Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Kokosovo ulje najbolje za guzu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Davore, ja bas citam da ipak ima svojstva kao da ubije candidu (gljivice) na kontakt... (naravno, isto pise da se moze oralno unijeti u tijelo, sto je jos bolje)

"The coconut oil not only kills the yeasts pretty much on contact, but provides a soothing relief to inflamed or dry skin."
    http://www.candida-cure-recipes.com/...r-candida.html

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj riba26 prvotno napisa Vidi poruku
    Davore, ja bas citam da ipak ima svojstva kao da ubije candidu (gljivice) na kontakt... (naravno, isto pise da se moze oralno unijeti u tijelo, sto je jos bolje)

"The coconut oil not only kills the yeasts pretty much on contact, but provides a soothing relief to inflamed or dry skin."
    http://www.candida-cure-recipes.com/...r-candida.html
    Bojim se da je to malkicu pogrešna interpretacija obzirom da se đu-đu u ovom ulju nalazi u masnim kiselinama, do kojih organizam dolazi pomoću probave i korištenjem enzima lipaze. Ne znam na koju foru bi lipaza mogla djelovati topički tako da mi je ova ideja prilično strana.
    Ostaje činjenica da se radi o odličnom ulju bez ikakvih primjesa koje je odlično za kožu, ali prilično sigurno neće napraviti ništa spektakularno s gljivicama.

Kad se odlučiš tamaniti ovo ulje kako bi se riješila gljivica imaj u vidu da je korist od ovog ulja proporcionalna uspješnosti probave masnoće, a to znači da ovo ulje treba biti raspršeno kako bi lipaza došla u priliku razvaliti masnoću. To znači da je ispravan način korištenja tako da se ova masnoća uvede u prehranu, a gutanje čistog ulja pomoću žlice je bedasto ... i ne baš posebno fino.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma daj Davore, pa nema finije stvari od zlice kokosovog ulja, mmmmm.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ma daj Davore, pa nema finije stvari od zlice kokosovog ulja, mmmmm.
    ja ga pijem u jutarnjoj kavi.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    ja ga pijem u jutarnjoj kavi.
    I ja. Odlicno mi je.

I masiram klince s njime, ili kombiniram s etericnim uljem kod problema s respiratornim infektima.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala za ideju, sutra ujutro počinjem!
    inače ga koristimo za pečenje nekih deserata, npr. jabuke, banane, ili nekad na žlicu za gušt/zdravlje.

Spominjalo se ne mazanje guze. s drugim djetetom NIČIME ne mažemo, a imamo pelene običnjače. dakle, ne platnene. ali, ne koristimo ni vlažne maramice i te stvari, guza se pere pod mlazom vode poslije kakanja. super je koža, nema nikad osipa ni crvenila.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    gutanje čistog ulja pomoću žlice je bedasto ... i ne baš posebno fino.
    nije bedasto, napisano je puno toga o blagodatima kokosovog ulja na organizam, ne znam jel ima smisla sad trošiti vrijeme na trazenje linkova, koga zanima, ako nigdje drugdje moze naci dosta toga na netu
    a sto se tice okusa, kokosovo ulje je jakooo fino, ali mora se raditi o čistom nerafiniranom i po mogucnosti iz organskog uzgoja (takvo nabavljam u kemigu). tebi mozda nije fino jer ne volis kokos (?) ili ako si probao ono iz lucelle (ja jesam) - to je stvarno odvratno. ja sam ga bacila. makar mi je covjek tamo prodavao pricu da je nerafinirano (nis ne pise na etiketi) i kao super, super, nis od toga ne vjerujem, jer nerafinirano zadrzava miris i okus i mora biti deklarirano kao takvo (samim time je i skuplje naravno)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •