-
U obrnutom smjeru od voznje-molim pomoc strucnjaka
Kupili smo Jane stolicu 0-18 kg za bebu od 7 mjeseci (11 kg, 75 cm) koja se jos ne dize samostalno. Bez problema smo ju montirali. Sada me kopka jer sam u uputama nasla da je za voznju u suprotnom smjeru (grupa 0) namijenjena djeci do 9 kg ili priblizno 9 mjeseci. Vidla sam ja to i kada smo ju kupovali ali sam si protumacila da tih 9 kg je tamo jer smatraju da dijete koje je spremno za voznju u smjeru kretanja auta ima 9 kg i da dijete moze imati i do 18 kg i voziti se prema nazad.
Sada me ipak kopka da li zbog zavaljenog polozaja mozda nosivost ipak 9 kg ako je okrenuta prema nazad ili sam u pravu da kg (ako je manje od 18) nisu bitne?
Mogu ju jos danas vratiti pa vas molim misljenje :/
-
dijete se OBAVEZNO treba voziti u smjeru suprotnom od smjera vožnje dok god:
-nema PUNIH 9 kg
- dok se ne može SAMOSTALNO ustati (i stajati)
znači, voziš ga u suprotnom smjeru dokle god se ne ispune OBA uvjeta
-
znam da vozim dijete obrnuto ali me zanima da li s toliko kila to smijem u ovoj stolici ili moram traziti novu
-
Ako je proizvođač naveo da se dijete do 9 kg vozi u smjeru obrnuto smjeru vožnje, a od 9 kg u smjeru vožnje onda se toga treba i pridržavati.
Prema tome, ne bi ju smjeli koristiti u smjeru obrnuto smjeru vožnje - zbog ograničenja kilaže koju je naveo proizvođač, a ni u smjeru vožnje jer dijete još nije spremno za to.
-
sanjam71, jel mozes poslati tocan tekst uputa?
-
sanja, nasla sam upute na netu.
janoccka je dobro rekla, moras se drzati uputa a upute kazu da se sjedalica suprotno smjeru voznje koristi do djetetovih 9 kg.
ovo je malo zbunjujuce jer je za ocekivati da se moze koristiti u tom smjeru do 10 kg ali nije tako po uputama.
kontaktirati cu ih odmah poslije praznika i javiti sto imaju za reci po ovom pitanju, OK?
-
Hvala Ancica! Poslala sam i ja proizvodjacu mail pa se nadam da ce odgovoriti.
-
super! javi odgovor kad ti stigne
-
Evo stigao odgovor iz Jane-a:
" In answer your question,, about Jané Racing car seat, you can use as A
REAR FACING SEAT always from birth until 18 kg in weight, and you can use it
as FORWARD FACING SEAT only from 9 kg, so in your case you can use the
Racing in both positions as you prefer and your baby will be confortable.
We hope these information help you to enjoy your Racing.
Thanks an greetings,
Quality Dep."
-
-
-
sanja, drzi se uputa jos malo.
ja sam se cula danas s facom iz Jane-a i po dogovoru poslala mu mejl a on je rekao da ce pronaci odgovor.
de reci ako je OK da mu posaljem za nastavak ovaj odgovor i pitam za razjasnjenje.
ili ti ovima posalji ponovo upit da ti potvrde da zaista sjedalicu mozes koristiti suprotno smjeru voznje dok dijete ne dostigne 18 kg, ili samo do 9 kg kako pise u uputama.
(moguc je problem i u koristenju stranog jezika s njihove strane)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma