Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Originalni božićni pokloni?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Originalni božićni pokloni?

Kasno je (Božić samo što nije) i u gužvi sam i nemam kad razmišljati, a kamoli lutati po dućanima. Ima li dobrih ideja, dobrih dućana, dobrih linkova (s ekspresnom dostavom )?
    Treba mi za razne ljude, pa dajte što god vam padne napamet (djeca su riješena).
    Hvala!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

neki poklon domaće izrade? ti i djeca sjednete pa radite ukrase za bor od slanog tijesta?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    neki poklon domaće izrade? ti i djeca sjednete pa radite ukrase za bor od slanog tijesta?
    evo, ovo ti je super ideja!
    ako hoćeš da usput bude i korisno, ispleteš šal ili čarape (puta_kolikotitreba) i Bog te veseli!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I napravi marmelade i ajvara pa zapakiraj u male teglice i nalijepi etiketu koju ćeš sama ručno oslikati a gore stavi ukrasnu krpicu na koju ćeš izvesti sobove i djedamrazove.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislite, kad već ne nemam kad mislit, možda stignem mijesit i plest ?
    Zezam se, hvala, ideje su zapravo dobre, posebno što od četvrtka prestaje ludnica. To je malo kasno za lutanje, ali ima vremena za radit nešto doma. A znam i kome bi se moglo svidjet predloženo. Čarape su mi previše, ali šal znam napraviti, a nisam 100 godina.
    A sjetila sam se i jokera: dobro vino se brzo kupi, a stvarno ove moje razveseli, i ne priušte si ga baš sami.
    Posljednje uređivanje od vertex : 19.12.2011. at 12:11

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mima

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma gledaj, aj ti ipak kupi to vino!
    kratko je do Božića, a nisi ni ti vilenjakuša koja noću radije plete nego spava.
    boca dobrog vina je zapravo genijalan poklon, vrlo važno što nije originalan!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ma gledaj, aj ti ipak kupi to vino!
    kratko je do Božića, a nisi ni ti vilenjakuša koja noću radije plete nego spava.
    boca dobrog vina je zapravo genijalan poklon, vrlo važno što nije originalan!
    Mi smo kupili neku butelju od litre i pol za moju svekrvu (vino je njeno omiljeno, nije ništ ekstra, ekstra je boca na koju smo pukim slučajem naletjeli u Lidlu). Adekvatnu široku vrećicu za tu bocu isto imam od ranije, u bunkeru.

Inače, cijeli prosinac hodam okolo otvorenih očiju za takve stvari, pa se nađe....

A ono što je Mima predložila ionako živi u našoj kući - i pekmezi, džemovi, višnjevac (baš sam danas spremala malu bocu za jednu osobu), ajvar, domaći kolači itd. - uglavnom i poklanjamo takve stvari ili po narudžbi/dogovoru jer smo prerasli fazu iznenađenja. Do sad sam ispekla i podijelila 4 kuglofa i dva pleha tijesta s germom, a tako će biti i pred Božić - susjedi, kumovi, rodbina... svi oni dobiju nešto jestivo, vrlo često domaće izrade.

Djeci sam isplela zimske lajbeke bezrukavce po njihovim željama, više fore radi (otkrili su da i mama zna plesti, a ne samo baka) ali to nije za mame male djece.

Ako se kroz neki vid originalnosti treba vidjeti briga i pažnja, bitno je lijepo zapakirati, da se vidi da je poklon pakiran doma, s ljubavlju. I to je sve. Na primjer, tanjur gotovih božićnih keksi samo treba zamotati u prikladni celofan s božikovinom i eto originalnog poklona uz minimalan utrošak vremena i truda.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Adiomare hahahhaha sviđaju mi se tvoji savjeti!
    Ne znam koji ti je sastav daroprimaca, ali mene oduševila ovo pregača na koju sam naletila na coolinarici http://www.coolinarika.com/klub/TextiLove/ zguglala sam ima na fejsu, može se naručit. E sad što mene zanima, sori vertex što ti privatiziram topic, ali a bih to donjela sveki na božićni ručak - svaki blagdan nakuhava za cijelo pleme, a voli se šikat- kaj kažete, da li je to bed da sveki poklonim pregaču? Hoće se kužit dobre namjere, bilo bi mi bezveze da to protumači samo kao "kuhaj ti nama i dalje"

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam koji ti je sastav daroprimaca, ali mene oduševila ovo pregača na koju sam naletila na coolinarici http://www.coolinarika.com/klub/TextiLove/ zguglala sam ima na fejsu, može se naručit. E sad što mene zanima, sori vertex što ti privatiziram topic, ali a bih to donjela sveki na božićni ručak - svaki blagdan nakuhava za cijelo pleme, a voli se šikat- kaj kažete, da li je to bed da sveki poklonim pregaču? Hoće se kužit dobre namjere, bilo bi mi bezveze da to protumači samo kao "kuhaj ti nama i dalje"
    meni je skroz slatka. mislim da nije bed to poklonit svekrvi ako misliš da će joj se sviditi.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala svima, ja mislim da sam ovim vinom sama sebi pomogla za ovu godinu. Ali vaše ideje će dobro doći za sljedeću. Tad ću već 1. 12. imat sve spremno .

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja okolo hodam s domaćim medom, domaćim vinom/likerom od kupina, finim domaćim maslinovim uljem + lijepi pakung doma napravljen s puno ljubavi, u tome sudjeluju i djeca.....
    etikete znam prepraviti i napraviti handmade
    jučer sam sašila jabučice od starim dječjih grilonki, namirisala eteričnim uljem, objesila na bocu, par vunenih cofleka isto
    svi su sretni s poklonima koje mogu koristiti, a gradski ljudi koji do domaćih proizvoda ne dolaze lako (a to nam je familija na sve strane), njima je to onda poseban poklon
    i oni mirišljavi ukrasi za bor, od cimeta mi se čine kao dobar božićni poklon, sam za sebe ili kao ukras na nečemu
    uh, da mi je biti malo doma................

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jedna moja frendica svake godine pokloni neku sitnicu ostalim curama iz društva,
    knjigu ili fine praline ili teglu sa cvijetom ili neke eko sapunčiće,
    a lani nam je uz bocu vina upakirala svakoj listić uplaćene božićne lutrije,
    eto, to mi je bilo baš fora.
    Naravno, ja nisam ništa osvojila.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

fora mi je ov s lutrijom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Je, dobra ideja... mogla bih ja to mužu pod bor, he he he...

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja cu ove godine poklanjati domaci liker u rucno ukrasenim bocicama. Baka, nona i pranona ce dobiti i kekse koje ce moj L. izradjivati ( uz malo moje pomoci), lijepo upakirane.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Pikula, pogledaj ove Meni su preprekrasne (ove u stilu Marilyn Monroe). Upravo sam jučer sašila takvu, pokušala sam kopirati (nije baš potpuno jednaka, ali je ok, moram malo vježbati dok ne ''skinem'' kroj u potpunosti), kumi za dar:
    http://www.etsy.com/shop/sugarnspiceaprons

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sss, muz bi trazio da mu kuham svaki dan u ovakvoj pregacici
    i po mogucnosti nista ispod

vertex, jesi se snasla?
    ja sam danas obisla ducane i kupila hrpu neoriginalnih, non-homemade poklona
    ali se nadam da sam ipak pogodila zelje mojih najdrazih i da ce bit zadovoljni
    Posljednje uređivanje od summer : 22.12.2011. at 14:11

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ssss fora su jako ove pregače, ali ja sam daleko od potrebne vještine šivanja...
    Da se pohvalim stigla je moja pregača za sveki i ne mogu vjerovati kako je dobro izgleda u živo. Stvarno se vidi da je jako kvalitetno. Malo me brinulo održavanje takve elegantne pregače, ali sad kad je imam rukama vidim da je pametno smišljena da izgleda jako dobro, a da je ipak funkcionalna pregača- normalno se pere. Znači mogu i ja jednu dobiti na poklon. Testirano na sveki
    Posljednje uređivanje od pikula : 22.12.2011. at 16:45

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Pikula, pogledaj ove Meni su preprekrasne (ove u stilu Marilyn Monroe). Upravo sam jučer sašila takvu, pokušala sam kopirati (nije baš potpuno jednaka, ali je ok, moram malo vježbati dok ne ''skinem'' kroj u potpunosti), kumi za dar:
    http://www.etsy.com/shop/sugarnspiceaprons
    UUUUUUUUU, ko skine kroj, nek mi jednu sašije, ovu modro-bijelu, ili crno-bijelu

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    UUUUUUUUU, ko skine kroj, nek mi jednu sašije, ovu modro-bijelu, ili crno-bijelu
    meni se ne čini prekomplicirano, mogla bih improvizirati, krojevi su prilično jednostavni. Kad nađem vremena baš bih si mogla sašiti jednu od ovih.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni su ove htjela seksi ovo ono malo tu mač, ne bih da mi poštar počne zvonit dva put, ove moje mi se čine ipak nešto univerzalnije namjene

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nasi home-made pokloni gotovi. Napravili brdo bozicnih motiva od slanog tijesta, Sven to danas sve lijepo obojao, jos smo sami izradili cestitke na koje je on crtao i uz to jos idu keksici na modlice koje sam ukrasila cokoladom i kokosm, super izgledaju. I dosta! Kriza je, nemam novaca a za ovo sam se bas potrudila dok sam kombinirala pravljenje uz malu bebu. Ko ce znat cijenit dobro, ko nece...zaboli me!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koksy, zvuči sjajno!
    I kod nas je gotovo pakiranje poklona. Zapravo su samo klinci dobii nešto konkretno i moja mama i sveki, kao domaćice koje su se ubile od posla. Ne pomažem, ali cijenim
    Sveki se oduševila pregačom, a mama je ostala međimurski samozatajna oko kozmetike s kozjim mlijekom. Svi ostali su dobili vino, keramičkog unikatnog anđela i/ili neku kupku/ domaće suhe kolače( 5 vrsta)/rokovnike i kalendare, kako je koga zapalo

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

meni je ovo super: http://www.coolinarika.com/clanak/co...-iznenadjenja/
    samo za one koji vole raditi kolače

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •