Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 330

Tema: da li je u redu biti uvrijeđen ako je samo jedno od tvoje djece pozvano na rođendan?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se učinilo da je riječ o djeci ispod 10 godina, jer se utvrdilo u nekom trenutku da mali zove cure kurvama jer ne razumije što priča... Nemam ništa pametno na temu reći. Mojima nikad nije bilo dozvoljeno da pozovu cijeli razred na rođendan čak ni onda kad ih je u razredu bilo samo 10. Samo prijatelji.
    Da, ne znam ko je zaključio da ne zna šta priča i šta radi. Mislim da sa 12g znaš jako dobro šta govoriš.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nema šanse da bi dozvolila da se zovu svi iz razreda osim jednog djeteta. to mi je posve neprihvatljivo, zbilja ružno i bezobzirno.
    nije nečije ružno ponašanje opravdanje da se mi zbog toga ponašamo još gore, tim više što bi odrasle osobe trebale biti pametnije od djece-a ipak su na kraju roditelji ti koji odlučuju koga će se na rođendan pozvati, ili kao u ovom slučaju, ne pozvati.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ne znam ko je zaključio da ne zna šta priča i šta radi. Mislim da sa 12g znaš jako dobro šta govoriš.
    nije stvar toga. nego je stvar da rođendan nije mjesto da se djetetu šalje neka poruka, bar po mom mišljenju. i daju neke životne lekcije.
    osobno, obzirom da su već 12-godišnjaci, ja bih tu napravila rez i rekla - ne može cijeli razred. kriza. recesija. ne može. zovi, kako kaže marta, samo prijatelje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U principu se slažem sa vama, dobiti će ultimatum ili cijeli razred ili do 15 njih ili 5 najbližih frendica.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Eto, bas citam problem i odgovore, slazem se da ako je cijeli razred pozvan, da bi trebalo biti pozvano i problematicno dijete. Ako bude pravio nered na proslavi, naravno, treba nazvati roditelje da dodju po njega.
    S druge strane, mislim da nema nista gore nego obiljeziti dijete kao "problematicno". Djeca su kao spuzve i upijaju sve oko sebe, pa tako i stavove koje smo zauzeli prema njima. Nekada bas ta problematicna djeca su takva zato sto im se cesto ne daje nikakva odgovornost i svrha. Mozda bi bilo dobro da se njemu i jos 2-3 djece doda "cast" da prate tko se najpristojnije na rodjendanu vlada, tko ima najbolje manire i na kraju da oni budu suci tko se najbolje ponasao i kasnije to dijete dobije nagradu (cokoladicu ili nesto slicno). Naravno i oni koji su pratili ponasanje dobiju malu nagradu. Vjerujem da taj djecak dobija jako puno pokuda u zivotu, a malo pohvala. Mozda bi bila dobra promijena za njega da dodje doma sretan i kaze roditeljima kako mu je dodijeljena cast da prati tko se najbolje ponasa i da je za to pohvaljen i dobio nagradu.
    Eto, to je neki moj prijedlog. Ne mora nuzno biti pracenje manira i lijepog ponasanja, moze biti nesto slicno. Odredjena djeca dobro funkcioniraju kad dobiju odgovornost i priznanje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    Eto, bas citam problem i odgovore, slazem se da ako je cijeli razred pozvan, da bi trebalo biti pozvano i problematicno dijete. Ako bude pravio nered na proslavi, naravno, treba nazvati roditelje da dodju po njega.
    S druge strane, mislim da nema nista gore nego obiljeziti dijete kao "problematicno". Djeca su kao spuzve i upijaju sve oko sebe, pa tako i stavove koje smo zauzeli prema njima. Nekada bas ta problematicna djeca su takva zato sto im se cesto ne daje nikakva odgovornost i svrha. Mozda bi bilo dobro da se njemu i jos 2-3 djece doda "cast" da prate tko se najpristojnije na rodjendanu vlada, tko ima najbolje manire i na kraju da oni budu suci tko se najbolje ponasao i kasnije to dijete dobije nagradu (cokoladicu ili nesto slicno). Naravno i oni koji su pratili ponasanje dobiju malu nagradu. Vjerujem da taj djecak dobija jako puno pokuda u zivotu, a malo pohvala. Mozda bi bila dobra promijena za njega da dodje doma sretan i kaze roditeljima kako mu je dodijeljena cast da prati tko se najbolje ponasa i da je za to pohvaljen i dobio nagradu.
    Eto, to je neki moj prijedlog. Ne mora nuzno biti pracenje manira i lijepog ponasanja, moze biti nesto slicno. Odredjena djeca dobro funkcioniraju kad dobiju odgovornost i priznanje.
    Da, da se radi o petogodišnjacima, onda je to super ideja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobra je to ideja i kad se radi o dvanaestogodišnjacima. Problematično ponašanje je vrlo često posljedica želje za isticanjem i produciranjem, a kad se takvom djetetu da zadatak, ono se osjeća važno.
    Osim toga, to je i dobar način da ga se drži na oku (npr. ti ćeš sa mnom dijeliti karte, ili kokice, ili što se već radi na rođendanu u kinu, ti sjedni ovdje kraj mene pa ćemo prebrojati stolice i odrediti tko će gdje sjesti, whatever). Pitanje je jedino da li se tebi to raditi i ulagati energiju u dijete koje sa tvojim nije prijatelj nego ga čak dapače i grubo vrijeđa.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Sjetila sam se najzlocestijeg decka iz moje osnovne skole. Trebali smo napisati sastavak o sebi. On je pisao o tome da ne zna zasto je zlocest i da koliko se trudio da radi sve krivo. Tada je imao 14 godina, bili smo 8. razred. Mislim da nije bio zlocest. Znao je da radi ppogresne stvari i da ne zna kako prestati. On je nazalost trebao smjernice, a nije ih dobio.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    U principu se slažem sa vama, dobiti će ultimatum ili cijeli razred ili do 15 njih ili 5 najbližih frendica.
    a kolko ih je u razredu 16?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam bas tako jedne godine rijesila problem. Djevojcicu koja je kuhala nepodopstine, sam dala u zadatak da pazi da se ne napravi to i to, da se ne ulazi u spavacu sobu i jos niz pravila. bome su bila postovana. A druga je zaboravila da se jako zamjerila jednoj drugoj curici, pa je cijeli rodjendan pokusava popraviti dojam, jer je ova ignorirala i s vrata joj rekla ti se me prosle godine razljutila makni se od mene.
    dakle klinci ponekda i sami rijese probelm.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a kolko ih je u razredu 16?
    27

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja nije nikada zvala cijeli razred, imali smo ograničeni broj djece, a ona ima i djecu "sa strane", naših prijatelja, sa raznih aktivnosti, ne samo iz razreda
    ali njena prijateljica zove svu odjecu, odnosno, skoro svu, osim jednog, jako problematičnog dječaka
    i prije 2 godine ga je pozvala, na nagovor mame, upravo radi toga, "nije u redu zvati sve osim njega", na rođendan
    mali je upropastio proslavu
    radio je nered, a za njim su se povela još dvojica dječaka, koji su isto "življi", ali se ipak s njima da dogovoriti
    ali kada je ovaj poveo, onda su i oni krenuli za njim
    ta mama je bila jako ljuta, prvenstveno na sebe, i rekla da neće više nikada, radi političke korektnosti, upropastiti svom djetetu rođendan
    ove godine taj mali nije pozvan, a roditeljima ove druge dvojice je rekla, ako počnu raditi gluposti da će ih ona izvesti sa proslave i da će kraj rođendana dočekati s njom u kafiću
    roditelji su se složili
    nije baš sve tako jednostavo, vi koji ste zgroženi Deaedinom dvojbom vjerojatno nemate takvu djecu u razredu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajme, smanjit broj svakako

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne , nemamo. U nasem razredu su samo fina djeca koja ne rade gluposti.
    a dilema nema previse sa politickom korektnosti, jer kcerka zeli zvati SVE iz razreda + sestru blizanku djeteta koje ne zeli pozvati. Sto je meni apsolutno neprihvatljivo.
    istina , ja se kao roditelj uopce ne bi dovela u situaciju da razmisljam o tome da mi dijete zove cijeli razred ( a onda usput jos da zeli jedno dijete iskljuciti).

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    vi koji ste zgroženi Deaedinom dvojbom vjerojatno nemate takvu djecu u razredu
    X

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme, ne budite smiješne :D
    Kako bi se uopće našlo toliko razreda sa samim cvjetićima, kad znamo da su djeca danas užasna, drže u strahu nastavnike a prezaposleni roditelji su nemoćni

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi imamo takvo dijete u razredu i ne, ne bi ga pozvala na rođendan kako god.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, ne budite smiješne :D
    Kako bi se uopće našlo toliko razreda sa samim cvjetićima, kad znamo da su djeca danas užasna, drže u strahu nastavnike a prezaposleni roditelji su nemoćni
    Dakako . :D
    sve su to jasno roditelji krivi.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni bi bilo jako smiješno, kuglala bih se od smijeha, da nemamo situaciju u razredu da se neki sati skoro pa ne mogu održavati (kod malo popustljivijih profesora), da neki profesori pribjegavaju metodama, koje ne smijem ni napisati jer bi imali problema (ne, nije fizičko kažnjavanje), da mogu održati sat, a nekoliko roditelja ozbiljno razmišlja o prebacivanju svoje djece u drugu školu

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne sumnjam da je to teško, ali ne vidim baš kako se direktno odnosi na ovu situaciju.
    Posljednje uređivanje od vertex : 16.01.2015. at 15:34

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cuj , vidis mene ne napusta nikad smisao za humor.
    bas me sinoc zvala razredica na telefon da je M. bio nemoguc pa nije mogla odrzavati sat.
    Isto tako on je cesto jedini decko u razredu kojeg djevojcice pozivaju na rodendan, i nikad nije sa njim bilo apsolutno nikakvih problema na dogadajima izvan kuce i skole.
    Tako da obozavam ovaj crno bijeli svijet. Mozda zato sto imam uvid u vise nijansi sivog.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa različite su stvari nemoguće, ima djece koja rade nered ali ne napadaju drugu djecu, a ima bome i one koja fizički ugrožavaju sebe i druge

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Svašta je moguće s djecom. A obično dobri i nisu baš tako dobri, a zločesti i nisu baš tako zločesti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    pa različite su stvari nemoguće, ima djece koja rade nered ali ne napadaju drugu djecu, a ima bome i one koja fizički ugrožavaju sebe i druge
    To ne poricem.
    Ali zaista ne vidim smisao pozivanja cijelog razreda , a izostavljanje jednog djeteta ( iz bilo kojeg razloga).

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    , i nikad nije sa njim bilo apsolutno nikakvih problema na dogadajima izvan kuce i skole.
    .
    Upravo se o tome i radi. To dijete ne radi probleme. Što ne isključuje mogućnost da postoje oni, za koje je opravdano da kao jedini iz razreda ne budu pozvani.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne vidim niti ja generalno, ako je to jedno dijete (ili dvoje) općeniti problematično, ali ako je to dijete baš direktno u sukobu sa slavljenicom onda ne znam, možda i vidim.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Svašta je moguće s djecom. A obično dobri i nisu baš tako dobri, a zločesti i nisu baš tako zločesti.
    Kao što rekoh kod nas ima jedan do dva za koje ja ne bih preuzimala odgovornost, pa sam zato odgovorila dijete od pozivanja cijelog razreda.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj alga prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo se o tome i radi. To dijete ne radi probleme. Što ne isključuje mogućnost da postoje oni, za koje je opravdano da kao jedini iz razreda ne budu pozvani.
    Ma daj ti se salis?!
    opravdano je praviti se faca i pozivati sve iz razreda ( svih 27 sigurno joj nisu bliski prijatelji) , a iskljuciti jednog jedinog ucenika i brata blizanca ( koji ti ide na zivce ) djevojcice za koju takoder ocekujes da ti dode?!
    u kojem je to svemiru ok?
    pa to ni u kolektivu odraslih ne bi bilo korektno, ali kod djece je ok. Kao da djeca nemaju osjecaj? ili su bedasti?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sad, ako to dijete zna da je slavljenicu zvalo "kurvo" onda bi mu moglo biti jasno zašto nije pozvan, zar ne?

Da se ne pozove jedan učenik kojeg se generalno smatra za problem, to je nešto drugo-

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih to isto tako riješila da ne pozovem sve
    moja bi odabrala 15-tak djece s kojima je bolja
    isto ne bih mogla pozvati sve, a baš jedno, jedino dijete ne
    ali opet s druge strane prisiljavati dijete za zove nekoga s kim se ne slaže ni to nije ok

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kao što rekoh kod nas ima jedan do dva za koje ja ne bih preuzimala odgovornost, pa sam zato odgovorila dijete od pozivanja cijelog razreda.
    To je po meni najbolje rješene.
    A izostavit jedno od cijelog razreda, to je ništa drugo nego zločesto (od strane roditelja, djeca su još djeca, je l'). Jer nema šanse da je jednom dijetetu CIJELI razred toliko važan da se SVE mora imat za goste na rođendanu, nego je to čisto fora pozvat cijeli razred, i to nije vrijedno nečijeg osjećaja odbačenosti.
    Posljednje uređivanje od vertex : 16.01.2015. at 15:56

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Potpisujem sirius.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sirius, nije baš tako, no ne želim ovu vrlo specifičnu situaciju iznositi javno. Samo hoću reći da je i to moguće, i da to ne može biti razlog zgražavanju, i da svaka situacija zahtjeva da se o njoj dobro promisli i odvagne te da ja razumijem da mogu postojati razlozi za neke odluke i u tome nema ničega strašnog. Zato ne vidim smisao držanja predavanja o nekom moralu i idealnom svijetu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I vertex.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj alga prvotno napisa Vidi poruku
    Sirius, nije baš tako, no ne želim ovu vrlo specifičnu situaciju iznositi javno. Samo hoću reći da je i to moguće, i da to ne može biti razlog zgražavanju, i da svaka situacija zahtjeva da se o njoj dobro promisli i odvagne te da ja razumijem da mogu postojati razlozi za neke odluke i u tome nema ničega strašnog. Zato ne vidim smisao držanja predavanja o nekom moralu i idealnom svijetu.
    Ne znam sto je to " idealan svijet" jer ne zivim u istom.
    Ali isto tako ne bih dozvolila da moje dijete pokazuje moc i odgaja drugu djecu tako da iskljucuje jedno jedino dijete ( pa da joj se zamjerilo 100x ) , a pogotovo ne bih sestru tog djeteta dovela u poziciju da se osjeca kao izdajica jer mora birati izmedu odanosti bratu i odlasku na zabavu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a možda Deaedina cura i inače želi pozvati sestru, možda ona ulazu u krug od 15 ili 5

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a možda Deaedina cura i inače želi pozvati sestru, možda ona ulazu u krug od 15 ili 5
    To mi je ok. Tako sam prvo i napisala. Ne znam kako drugima, ali to je malo drugaciji osjecaj od onog : " bas svi su pozvani, a samo moj brat nije".

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ponavljam, slažem se da ovdje nije u redu to jedno dijete ne pozvati
    da sam u takvoj situaciji, da se zovu sva djeca iz razreda, bio bi i on pozvan
    uz pojačane mjere opreza
    ali je li isto tako u redu svom djetetu reći "nema veze što te zove kurvom, ti ga moraš zvati"

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ne bih dozvolila da moje dijete pokazuje moc .
    vidi, i sama si rekla da nije sve samo crno ili bijelo. u nekim situacijama je to čista samoobrana, a ne dokazivanje moći. u pravu si u segmentu da dijete koje verbalno vrijeđa slavljenika se ne ponaša primijenjeno, ali se vjerojatno može držati pod kontrolu. upitno je samo kako objasniti slavljeniku da mora to trpiti na dan koji je njoj najvažniji, i gdje je ona zvijezda dana.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Odlučili smo, zovemo sve.

I ne kužim šta me se tako napada, već sam u prvom postu napisala da ja smatram da treba zvati sve. Ostalo su bili razlozi zašto se razmišljalo da se nekog ne zove. I znam da je to čudno, ali nju apsolutno svi koji slave zovu na rođendane.
    Očito moram davati lošije poklone Šalim se. Ona je za razliku od mene dobra dušica, i kad sam joj pojasnila da nije ok da jedan ne ide, zovemo sve......

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ajme, smanjit broj svakako
    Ali nikad ne dođu svi. Uvijek je 2-3 bolesno, 3-4 na nekom treningu ili ima neku obvezu...Bude obično oko 20.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ali ako idete u kino na film, barem dvoje odraslih neka bude sa njima. Inace bi se stvari mogle oteti kontroli , kako cujem da je na takvim rodendana kad ih je puno bez pratnje. :D
    Predugo onaj uvod prije filma traje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ali ako idete u kino na film, barem dvoje odraslih neka bude sa njima. Inace bi se stvari mogle oteti kontroli , kako cujem da je na takvim rodendana kad ih je puno bez pratnje. :D
    Predugo onaj uvod prije filma traje.

Joj da, od mog kumčeta ročkas je završio krvavim nosom, jedna cura, inače fina i mirna, opalila po nosu jednog hahara koji ju je ometao u gledanju filma...vidiš da nikad ne znaš šta može biti. Ok, to su bili 13-godišnjaci i bilo ih je 38 !!!! Sa 1 roditeljem u pratnji. Da, brojke su točne, nije tipfeler. Bili su mješana ekipa: razred+društvo sa treninga+djeca prijatelja i obitelji.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 16.01.2015. at 16:42

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja bih isto savjetovala da ne zove cijeli razred, već njih desetak
    na taj način može izostaviti dečka kojeg ne želi na rođendanu posve bezbolno

pozvati cijeli razred osim jednog jedinog učenika je baš jako nezgodno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nije baš zgodno niti ne pozvati njih 10 radi jednog,posebno ako nju svi zovu.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pozvati 27 djece u dobi od 12 godina na rođendan... Pa to je i financijski pothvat... Mene bi već taj aspekt onemogućio, pa nikakvih daljnjih moralnih nedoumica ne bih imala. Uvijek me forum nanovo tako iznenadi, nekako kako se ne poznajemo, zamišljam druge u nekim vlastitim granicama... A onda mislim da sam openminded i kao ništa mi ljudsko nije strano. Mo'š mislit...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, i meni je čudno da svih dvadeset i sedam zovu sve druge na rođendan. Meni je to bio glavni probir, osim najboljih prijatelja, tko nije tebe znao, ne moraš ni ti njega, ako je tebe zvao i bio si, dijete koje ti i nije najbliže - zvat ćeš ga bez obzira što si se taj dan nacvrljio na njega. Petnaestak djece, koji nisu svi iz razreda, je naš maksimum. Sva sreća, sad su sami prorijedili, sad su počeli zvati samo dečki dečke, a cure cure, pa ih bude 5-6-7....

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Pozvati 27 djece u dobi od 12 godina na rođendan... Pa to je i financijski pothvat... Mene bi već taj aspekt onemogućio, pa nikakvih daljnjih moralnih nedoumica ne bih imala. Uvijek me forum nanovo tako iznenadi, nekako kako se ne poznajemo, zamišljam druge u nekim vlastitim granicama... A onda mislim da sam openminded i kao ništa mi ljudsko nije strano. Mo'š mislit...
    Ako se uzme rođendanski paket po 40 kuna to je 1080 kuna, jeftinije od bilo čega drugoga.
    Nas su rođendani u toj dobi, kuglanje i znanstveni rođendan došli oko 500 kuna više a za 20-tero djece.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da, ali napisano je kino i pizza. A djeca u toj dobi nisusita nakon jedne kriške, i valjda će u toj pizzerii nešto i popit. Pa pretpostavljam da će bit i torta. Meni je drago da ima ljudi kojima nije problem potrošiti 1500 kuna za rođendansku proslavu svog djeteta, vjerojatno i više jer uobičajeno je i za bake i djedove nešto pripremiti, i za sestrične ibratiće. Eto, samo za usporedbu moji malci slave rođendan kući, pozovu oko desetak djece, sama pečem pizzu, tortu i potrošimo oko 700 kn, a najstariji (13) je proslavio rođendan tako da smo njega i 3, TRI, prijatelja poveli u 70 km udaljeno kino na film i Macdrek što im je baaajno zabavno i egzotično jer je daleko. Ne znam ni sama kako bih reagirala da mi je rekao da misli pozvat cijeli razred, a 19 ih je.

Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •