustva kako i sta bih mu mogla dati da sam gloda sisa.....
    moj ima 7 mj. Jede jedan obrok.

Mozes mu slobodno skuhati mrkvu u komadu i dati mu da se igra. Sve ce se cijediti po njemu, ali je fora.
    Tako mali ne jedu zlicom, vec rukama.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

potpisujem cure da mu daješ da sam jede. ništa mu neće biti, ti ćeš biti kraj njega i paziti. moji su u toj dobi za ručak jeli juhicu s malo mesa i puno povrća te rižom. samo sam vrste povrća mijenjala svaki dan. nekoliko komada povrća bih im ostavila neusitnjeno i dala da sami grickaju. između doručka (mlijeko) i ručka i između ručka i večere (opet mlijeko) sam im nudila voće.

u ovoj dobi je mlijeko još uvijek najvažnije.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ja sam pocela sa dohranom kad je napunio 6 mjeseci, od prvog trenutka je super prihvatio, pocela sam sa vocem i svaki put tek nakon 5 do 7 dana uvela nesto novo, jer sam citala o tome zbog uocavanja alergijskih reakcija i to... medjutim sve sto sam novo ubacivala on je fantasticno prihvatao. Osim toga zelim reci da to sto sam navela kasicu od povrca s mesom zvuci kao kombinirana kupovna ali ja svaki dan kuham za njega posebno male porcije i sama mjesam to povrce i meso u kasicu jer mislim da je bolje i zdravije da jede to sto ja kuham nego kupovno. najvise pije vodu , osim toga caj i dam mu malo soka u toku dana. znam da je mlijeko najvaznije zato se trudim da ima najmanje tri do 4 obroka mlijeka dnevno, ali na adaptiranom stoji da uzima samo 3 puta dnevno ( ovo koje koristimo od kak je napunio 6 mjeseci) i mene to muci djeluje mi premalo pa mu dajem 4 i pored toga navedene kasice koje sama pravim i vocne i od povrca

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

p.s. hvala za savjete za samostalno hranjenje, vec sutra cu to uraditi sa mrkvicom, bananom ili kruskom

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

heh opet ja....nisam napomenula da dobar dio mog straha lezi u tome sto on vec ima 2 zubica koje je dobio cim je napunio 5 mjeseci pa se i zato bojim da ne bi odgrizao komadic veci i...... znam da mozda zvucim smijesno ali prvi put sam mama <3

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj ima 4 zuba (2 gore i 2 dole) i dajem mu komade. mrkvu, brokulu, tikvicu, korabu, bananu, krišku naranče, rižine kekse....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja je u toj dobi voljela glodati jabuku. Dok nema zubiju je to ok, a kasnije kad izbije prvi zubić već može otkinuti komad kore jabuke, to je već nešto s čime se može zagrcnuti.
    Od kuhane hrane kao što je mrkva, gusto kuhana palenta, ne bi trebalo biti problema.
    Ja bih savjetovala izbacivanje rižolina na soku od banane u toj dobi radije bih hranila dijete jednostavnim namirnicama, ne takvim miksom okusa nego što je moguće prirodnijom i jednostavnijom hranom.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moj ima 10.5 meseci i ja jos ne smem da mu dam komade. Na pocetku dohrane sam i smela, ali onda je dobiuo brzo vise zuba i redovno otkine veci (veoma veliki) komad u usta i krene da se zadavljuje. Jedino hleb i bananu nece tako jer su meksi valjda, ostalo nam ne ide.

Sa 7 meseci je imao dva obroka - vocni i povrcni

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lady.x, pa nareži hranu na manje komadiće
    korisno je da se od malena navikava na hranu koja ne klizi sama u grlo, čak koliko čitam na taj je način manja opasnost od gušenja.
    Osim toga za njegov odnos prema hrani zdravije je da sam uzima rukama nego da mu se daje na žličicu. Iz vlastitog iskustva, djeca to mogu doživjeti kao forsiranje da jedu što im se sviđa i što im se ne sviđa, pa počnu odbijati hranu.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    lady.x, pa nareži hranu na manje komadiće
    korisno je da se od malena navikava na hranu koja ne klizi sama u grlo, čak koliko čitam na taj je način manja opasnost od gušenja.
    Osim toga za njegov odnos prema hrani zdravije je da sam uzima rukama nego da mu se daje na žličicu. Iz vlastitog iskustva, djeca to mogu doživjeti kao forsiranje da jedu što im se sviđa i što im se ne sviđa, pa počnu odbijati hranu.
    On je inace pera-zdera . Prihvata kasicicu od pocetka, ne bira puno, lepo pojede, ne buni se i kad nije fino miksano. Ali, ako mu dam sitne komadice, on ne kapira da je to hrana. Baca, gnjeci ali ne stavlja u usta. Nekako ga i prosla ona faza kada sve novo stavlja u usta, sada pre zagleda u rukama. Ali i kad je bio u toj fazi, stavljao bi u usta sve sto ne treba, ali hranu ne. Krupan komad nikako ne smem jer kad je gladan a pruzim mu zagrizao bi ogromnu komadinu.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

danas sam mu dala komad banane nije htio ni da ju uzme u ruku heheheh, ona sam bananu izgnjecila onako vilicom ne miksala (prvi put) i kada je pokusao da rukicu stavi u zdjelicu dopustila sam samo je dirao i smjeskao se nije prinosio ustima, ali sutra cu probati ponovo. pojeo je sve sto sam pripremila i nije se zagrcnuo a bilo je sitnih komadica
    ta palenta? to je griz jel tako? nisam jos to pravila, ali bih probala . kukuruzni griz kuhati na vodi???? kako gusto? da li da oblikujem nesto poput stanglica pa da mu dam u ruku da papa ili..............

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    potpisujem cure da mu daješ da sam jede. ništa mu neće biti, ti ćeš biti kraj njega i paziti. moji su u toj dobi za ručak jeli juhicu s malo mesa i puno povrća te rižom. samo sam vrste povrća mijenjala svaki dan. nekoliko komada povrća bih im ostavila neusitnjeno i dala da sami grickaju. između doručka (mlijeko) i ručka i između ručka i večere (opet mlijeko) sam im nudila voće.

u ovoj dobi je mlijeko još uvijek najvažnije.
    U potpunosti bi se složila sa laumi

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ovako isto moj radi. Ubaci nekad ruku u hranu, a onda samo gnjeci i zabavlja se - u usta ni da primakne.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bude s vremenom, sad mu je još zanimljivo da isprobava rukama, brzo će to isto raditi u ustima

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ta palenta? to je griz jel tako? nisam jos to pravila, ali bih probala . kukuruzni griz kuhati na vodi???? kako gusto? da li da oblikujem nesto poput stanglica pa da mu dam u ruku da papa ili..............
    palenta je kukuruzni griz na vodi (žganci, pura). Ako skuhaš malo gušće možeš ostaviti da se malo ohladi na tanjuru i nakon toga rezati na kockice - bude i dalje mekano ali se može jesti rukama.

normalno je da klinci isprobavaju hranu rukama, za te metode treba imati dobre živce dok hoće jesti na žličicu i to je u redu, nije zabranjeno. Problem nastane kad mi počnemo brinuti i nervirati se kad dijete odbija jelo. Bit svega je da bi dijete trebalo samo, bez ikakvog pritiska, odrediti koliko će jesti, a na nama je samo da ponudimo kvalitetnu i zdravu hranu.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

[QUOTE=new mum;2029454]danas sam mu dala komad banane nije htio ni da ju uzme u ruku heheheh, ona sam bananu izgnjecila onako vilicom ne miksala (prvi put) i kada je pokusao da rukicu stavi u zdjelicu dopustila sam samo je dirao i smjeskao se nije prinosio ustima, ali sutra cu probati ponovo...[QUOTE]

new mum kad primi hranu u rukicu, onda mu rukicu prinesi ustima i probaj da sam stavi u usta...ne znaju ako im ne pokažete!
    ja sam isto napravila i sa rukicom i žlicom...kad jede čokolino ja ga hranim sa jednom žlicom, a on se drugom igrao...onda je zagrabio po zdjelici, a ja sam mu prinijela ustima i skužio je što treba...

prekjučer smo mu pokazali (ima godinu dana) kako da hrani dedu, pa je dedi natrpao puna usta komadićima naranče
    Posljednje uređivanje od Boxica : 20.12.2011. at 11:51

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Bit svega je da bi dijete trebalo samo, bez ikakvog pritiska, odrediti koliko će jesti, a na nama je samo da ponudimo kvalitetnu i zdravu hranu.
    Ovako sam i ja razumela. Nego kod nas je problem sto je on jesan, dakle od pocetka lepo jede, ali nema bas strpljenja da sedi dugo, za 10 min on pojede i isao bi dalje. Ako mu neko sporije daje, on se buni na pola obroka. Kad se desi da dam komadice sa kojima ide sporije (predpostavljam i kad bi jeo sam) iznervirao bi se jer gubi strpljenje posto mu je sam proces hranjenja nekako dosadan, pojeo bi mnogo manje nego inace i onda bi ubrzo opet bio gladan i nervozan... Ovo me dodatno koci, pored njegove nezainteresovanosti da sam jede

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam mišljenja da kod pitanja količine obroka i kvalitete nema "pravilnog" nego MOG načina.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

malo cu odskociti od teme , ali zanima me sjedenje beba. moj A ima 7 mjeseci ( kao sto sam vec rekla) i stavljam ga da sjedijer to jaaaaaaaaaaako voli. ne moze se sam iz lezeceg polozaja uzdici u sjedeci, ja mu dam svoje ruke i on se pridrzavajuci se uzdigne u sjedeci polozaj, sjedi stabilno i sa naslonom i bez naslona. eh sad da li je vrijeme za to , ne vjerujem da je jos rano, medjutim interesuje me da li da ga pustim da sjedi dok mu je volja ili samo kratko?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

To je baš pitanje motoričkog razvoja, možda je bolje pitanje postaviti gdje su bebe.
    Što se tiče motoričkog razvoja ja sam užasnooooo stroga.
    Moja prva cura je sjela kad je njena kičma bila spremna za to, a ne samo kad je "mogla".
    Ponekad moći i moći kako treba nisu dvije iste stvari.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se ne može sam posjesti (dakle bez ikakve tvoje pomoći), onda mu je prerano za samostalno sjedenje.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

zanima me nakon koliko su vasi bebaci zamijenili jedan mlijecni obrok...mi smo poceli prije mj dana..sada imamo 6 mj..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

definitivno, posjedanje na način da ga ti potežeš za ruke da sjedne nije dobro i ne znači posjedanje, mora se moći posjesti sam iz ležećeg ili četveronožnog položaja i onda može sam sjediti koliko ga je volja

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    definitivno, posjedanje na način da ga ti potežeš za ruke da sjedne nije dobro i ne znači posjedanje, mora se moći posjesti sam iz ležećeg ili četveronožnog položaja i onda može sam sjediti koliko ga je volja
    baš ovako

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj una23 prvotno napisa Vidi poruku
    zanima me nakon koliko su vasi bebaci zamijenili jedan mlijecni obrok...mi smo poceli prije mj dana..sada imamo 6 mj..
    to ti je s dojenjem malo teže reći

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

una ne žuri se, tvoje dijete ima tek 6 mjeseci, do godine dana mlijeko je glavna hrana djetetu, sve ostalo je isprobavanje i navikavanje da postoji i kruća hrana, različiti okusi, žlica itd.

nisi niti trebala kretati sa dohranom dok beba nije navršila 6 mjeseci, nema potrebe, ali s obzirom da jesi što je tu je

samo polako

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni je jucer pedica na pregledu pitala da jesam li pocela sa dohranom (4,5mj),ja kazem naravno da nisam a ona meni da sad moram pocet jer je na AD-u...i pocela mi pricat da pocnem sa zitaricama i vocem...samo sam rekla:da,da....i prestala slusat jer mi se nije dalo raspravljat da ne zelim prije 6og mj pocet uvodit dohranu....

stvarno ima 100 teorija i sugestija...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kroz jedno uho unutra kroz drugo van

svašta pričaju, kao i uostalom hrpa drugih doktora, ja da sam slušala neke svoje ginekologe nikada djece ne bih imala - uz dužno poštovanje prema profesiji

nikada nikome ne vjerujem u potpunosti i ne postupam tako zato jer je to netko rekao, ma koliko značajan bio

valjda 6 puta sve provjerim, naučila sam na greškama

može na kraju ispasti onako kako je prvotno rečeno, ali uvijek se stigne dodatno razmisliti i informirati

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ne znam mozda ja grijesim ali cekati da sam ustane iz lezeceg polozaja i sjedne hm????????????' hoce li onda uopce sjesti do prvog rodjendana. ja ga ne povlacim za rukice nego se on uzdigne svojom snagom pridrzavajuci se za moje ruke, jos uvijek ne puze, prevrce se i okrece se na trbuhu oko sebe
    znam iz svoje okoline prijatelja i rodnine i to da nisu prije 6. mjeseca stavljali bebe da sjede jer to ne treba ali poslije da, mislim (nadam se) da ne grijesim, samo sam sumnjicava oko vremena sjedenja koliko smije sjediti koliko zeli ili kratko ( s obzirom da je jako stabilan pri sjedenju, i bez naslona sjedi cvrsto igra se i ne prevrce se

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

new mum, mislišđ li da dijete neće aučiti sjediti ako ga ti ne naučiš?

postoje doista slučajevi gdje se dijete ne zna samostalno posjesti i duže nego bi to bilo u okvirima "normalnoga", ali ta djeca su onda pod nadzorom i stručnjaci pokazuju kako im se treba pomoći.
    ovo povlačebnje rukama nije dobro.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i tim povlačenjem zapravo USPORAVAŠ njegovo samostalno posjedanje. zašto bi se on sam vježbao posjesti, ako ga ti lijepo namjestiš?
    dakle, pusti ga na miru, spusti ga na pod i daj mu mjesta i vremena da vježba puzanje, posjedanje, ustajanje... bez tvoje pomoći.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

hvala puno za odgovore i za link, procitala sam. a da li se to odnosi samo na posijedanje. a sta je sa kratkim sjedenjem u krilu ili dok jede ?
    sad svatih da nisam dobila odg na pocetno pitanje heheh. hrani se adaptiranim mlijekom, da li mu je dovoljno 4 flasice dnevno

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

. ja ga ne povlacim za rukice nego se on uzdigne svojom snagom pridrzavajuci se za moje ruke
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    i tim povlačenjem zapravo USPORAVAŠ njegovo samostalno posjedanje. zašto bi se on sam vježbao posjesti, ako ga ti lijepo namjestiš?
    dakle, pusti ga na miru, spusti ga na pod i daj mu mjesta i vremena da vježba puzanje, posjedanje, ustajanje... bez tvoje pomoći.
    evo malo u obranu new mum,napisala je da ga ne povlaci vec se on uzdize pridrzavajuci se...
    citajuci razne tekstove na ovu temu negdje sam naisla na izjavu da sve sto dijete samo moze napraviti da je OK....
    a uvijek se cini mi se uzdizu i pridizu uz neke predmete,komade namjestaja...dakle znaci li to naprimjer da moramo sprjecavat bebe da se npr. rukama uhvate za strane kolica dok leze i pridizu dok ne dodju u fazu samostalog sjeda?
    ja znam da nesmijem ja potezati dijete,nemam namjeru nikad intervenirati na taj nacin ali nije mi jasno onda kad cu MORAT intervenirat da ju zaustavim u nekim pokretima koje kao ne bi smjela izvodit???

a sad da se vratimo na temu...new mum meni se cini da su 4 flasice OK (pa moja sad jede 5,prije uvodjenja dohrane)...pogotovo jos ako davas po 180ml...i ako ovo sve drugo sto si navela pojede u solidnoj kolicini...
    zovi pedicu na tel pa pitaj za misljenje...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moji svašta mogu sami, pa im ne dam
    ako znam da to nije dobro za njih, neću dozvoliti da to rade
    jedna je stvar ako dopuzaju do komada namještaja, pa se isključivo sami dignu na noge i tako stoje, neće se srušiti ko daska, znat će se vratiti
    time što ćeš mu braniti da se primi za nešto i posjedne ćeš mu pomoći jer nije prirodno da ide iz ležećeg u sjedeći dok nije svladao da to napravi bez ikakvog navlačenja za nešto, znači da mu mišići i kičma nisu dovoljno ojačali da to učini bez pomoći
    između ležanja i sjedilačke faze bi bilo poželjno svladati puzanje, pa tek onda posjedanje, time ćeš mu samo pomoći u motoričkom razvju
    kako će se on spustiti kad bude htio iz sjedećeg položaja nekud - bubnut će na pod? trebao bi se sam moći spustiti na sve četiri, u tome je poanta
    ne da ga ti cugljaš i premještaš jer onda neće imati potrebu ništa raditi, sve ćeš ti umjesto njega

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ali u konačnici sve je TVOJA odluka, informiraj se, pitaj, ne samo na ovom forumu, pa donesi odluku

sva sreća, pa su informacije lako dostupne
    ali s obzirom da govorim iz iskustva jer smo vježbači sa Goljaka gdje rade ljudi koji se bave isključivo ovime o čemu pričamo, ne sumnjam da te dobro savjetujemo

moja djeca su bila valjda jedina u susjedstvu koja se nisu vodila za ručice dok nisu prohodali

zato otkad su se digli na noge nisu nijednom posrnuli, čvrsti su, stabilni, sigurni u svoje noge što se ne bi moglo reći za neke koje viđam, a koji su tako " prohodali " dok moji još nisu ni sjedili kako treba

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    evo malo u obranu new mum,napisala je da ga ne povlaci vec se on uzdize pridrzavajuci se...
    citajuci razne tekstove na ovu temu negdje sam naisla na izjavu da sve sto dijete samo moze napraviti da je OK....
    a uvijek se cini mi se uzdizu i pridizu uz neke predmete,komade namjestaja...dakle znaci li to naprimjer da moramo sprjecavat bebe da se npr. rukama uhvate za strane kolica dok leze i pridizu dok ne dodju u fazu samostalog sjeda?
    ja znam da nesmijem ja potezati dijete,nemam namjeru nikad intervenirati na taj nacin ali nije mi jasno onda kad cu MORAT intervenirat da ju zaustavim u nekim pokretima koje kao ne bi smjela izvodit???

a sad da se vratimo na temu...new mum meni se cini da su 4 flasice OK (pa moja sad jede 5,prije uvodjenja dohrane)...pogotovo jos ako davas po 180ml...i ako ovo sve drugo sto si navela pojede u solidnoj kolicini...
    zovi pedicu na tel pa pitaj za misljenje...
    hvala puno

mnogo sam zahvalna, na svim odgovorima i super mi je sto znam da "uvijek imam rodu da mi pripomogne"...... jeste da ga ne povlacim i da se povuce svojom snagom ali eto, vecinu clanaka koje sam procitala u ova dva dana u biti govore isto, tako da cu sad prestati s tim ili bar svesti na minimum posto se mislim vec mnogo navikao na sjedenje i uziva u tome i ako je sjedio mozda dva puta dnevno po nekoliko min 5max. procitala sam jos da treba biti sto vise na trbuhu sto je supe jer moj A 50 posto vremena provede na trbuhu na koji se sam prevrne jer jako voli taj polozaj, pojacat cu takodjer lezanje na podu jer sam procitala da je zdravije da je na tvrdoj podlozi.
    ne zelim da se pravdam , daleko od toga, samo ukratko da podijelim nesto sa vama. 6 godina smo bili u braku bez djece , nikako nisam ostajala trudna i ako su svi dok govorili da su nalazi od oboje nas ok, na kraju se ipak desilo to cudo. trudnoca nakon 6 godina, bez ikakvih tegoba, poteskoca, jedna predivna trudnoca na kraju dobili smo divnog zdravog djecaka . jako sam strepikla sve ove mjesece da li sve cinim dobro, pravilno, bila sam dosljedna sebi jer smatram da mama zna najbolje. okolina heheh jednako kao i mnoge mame sto su napisale aaa pa zar ne puze aaa pa zar ne sjedi i tako to prevrtanje ocima i stavovi kao da ja nisam normalna......................... na kraju mislim da su NAZALOST podsvjesno sugestije okoline koja se drzi tradicije nekako dospjele do mene da se zapitam mozda su u pravu - mislim da je to moja jedina greska, koju vec ispravljam i nece mi se desiti sa sljedecom djecom. eto samo toliko , nadam se da vas nisam davila ovom mojom kratkom ispovjescu i hvala jos jednom svakoj od vas

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sve što činimo kao majke činimo u uvjerenju da radimo najbolje za svoje dijete
    naravno da nitko ne radi sve savršeno ako uopće postoji nešto takvo, činimo ono što znamo i kako znamo, pa zamisli kako je bilo kad nije postojalo ovoliko informacija, kad se mnoge stvari nisu znale, kada je hrpa toga bila normalna
    sada se obraća pozornost na mnoge stvari i zašto onda u situacijama kada možemo doći do informacije i kada se zna da neke stvari nisu ispravne ne bi radili onako kako je struka napisala, kako su se raznorazni profili stručnjaka složili da je nešto zdravije, ispravnije i slično
    mnoge stvari koje sada radimo neće ostaviti posljedice odmah na našu djecu, ali itekako mogu utjecati na njihovu budućnost
    to je ona stara " pa ništa mu ne bude ako...." - u velikoj većini slučajeva ne bude, ne sad, možda nikad, a možda time djetetu na neki način promijenimo život

drago mi je da si na kraju zaključila ovo što jesi na temelju šireg spektra informacija, da ne ispadne da Rode nešto briju i da to nitko tako ne radi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

new mam, osim što se okrene na trbuh, može li se i vratiti na leđa?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    new mam, osim što se okrene na trbuh, može li se i vratiti na leđa?
    da da vec dugo se " rostilja" heheh kako ja volim reci . okrece se s leda na trbuh i obratno i na lijevu i na desnu stranu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e, to je važno

sad ga ostavi neka bude na trbuhu, pa vidi hoće li početi gurati koljena/noge pod tijelo i pokušati se podići na "četiri noge"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •