Stranica 2 od 7 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 330

Tema: da li je u redu biti uvrijeđen ako je samo jedno od tvoje djece pozvano na rođendan?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ma gle Trina, svakom svoje, tebi nije bed njih 30, meni je
    ja sam takva i nemam se namjeru opravdavati nikome
    možda je i do nekih drugih parametara, mene ubije strah
    da se netko ne polomi, ne probije vrata, ne padne niz stepenice itd.

većinu vremena ih nadzirem na neki način, ne da sjednem i motrim, ali svako malo obiđem
    jer je za mene to velika odgovornost
    ovako i ja
    mada mi ne organiziramo doma
    meni je nezamislivo imati 20-25 djece u stanu od 65 kvadrata
    jedva se nosim s tim kad ih je 3-4

kad je slavila ročkas u ZOO ja sam sve vrijeme provela trčeči oko djece i brojeći ih kao kvočka
    i uvijek bi zapela oko broja 20, ne bi ih sve nabrojala, i ajde od početka

nije tema, ali ja poludim kad roditelji dođu po djecu, a nisu se javili, pa ja ne znam kad su djeca otišla
    pogotovo ako još nečiji roditelj pokupi i susjedovo dijete
    pa ja zivkam sa strahom dal su djeca došla doma ili ne
    a to sve vršnjaci moje kćeri
    da moram paziti na nepoznato trogodišnje dijete pukla bi (kao što i jesam na onom spomenutom rođendanu)
    ali to sam ja, stalno očekujem da se nešto loše dogodi

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja djeca sama sastavljaju popis uzvanika na svoj rođendan,
    a mi kao roditelji to malo "doradimo", podsjetimo ih na prijatelje koje su zaboravili i dodamo par djece od obiteljskih prijatelja, ukoliko su sličnih godina.
    Ne pozivamo svu braću/sestre, ali ako bi me netko zamolio da ostavi drugo dijete, ne bih odbila.
    Ali priznajem, ja sam dosta skulirana po tom pitanju, meni se, za razliku od Aleks, čini da se ništa lošeg na fešti ne može dogoditi kada su djeca pod našim nadzorom...

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

sestrina djeca često idu odvojeno na rođendane, ali se uvijek sjete jedan drugog pa si donesu po jedan bombončić ili balon ili štoveć, onda nema ljutnje. zajedno mislim da idu samo kod obiteljskih prijatelja, ove školske imaju svako svoje.
    htjedoh reći, nema ljutnje ako je samo jedno dijete pozvano. za uskraćenu kavu vratiš istom mjerom

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je to popuštanje na dječje suze totalno bzvz...I kaj onda jednog dana u životu će se samo rasplakati na sve kaj poželi a ne može imati?
    Možda sam ja samo grozna mater ali kod mene to ne pali. Da bilo je situacija...Janko na ročkasu, a Iva i ja u parku preko puta.
    Drugo dijete ja odvedem na druženje i sve 5, malo objasnm neke stvari i nema plača.
    I ne, ne bih dala 200 kn više samo zato jer nečiji brat cmizdri!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je normalno da si djeca sama odabiru koga će pozvati na rođendan, nema tu ništa što bi nekoga trebalo rastužiti ili smetati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je bezveze da mlađe dijete ostaje kao priljepak starijem uvijek i stalno i zato što onda starije dijete nikad, ali nikad nema vrijeme samo za sebe i svoj gušt i na kraju mu taj brat ili sestra dođe kao neki teret, uteg koji ga guši i stalno prati u stopu. Govorim isto iz iskustva jer imamo poznate gdje mama stalno i na svaki rođendan dovodi oboje djece iako mlađe dijete nij epozvano, ali vjerovatno baš iz tog razloga da ima slobodno popodne. Nikad nitko nije radio problem, ali i djeca to vide i onda komentiraju. Kod mene isto ponekad ova dva starija budu pozvana na isti rođendan jer su prijatelji npr. sa juda koji ih vole obojicu, ali ako drugi nije pozvan nema se što ljutiti. Pogotovo mi ne bi palo napamet trpati najmlađeg od 3,5 godine zato da bi ja mogla šetati i piti kavu. Kao što kaže Zdenka, rođendani zaista jesu odgovornost, trebaju ta djeca neozlijeđena i sretna doći natrag doma, ja isto uvijek strepim kad ih je puno, zato po novom izbjegavamo Habylande, velike igraonice bez posebnog nadzora i sl. jer je bilo već slomljenih prstiju u društvu i takvih stvari.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja svom ne dajem da sam bira koga će pozvati jer smatram da je premali za to. On nabroji koga želi, ja dopunim...ionako se igra sa bilokime tko dođe kod nas.

Apropo dovođenja nepozvane djece - ako ću zatupiti ...iz principa me nervira kada su ljudi nekulturni i prave se blesavi te ne uvažavaju tuđe želje. Zdravorazumski svatko od nas može zaključiti da većina roditelja nema neograničen prostor ni rođendanski budget koji bi podnio duplo veći broj djece od pozvanih (pod pretpostavkom da baš svatko od pozvanih zaključi da može povesti još jedno dijete).
    To ako ću iskreno o konkretnom upitu...ne smeta me da netko povede i brata/sestru. Čak mi je nekako teže da netko otvoreno kaže "ne smiješ/nemoj dovesti i mlađe dijete" (iako mi to nikad ne bi palo na pamet) nego da mi netko dovede nepozvano dijete (iako bih ovog drugog smatrala nekulturnim).

Mi smo jednom zvali L frenda na igranje i mama je dovela i dva nećaka. nije da sam se oduševila (posebno kada je otišla pa sam pazila na 5ero djece umjesto troje), no barem sam odlučila da sigurno neću imati petero djece

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    tema je ciljano postavljena ovdje a ako mod misli da je treba premjestiti nemam ništa protiv
    razlog iz kojeg otvaram temu je taj što me iskreno zanima kako razmišljate po ovom pitanju
    jesam li ja jedina koja smatra da ako neko dijete nekoga ne želi pozvati na svoj vlastiti rođendaan
    onda to ni ne mora učiniti...

ni radi mene, ni radi babe
    ni radi tuđe mame.

jer dijete ima pravo odabrati na taj dan tko će mu biti gost
    i ako neće aninog mlađeg brata trogodišnjaka na svom 8. rođ.
    ja ću uvažiti tu njenu želju
    a ako se anina odrasla mama nađe uvrijeđena
    jer nisu pozvana sva njena djeca , pa po meni to je njen problem

ali ja nemam dvoje djece (još), i možda ne mogu steći kompletan uvid u takve osjećaje
    recite mi vi mame s dvoje i li više klinaca da li vas smeta kad je jedno dijete pozvano a drugo nije?
    ja mislim da svako dijete treba imati i vlastite kontakte izvan obitelji, škola, vrtić itd..
    svako dijete dakle upoznaje neke nove ljude i stvara prijateljstva neovisno od braće i sestara
    i ima potpuno pravo na to
    prema tome, pa ne mora svugdje i uvijek vući mlađu braću/sestre.
    i jopet mi nije jasno zašto bi to nekome bilo krivo i nerazumljivo?
    ne bi mi palo na pamet slati svoje trogodišnje dijete na rođendan osmogodišnjaka osim ako smo svi kompletno pozvani
    istina, nemam ni ja drugo dijete
    no, to mi je bezveze
    seka ide na rođendan, ti ostaješ s mamom kod kuće i to je to
    ne znam, valjda je ta mama očekivala dva sata slobodno dok netko drugi bude dadiljao njezinu djecu

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

sad sam iščitala i sve druge postove
    naravno da bih dala djetetu da bira koga će pozvati na rođendan, ali bih sigurno postupila isto kao Cvijeta i Seni u njihovim situacijama
    a mame koje se uvale s djecom su mi, uh, nezamislivo
    ok ako smo frendice, ali da one sjede skupa s djecom mi je užasno
    ako i bude kada takvih mama, sklonit ćemo se u kuhinju, gledati djecu iz prikrajka, ali sigurno ne sjediti s njima

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kada je Filip slavio 5. rođendan - slavio je doma - i, kao i uvijek, pozivao sve koje je htio +još neke koje smo mi predložili. On je izričito rekao da ne želi jednog malog susjeda, mlađeg brata Filipove vršnjakinje. Bilo je malo neugodno, jer me je njihova mama pitala da li da dovede i njega, a ja joj rekla da je Filip pozvao samo nju i da nisam sigurna koliko bi ser uklopio u ekipu. Njoj nije baš bilo pravo, no meni je to bilo sasvim ok. Zašto bi zvao nekog koga ne voli samo zato jer je nečiji brat. A da ne kažem da smo taj dan imali ekipu od oko 20 muških petogodišnjaka u kući koji su na kraju rođendana bilo mokri od znoja od glave do pete. Kako je kuća izgledala, neću ni spominjati Njih je nadzirala jedna srednjoškolka, a mi smo se družili sa svojom- odraslom ekipom, tako da mi to ni nije situacija za pustiti trogodišnjaka sa njima.

Sad imam drugo dijete, curu od godinu i pol i sasvim mi je normalno da oni ne mogu dijeliti prijatelje pa ni rođendane.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne treba biti uvrijeđen, ako i mlađe dijete nije pozvano ili ostala braća i sestre (ovisi koliko ih pojedini pozvani imaju!).
    Evo, mnoge ste napisale da djeca ne moraju dijeliti iste prijatelje i kao (mlađi) privjesci ići na rođendane prijatelja starije braće/sestara.
    Slažem se. Na K.-inom rođendanu bio je i P. zajedno s njenim društvom, jer je njen braco, ali ne ide s njom na rođendane njenih prijatelja, osim ako nisu zajedno pozvani.

Drago mi je da mogu otvoreno komunicirati s roditeljima prijatelja K. i P. i zasada nije bio nitko uvrijeđen.
    Možda ljudi kulturno šute, he, he.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi vrticke rodjendane slavimo iskljucivo po igraonicam. ima ih 30 u grupi i to je 30 rodjendana u godini. rijetko ko u grupi je jedinac. vecina grupe se zna i iz parka i roditelji znaju svu djecu. i brace i sestre. ni na jednom rodjendanu do sada (a sad teku zadnji prije skole) nije bilo braca/sestara.
    ako bi slucajno uz roditelje dopratili, na poziv samog organizatora, roditelji i/ili brat/sestra bi rekli da nece ostati. a radi se o braci i sestrama koji su do 2 godine plus ili minus od njih. i meni je to sasvim korektno i ok.
    u zivotu nisam isla sa sestrom na rodjendan niti ona samnom.

druga prica su obiteljski prijatelji i s njima se svi druzimo i na rodjendanu nisu samo djeca vec i njihovi roditelji koji su i moji prijatelji. isto vrijedi i za rodbinu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e da..
    al znam vrtic i grupu u kojoj dolaze svima i brace i sestre. takva im je uhodana shema. i ako su se tako dogovorili, onda mi je i to ok.
    tako se sve podupla.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uh, trebam savjet.

Moja cura slavi uskoro rođendan. Plan je kino+pizza. Problem: u razred idu blizanci, cura sa kojom si je dobra i njen brat, koji slovi za jednog od problematičnijih/nasilnijih u razredu i sa njim se cura baš i ne druži. E sad ona bi pozvala svu djecu iz razreda, osim njega, jer si je sa svima ostalima jako dobra. Oni inače ne slave rođendane, tj. ne zovu djecu iz razreda, valjda slave u krugu obitelji. Ja ne znam kako bi se postavila i šta bi rekla, njoj nije bed ne pozvati samo njega, meni je malo neugodno. Curu jedino brine da joj onda neće doći niti seka na rođendan. Ja sam za to da ipak sve pozove. Šta vi mislite?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa, ukoliko zove cijeli razred osim njega, ja bi ipak probala utjecati da pozove i njega.
    stvarno bi mi bilo glupo da ne pozove to jedno jedino dijete koje će svakako znati da jedino nije bilo pozvano.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Apsolutno bi bilo glupo i tuzno zvati cijeli razred osim jednog djeteta.
    da se zove samo par curica iz razreda, tada bi mi bilo ok zvati samo sestru, ali ovako ...
    bas tuzno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Apsolutno bi bilo glupo i tuzno zvati cijeli razred osim jednog djeteta.
    da se zove samo par curica iz razreda, tada bi mi bilo ok zvati samo sestru, ali ovako ...
    bas tuzno.
    Da, slažem se. No, razumijem zašto ga ne želi zvati, sa njim ima puno problema, prilično je nasilan, čula sam na jednom rođendanu kad ju je nazvao: kurvo! i zbog njega su npr. premijestili jednog dječaka u drugi razred.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Slažem se s curama, a obično i ti nasilnici znaju iznenaditi u takvim prigodama.... I oni su samo djeca!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako se zove cijeli razred, onda treba pozvati i njega. Nije lijepo diskriminirati tako dijete bez obzira što je možda malo problematičniji u školi. Da je odabrala 10-15 djece iz razreda pa da nije odabrala njega, onda u redu, ali samo njega ne pozvati to je zbilja loša poruka.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Naime, teško mi je objasniti da radi pristojnosti bi trebala zvati na svoj rođendan nekoga tko te zove kurvo (to mu je uobičajeni način razgovora), a on nema pristojnost da te tako ne zove.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Neka pozove one s kojima je stvarno dobra. Ne sumnjam da se slaže sa svima ostalima iz razreda, ali sigurno joj nisu svi jednako bliski.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa, ja bih svojoj djeci objasnila da više boli biti jedini nepozvan na razredni rođendan nego nazivan kurvo od nekoga tko tako općenito komunicira. Jednako tako bih nakon prvog kurvo na rođendanu zamolila roditelje da dođu po dijete.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Neka pozove one s kojima je stvarno dobra. Ne sumnjam da se slaže sa svima ostalima iz razreda, ali sigurno joj nisu svi jednako bliski.
    Pa ima 2,3 jako bliskih i ostali su joj jednako dobri. Dakle, ili zovemo 3 frendice ili zovemo sve. A kužiš, glupo mi je da joj tako kažem. Premala mi je da joj forsiram norme ponašanja, a druga strana ih se ne drži.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, ja bih svojoj djeci objasnila da više boli biti jedini nepozvan na razredni rođendan nego nazivan kurvo od nekoga tko tako općenito komunicira. Jednako tako bih nakon prvog kurvo na rođendanu zamolila roditelje da dođu po dijete.
    Prva rečenica je i moj stav, i tako se i postavljam u sličnim situacijama. Za ovo drugo - možda ne bih odmah zvala roditelje, ali bi vrlo direktno rekla dečku da će ići kući ako se išta sličnog ponovi, i tako bi i bilo.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nije bio njen rođendan, mi smo bili samo gosti, nisam ja mogla određivati kad će dijete doma. S druge strane, zar ne bi to nekome bila dobra pouka da nije svaki način komunikacije prihvatljiv i da češ ako tako komuniciraš, biti isključen?
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 16.01.2015. at 10:37

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma ja ne kužim tu argumentaciju, Deadi. Ozbiljno, ako je premala da forsiraš norme ponašanja onda je premala i dječakovo ponašanje nema veze s tim. Onda je i on, jer su vršnjaci, premal za norme ponašanja pa nek zove kurvo kog poželi. Ako nije premala da shvaća da nije u redu da ju se naziva kurvo, onda nije premala ni da shvati da jedino dijete nepozvano na razredni rođendan pati.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ti ne vjerujem da će takvu pouku dijete izvući iz te situacije. Mislim da će povrijeđenost zamagliti svaku pouku, a reakcija će prije biti kontra, nego izvlačenje pouke.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa, to ćeš naravno napraviti na svom ne na tuđem rođendanu. Ne znam, mislim da ne možeš ti odgajat tuđu djecu, ali možeš odgajat vlastitu. Ono, na rođendanu moje djece ne viče se kurvo. Ako dijete viče kurvo, upozorim i ako ponašanje ne prestane, otklonim. Ja bih zvala roditelja i rekla: Vaš Pero viče kurvo, evo Vam ga na telefon. Drugi put bih nazvala i rekla: Nažalost, nije prestao imolim Vas da dođete po njega. Meni je neugodno opominjati vaše dijete, a ne želim da sva djeca slušaju takve riječi na rođendanu moje Ane.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Da, slažem se. No, razumijem zašto ga ne želi zvati, sa njim ima puno problema, prilično je nasilan, čula sam na jednom rođendanu kad ju je nazvao: kurvo! i zbog njega su npr. premijestili jednog dječaka u drugi razred.
    ovako i ja mislim

Moja starija ima u razredu jednog dečka problematičnog ponašanja, od prvog razreda bruji o njemu cijela škola, tučnjave u razredu, tučnjave po hodnicima, tučnjave s osmašima nisu bile iznimka ni dok je on bio drugašić-trečašić ...
    Gotovo svi u razredu su "imali problema" s njegovim ponašanjem osim moje curke i još nekolicine koji su ga jednostavno ignorirali - uzme joj olovku i strga (što je prvašiću kraj svijeta ona mu ponudi još jednu umjesto da ga tuži učki on se okrene i ode, zvao ih je svakakvim nazivima - tko je ignorirao njega je već sutradan ostavio na miru a oni koji su stvarali buku oko toga dobivali bi dodatnu porciju ... sve na tu foru ... Inače je dijete izuzetno inteligentno i puno humora ... (da se razumijemo: ne branim ga, ne opravdavam ga, samo navodim primjer kako ga je moja (pametno) "skinula s vrata" ...)

Da se vratim na temu rođendana, njen razred još uvijek poziva cijeli razred na proslave, oduvijek je i on bio na popisu, na neke rođendane je došao na neke nije, na rođendanima uglavnom nije bilo problema, tučnjave ni jedne, eventualno nabacivanje izrazima ili je vadio mast animatoricama (opet - onima koje su mu to dozvolile) ali sve u svemu atmosferu nije ni jednom pokvario, djeca su bila super zadovoljna, rođendani uspjeli ...
    Da, rođendani su bili po igraonicama i sl, nisu bili kućni ...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iskreno rečeno, ja sam svoju odgovorila od pozivanja cijelog razreda u igraonicu zato što znam da ima 1-2 djeteta koja su malo živahnija i nisam bila spremna preuzeti odgovornost, a nije dolazilo u obzir da se pozove cijeli razred uz 1-2 iznimke.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A probati ću je onda nagovoriti da ga pozove, i s obzirom da ćemo mi paziti da djecu na rođendanu (nije igraonica), moram angažirati još nekog, bake/dede/tete, jer je mali i verbalno i fizički nasilan. Žao mi je jedino što znam da neka djeca iz razreda ne dolaze na rođendana na koje je on pozvan, nadam se da to neće i tu biti slučaj.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 16.01.2015. at 10:50

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako djecak ima sestru blizanku pristojnog ponasanja , tada je moguce da dijete ima orgnski problem zbog kojeg je bezobrazno i bez kocnice na jeziku. Znaci da ono nije zapravo krivo za svoje neprimjereno ponasanje.
    Ali to ne znaci da ne osjeca sto znaci -iskljucivost i odbacivanje. I sigurno nece nista dobro nauciti zbog takvog kaznjavanja. Upravo se moze dogoditi samo suprotno.
    Ja svom djetetu ne bih dozvolila da zove na rodendan cijeli razred osim jednog djeteta. Ili bih rekla da zove par najboljih prijateljica/prijatelja, ili da pozove sve, ili da uopce ne slavi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A probati ću je onda nagovoriti da ga pozove, i s obzirom da ćemo mi paziti da djecu na rođendanu (nije igraonica), moram angažirati još nekog, bake/dede/tete, jer je mali i verbalno i fizički nasilan. Žao mi je jedino što znam da neka djeca iz razreda ne dolaze na rođendana na koje je on pozvan, nadam se da to neće i tu biti slučaj.
    Zasto bi ti bila odgovorna za njega? Objasni njegovom roditeljima situaciju i reci da ocekujes da ostanu u blizini u slucaju neprimjerenog ponasanja.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zasto bi ti bila odgovorna za njega? Objasni njegovom roditeljima situaciju i reci da ocekujes da ostanu u blizini u slucaju neprimjerenog ponasanja.
    Više me brine odgovornost za drugu djecu. Njegovi roditelji su totalno nezainteresirani za takvo ponašanje i uvijek ga opravdavaju.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa, jer na rođendanu organizator je odgovoran za svu djecu. Ali jednako tako, to ne znači da smije tuđu djecu slati u kut ili kući i zato je najbolje,po meni, kad iskrsne problem nazvati roditelja. Jednako kao što bi čovjek učinio da neko dijete slomi ruku.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I to je njihovo pravo, a tvoje je pravo odrediti kakvo ponašanje je prihvatljivo na rođendanu tvoje kćeri.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I to je njihovo pravo, a tvoje je pravo odrediti kakvo ponašanje je prihvatljivo na rođendanu tvoje kćeri.
    Tako je.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Deaedi moji zovu klince koje zele, dakle ja nikad nisam zvala niti cijelu vrticku grupu, niti sad zovemo razred. Mislim da su moji sami sposobni odluciti koga bi bas zeljeli na rodjendanu. Ali situaciju da su pozvani svi sem jednog definitivno ne bi dozvolila.
    Ako kazes da ima bas par dobrih prijateljica probaj okrenuti da samo njih zove. Tvoja kci je mislim starija od BC (9) koji to moze napraviti bez problema. a i nakupi se te djece, malo iz razreda, malo ex vrticikih prijatelja s kojima se jos druzi, malo iz ulice. sad zadnje smo ih imali 17 bez da je zvao cijeli razred. meni ih je bilo i previse, s obziorm da sam i domacica i animatorica i sve.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 16.01.2015. at 10:57

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i ja bi ovi spajkinu varijantu,
    ako ide cijeli razred ide i on,
    ali pokušala bi okrenuti na manju grupu od baš najboljih frendica,

sa višegodišnjim iskustvom slavljenja rođendana doma gdje sam i animatorica i čuvalica,
    bolje su se pokazale proslave sa manjim brojem najdraže djece

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa, jer na rođendanu organizator je odgovoran za svu djecu. Ali jednako tako, to ne znači da smije tuđu djecu slati u kut ili kući i zato je najbolje,po meni, kad iskrsne problem nazvati roditelja. Jednako kao što bi čovjek učinio da neko dijete slomi ruku.
    Pa kad iskrsne problem, onda je već kasno. Inače, on ima 12g, i po meni u toj dobi, već bi trebali znati koje je prihvatljivo ponašanje. Nije to 7 ili 8 godina. Inače i fizički je veći i teži od mene.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

No, ako ga pozovemo, dobiti će našeg dedu za pratitelja 1 na 1, a s dedom nema mrdanja.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa kad iskrsne problem, onda je već kasno. Inače, on ima 12g, i po meni u toj dobi, već bi trebali znati koje je prihvatljivo ponašanje. Nije to 7 ili 8 godina. Inače i fizički je veći i teži od mene.
    Da li dijete ima neki organski problem? ADHD npr. u tom slucaju 12 godina nije garancija za nista, iako dijete u normalnoj obitelji ( pa i sa poteskocama u razvoju) zna koje je ponasanje prihvatljivo , ali se svejedno ne ponasa tako uvijek i stalno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da li dijete ima neki organski problem? ADHD npr. u tom slucaju 12 godina nije garancija za nista, iako dijete u normalnoj obitelji ( pa i sa poteskocama u razvoju) zna koje je ponasanje prihvatljivo , ali se svejedno ne ponasa tako uvijek i stalno.
    Iskreno, niti me najmanje ne zanima uzrok njegovog ponašanja.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čekaj malo, kako mali ima 12 godina?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam davno bila klinka.
    rođendane nisam slavila s djecom iz razreda (ni kikica, osim u mc'd...), no sjećam se jedne druge stvari...

imali smo izuzetno problematičnog dečka. prezivao se mirić, a bio je sve osim miran. sve nas je vrijeđao, tukao, i iako je od nastavnika dobivao batine (tada je to bilo dozvoljeno) - nije bilo načina da ga netko "zauzda".

dok ga ja jednom nisam zamolila da ON pazi na red, jer ja ne mogu sve (kao redar).
    moram priznati da sam bila jako iznenađena. ne samo da se ni muha nije čula, već su svi na klupama imali bilježnice i knjige za taj sat, a ploča je bila savršeno obrisana.

možda... ?
    možda se i s ovim dečkom može napraviti nešto slično. npr. zamoliti ga da "pazi" na ostale da ne naprave nered s kokicama, da se ne guraju, itd... ?
    u takvoj situaciji, možda bi se i on osjetio POZITIVNO važan... ?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Iskreno, niti me najmanje ne zanima uzrok njegovog ponašanja.
    Ako te ne zanima to jedno dijete, mozda je puno bolje da naucis dijete da na rodendane poziva djecu do koje joj je stvarno stalo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Deaedi moji zovu klince koje zele, dakle ja nikad nisam zvala niti cijelu vrticku grupu, niti sad zovemo razred. Mislim da su moji sami sposobni odluciti koga bi bas zeljeli na rodjendanu. Ali situaciju da su pozvani svi sem jednog definitivno ne bi dozvolila.
    Ako kazes da ima bas par dobrih prijateljica probaj okrenuti da samo njih zove. Tvoja kci je mislim starija od BC (9) koji to moze napraviti bez problema. a i nakupi se te djece, malo iz razreda, malo ex vrticikih prijatelja s kojima se jos druzi, malo iz ulice. sad zadnje smo ih imali 17 bez da je zvao cijeli razred. meni ih je bilo i previse, s obziorm da sam i domacica i animatorica i sve.
    Ovako je bilo i kod nas.

Zapravo, slučajno - jer je u kvartovskom McD (u koji smo išli samo slaviti rođendane) bilo ograničenje na 12 uzvanika. To se pokazalo odličnim jer su djeca u ranoj dobi naučila odabrati one do kojih im je bilo zaista stalo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

srezala bih u korijenu svaku svaki zametak ideje da zove cijeli razred osim jednog djeteta. to mi je skandalozno. kako su rekli, il svi, il prijatelji.

to je i mom j palo na pamet, s malo drugačijim motivima, puno gorim od ovog slučaja (naime, namjeravao je zvati cijeli razred u park na rođendan, osim jedne cure koja je bila ludo zaljubljena u njega. a ovom mom đilberu bilo neugodno i išla mu je neopisivo na živce pazi molim te, njegova neugoda i njegovi živci naspram osjećaja da samo ti nisi pozvan, mene odmah napad bjesnila uvatio), al svejedno.

plus, potpisujem casu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

složila bih se inače, ali ako je mali baš direktno tako grubo vrijeđao Deaedinu curu .. ne znam, možda mu to i ne bi bila loša poruka

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se učinilo da je riječ o djeci ispod 10 godina, jer se utvrdilo u nekom trenutku da mali zove cure kurvama jer ne razumije što priča... Nemam ništa pametno na temu reći. Mojima nikad nije bilo dozvoljeno da pozovu cijeli razred na rođendan čak ni onda kad ih je u razredu bilo samo 10. Samo prijatelji.

Stranica 2 od 7 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •