Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: zna li neko? SD i autosjedalice...

lidac2004

Početno zna li neko? SD i autosjedalice...

upravo sam cula da na SD-u u zadnje vrijeme NE daju mamama da djecu iznose iz bolnice u autosjedalici vec da traze da se donese kosara!!!!

zna li neko nesto o tome i moze li se neko raspitati o tome?

meni ne pada na pamet da kupujem kosaru zbog njihovih gluposti ali sta cu ako mi ne budu dali da iznesem dijete u autosjedalici?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam čula, prvi glas.
    Ja sam prije 4 godine na Sv. duhu najnormalnije i bez ijednog krivog pogleda iznijela bebu u autosjedalici iz bolnice.
    Baš me zanima kako me netko može spriječiti da sad učinim isto, a hoću, za jedno tri mjeseca.

lidac2004

Početno

pa i ja sam J. u 11. 2004. bez problema iznesla u autosjedalici ali sam sad cula od par ljudi da u zadnje vrijeme to ne daju pa mi to bas i nije jasno.

pa, sta cemo se i za to morati svadjati sa bolnickim osobljem??

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koje zadnje vrijeme? :/
    u zadnje vrijeme smo uz njihovu dozvolu na trudnickim tecajima imali i kratko predavanje o autosjedalicama.
    tesko mi je povjerovati u to

lidac2004

Početno

evo, ima tu o tome
    http://www.mama-mami.com/forum/viewt...er=asc&start=0

jedna je zena rodila prije mjesec dana pa su joj rekli da ne smije dijete iznjeti u autosjedalici.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja sam M. bez problema iznjela u autosjedalici. Ne znam za nikakve promjene!??! Al i da postoje ko mi može zabraniti da iznesem dijete kako ja hoću i uostalom kak je i ispravno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Haha, voljela bih to vidjeti, stvarno bih.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Najnevjerojatnije u cijeloj priči zvuči to da bi postojalo nekakvo pravilo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

glupo je ovako siriti eventualne dezinformacije... zasto netko izravno ne nazove sd i pita lijepo: molim, culi smo to i to, vjerujem da je dezinformacija, ali rado bih provjerila: imate li neko pravilo kako se dijete otpusta iz bolnice - u kosari, jastuku, autosjedalici?

ako kazu da imaju novo pravilo da se ne smije u autosjedalici, u sto sumnjam, ali ajde - lijepo nazovi policiju. i novine i telku i sve.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskreno, sumnjam u tako nešto.
    Moja susjeda je u nedjelju izašla iz rodilišta i mali je sasvim normalno izašao u autosjedalici.

Znam 100%.
    Uvjeravala cijelu užu i širu familiju da je to ok i da tako treba

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim ako je tako da je to definitivno neki izolirani slučaj.

Ako nisu svi skužili iz ivaričinog posta, bolnica Sv. Duh je udruzi Roda omogučila predavanja o autosjedalicama na njihovim tečajevima za trudnice, koji se odvijaju zadnjih par mjeseci.
    Stoga mislim da je njihov stav jasan, i da im neki djelatnici nisu upućeni, što će reći griješe i treba ih ispraviti.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam iznjela malog iz bolnice u autosjedalici s tim da me sestra koja je oblačila Jana za van totalno ispljuvala kad sam joj rekla u čemu ga nosimo. Rekla je da su autosjedalice sada pomodne, kako takva mala beba ne može u autosjedalicu jer to nije prirodni položaj itd. Bila sam na rubu plača...a kad je vidjela kako autosjedalica izgleda onda se kao malo smekšala jer joj se činila ok. Pa ne znam šta je očekivala. Da ću bebača iznjeti van u autosjedalici za dvogodišnje dijete, svašta! Uglavnom, digla mi je živce...što je jako teško tri dana nakon poroda

lidac2004

Početno

ocito sve zavisi na koga naletis.
    najbolje je isprintati im zakon i nabiti na nos kada pocnu tako prigovarati.
    Shiny, mogu misliti kako si se osjecala.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

E pa za drugi put znam...iako vjerujem da ce tada autosjedalice SVI koristiti pri izlasku iz rodilišta!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Samo da javim -jučer sam bila na ctg-u na Sv.Duhu i dok sam čekala gledala sam kako bebice idu kući iz rodilišta i dosta je ih je bilo u autosjedalicama. 8)
    Nažalost, puno više ih je išlo u košarama, jastucima ili samo zamotanih u deku...

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj michelle zg prvotno napisa
    Nažalost, puno više ih je išlo u košarama, jastucima ili samo zamotanih u deku...
    To ćemo mi to promijeniti

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Iz osobnog i dosta friškog iskustva: sestre za bebe na SD-u imaju negativan stav prema autosjedalica, ali ne iz zle namjere nego neznanja :/ .
    Stoga bi bilo vrlo korisno kad bi se i za njima održalo predavanje kakvo se može čuti na trudničkom tečaju.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Luka je izašao zamotan u dekicu u maminom naručju, ali u autu je čekala sjedalica. Zbog čega nosite sjedalice na odjel?

lidac2004

Početno

Citiraj Daniela32 prvotno napisa
    Moj Luka je izašao zamotan u dekicu u maminom naručju, ali u autu je čekala sjedalica. Zbog čega nosite sjedalice na odjel?
    vidis, ovoga se ja uopce ne bi sjetila .

prvi put smo uzeli sjedalicu na odjel a tako bi i sada da ti nosi ovo napisala, eto, kako ne razmisljam uopce!!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo ih vezali u sjedalicu na odjelu, gdje je bilo lijepo toplo, puno prostora, nikakve zurbe i jednostavno, posebno kad ti je prvi put

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... a i zato jer nas ne bi pustili iz rodilista bez da su prvo vidjeli da imamo sjedalicu i da je beba vezana u nju 8)

Početno

Citiraj Daniela32 prvotno napisa
    Zato što mi nije i nikad neće bit cilj skrivat se kao da je sjedalica sramota ili nešto loše.

Zato što ja sjedalicom poštujem zakon o prometu u ovoj državi i podsjećam osoblje rodilišta na njega

Zato što mi je draže to napraviti na odjelu, na toplom i u miru, umjesto se savijat od bolova pred bolnicom dok MM to obavlja, a ja ne mogu sjest u auto dok ne uglavi sjedalicu

Zato što imam torbu i ruksak, i jer mi je lakše da dijete onda bude izneseno u sjedalici a ne na rukama još uz te stvari. (odnosno lakše je MMu jer ja nisam nosila ništa)

Zato što me, na kraju krajeva, mogu onda pustit da ostanem u bolnici, da se MM doseli u istu, i da nas prehranjuju i oblače dok mi dijete po njihovom ne bude dovoljno veliko da ide doma u sjedalici jer drugačije ne ide van.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve su to valjani razlozi. Kad bih ja još jednom rađala, nosila bih na odjel sjedalicu, ali isključivo iz edukatorskih razloga (hm, moš mislit kako je u ST kad je u ZG tako). A ostalo - mene i Luku je dočekala gomila ljudi, pa su se svi trsili pomoći oko svega. A i bio je 8.04.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM je dosao po nas s autosjedalicom na odjel daaavne 2001. - nitko nije uopce komentirao.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mm je dosao po nas na odjel s autosjedalicom jos davnije 1999. pa nitko nije nista komentirao

i ponovio s istom sjedalicom jos dvaput i opet nitko nista nije komentirao...

ps. morala sam, nisam zdurala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razdijelila sam brošure na SD-u.

Btw, osim mog dragog nitko nije došao po dijete s autosjedalicom, svi redom su imali košare. Kaže da ga je obuzeo takav bijes da im je skoro svima očitao bukvicu.

Nitko mi nije niti riječ rekao za autosjedalicu, ali ja sam im ionako teža frikuša.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

:D Za "frikušu" nadam se da će nas biti još!

Nikola 27.10.2001.
    Bebač 25.05.2006.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

oba puta izašli van sa autosjedalicom 8)

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi smo 8.3. izašli s autosjedalicom iz sd-a. i bili jedini s autosjedalicom - ostala djeca nošena većinom u košarama. prestrašno. sestra je stavila malecku u autosjedalicu pod "normalno".

No ima nešto drugo što mi od strane sestara bilo nevjerojatno; malecka obzirom da nije sikila 2 sata počela je jako plakati. Izvadila sam ju iz sjedalice i dala cicu u hodniku i ribica je s guštom počela sikiti. Sestra se sva uzvrpoljila; joj nemojte ju tu hraniti, bit će vam zgodnije u sobi, odite da vam pokažem... Rekoh NEĆU, nemam se namjeru skrivati dok moje dijete jede. Ne moram reći i to da su svi "gosti bolnice" koji su bili u blizini nestali iz tog dijela hodnika u roku od 3 sekunde. Što može učiniti ljudima jedna cika!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Draga India, to bi možda trebalo primjenjivati i kad su gužve pa čekamo u dućanima
    (mama koja više ne doji ali ću opet uskoro)

Nikola 27.10.2001.
    Bebač 25.05.2006.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    Draga India, to bi možda trebalo primjenjivati i kad su gužve pa čekamo u dućanima
    (mama koja više ne doji ali ću opet uskoro)
    fakat, hihihi

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

pa i kad sam ja rodila, hrpa ljudi je dolazila sa auto- sjedalicama, čak ni ne znam da sam koga vidjela sa košarom

i nisam primijetila da se iko išta iščuđavao ili negativno komentirao, a još manje da su nas gledali ko frikove :?

lidac2004

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    pa i kad sam ja rodila, hrpa ljudi je dolazila sa auto- sjedalicama, čak ni ne znam da sam koga vidjela sa košarom

i nisam primijetila da se iko išta iščuđavao ili negativno komentirao, a još manje da su nas gledali ko frikove :?
    tako je bilo i meni, ali ocito se nesto promijenilo.

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi nismo imali nikakvih problema.
    Kada sam došao po I na SD bilo nas je 5 koji su došli po svoju djecu i svi su imali AS. Sestra nije staviljala dijecu u AS nego je davala dijete roditelju i rekla da ona ne zna kako se stavlja u stolicu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I m smo Janka iznjeli sa Sd u AS. Istina, sestra ga je obukla, stavla u sjedalicu, ja sam zategnula remenčće jer ona nije znala, ali je uspjela prokomentirati da ona nije baš za te sjedalice da to baš nije za bebe, da je ona više za starinski način...Bla,bla,bla. A kao da sam je slušala

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I meni je sestra na SD uvalila Emu u ruke za 5 sek dok se još ni ja nisam obukla jer je kao užasna gužva i ima ih još 20 za otpust (ko da se mene to tiče), a kad je vidjela AS koju je donio MM samo je raskolačila oči i rekla "Mene je toga STRAH ( :shock: ), vi si sami dijete stavljajte u TO).

E - žena me ušokirala!!! Nju je strah?!

I, da, naravno da smo ju iznjeli u AS, i uvijek ju vozimo u njoj, bez obzira što urla dok ne zaspi, ali naviknut će se i na to...

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Nama sestra na SD nije pravila nikakvo pitanje oko AS, iako doduse nije ga ona stavljala u sjedalicu nego ga je dala meni da ga ja stavim.. ali barem mi nije nista glupo spustila, a da jest, bome bi si cula (ja sam vec prije imala jako puno rasprava o tome sa svekijima i inom rodbinom pa sam imala spremnu rafalnu paljbu odgovora na svako bedasto pitanje o AS)
    vjerojatno ovisi o tome na koga naletis, a takodjer vjerujem da je to samo iz neznanja i da bi puno pomoglo da se rodilista malo educiraju glede autosjedalica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •