Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Dohrana sa 4. mjeseca ili kako od dva zla izabrati manje?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno Dohrana sa 4. mjeseca ili kako od dva zla izabrati manje?

Isključivo dojimo, i do sada bih izdajala kada bi malenoga morala ostaviti s nekim. Iza Božića moram par dana na probni rad u jednu firmu u nadi da ću dobiti posao... Problem je što je maleni počeo jesti svaka dva sata i po danu i po noći i ne mogu ništa izdojiti, najviše 10 ml.

Kako će maleni već tada napuniti 4 mjeseca razmišljala sam da mu damo jedan obrok dohrane, ako ne uspijem ništa mlijeka skupiti. Zanima me što je bolje, početi s kašicama (baš jučer sam u udžbeniku pedijatrije za srednje medicinske čitala da treba početi s kašicama s 4 mjeseca) ili da mu tih par dana dam adaptirano? A drugo što me zanima je ako mu budem davala kašice mogu li ih jednostavno prestati davati kad prestanem s tim radom nakon nekoliko dana?

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja bih radije dodala ad ako nemam mogućnost dojiti tih par dana. Pitanje je i kako će prihvatiti dohranu, mnoga djeca na početku dohrane samo malo brljaju, teško da ćeš moći računati na to da će odmah kašica zamijeniti mliječni obrok i da će se najesti.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja bi rađe pričekala sa kašicama do 6. mjeseci.
    Moje iskustvo je ovakvo, prvo dijete, počeli dohranu sa 4. mjeseca - alergična na sve živo.Drugo i treće dijete, dohrana sa 6. mjeseci - nisu alergični za sada na ništa.
    E sada jel to do dohrane ili nečeg drugog neznam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi rađe pričekala sa kašicama do 6. mjeseci.
    Moje iskustvo je ovakvo, prvo dijete, počeli dohranu sa 4. mjeseca - alergična na sve živo.Drugo i treće dijete, dohrana sa 6. mjeseci - nisu alergični za sada na ništa.
    E sada jel to do dohrane ili nečeg drugog neznam.
    vjerovatna alergija nije vezana uz početak dohzerane, moji svi počeli jestkoji dan pred 6 mjesecxi,prvi nije alergičar, klinka alergija od cca 3mjeseca, klinjo valjda i u utrobi alergičan bio

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Po mom iskustvu tako ranom dohranom nećeš ništa dobiti jer mu nećeš zamijenit obrok jer se oni samo dohranom navikavaju na okuse. Moj ima 7,5 mj i jos nismo zamijenili bočicu obrokom. Njima je cica ko doji,a bočica ko je na ad zakon. moj se bočice nema šanse odreć. Ne znam al on je još jako mali da ti počneš radit i da zbog posla njemu uskratiš dojenje jer on će navuć mlijeko dojenjem. Ad samo u najgorim slučajevima. Moj je na ad jer nije htio duže od 4 mjeseca dojit ja sam pala u depresiju svaki put kad bi mu radila bočicu,a i sad mi je muka kad mu slažem boćicu.Pusti sad poso i doji svoje dijete i lijepo uzivajte doma,bit će posla a ovaj period će proć i neće se više vratit

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Zaboravila sam da na ad djeca mogu imat grćeve jer je dosta agresivnije od majčinog. Kad ćeš pomirisat ad onda ćeš vidjet šta znaći dat prsa djetetu

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

A da mogu birati ne bih išla raditi ne do godine nego do 3, ali financijska situacija je takva da sam već i radila po par dana, morala sam, ali bi tada izdojila i nije bilo nikakvih problema. Ovo je samo par dana, probni rad, u nadi da će mi za par mjeseci ponuditi posao. Tako da je ideja davati mu dohranu max 5 dana pa se vratiti na dojenje.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ako ne možeš drugačije definitivno daj adaptirano, nikakve kašice, kruti obroci i slično nisu okej za tu dob
    jedino se nadaj da mu flašica neće postati draža od cice

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    ako ne možeš drugačije definitivno daj adaptirano, nikakve kašice, kruti obroci i slično nisu okej za tu dob
    jedino se nadaj da mu flašica neće postati draža od cice
    Cini mi se da je ovo ipak najbolje rjesenje.... Ne vjerujem da ce se bas naviknut tih par dana...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne mozes tako. Dohranu moras uvodit po malo...bar dva tjedna mu treba da zamijeni obrok. Ja sam svojima pocela sa dohranom sa 4,5 - 5 mjeseci da bih mogla ic radit malo iza 6. I vezano za ovo gore napisano.... Moji nisu bili ovisni o cici. Sluzila im je samo za hranu. Nikad bolesni. Nikakve alergije.. Mali ima dermatitis, ali od prvog mjeseca zivota, a iskljucivo je bio na sisi...tako da nema veze s ovim.

Koliko vremenski ces radit? Cini mi se najbolje da se izdojis koliko ide.... Hm... Nisam bas pametna..

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Nadam se, probat ću izdojiti, ali fakat ne ide. Probala sam po noći izdajati, ali ne ide ni tada jer jede kao lud zadnjih dana. Nije se toliko puta po noći budio jesti ni kad se rodio. Vjerojatno neki skok...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

preporuča se:

1. izdojeno majčino
    2. mlijeko druge majke slične dobi djeteta
    3. AM

savjeti o izdajanju: http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=277

izdajanje je vještina, treba vremena da se nauči
    pokušaj i ručno i izdajalicom, probati izdajati jedbu dok na drugoj strani doji,
    pročitaj tekstove sa praktičnim uputama

za vrijeme odvojenosti od djeteta, trebat će izdajati otprilike u frekvenciji kako beba jede (bar svaka 3h, event. 4h) da ne dođe do prepunjenosti, mastitisa i smanjivanja proizvodnje

možda da se dogovori donošenje djeteta na podoj na posao?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

bilo bi super kad bi zamolila da ti se jave mame dojilice koje ti mogu dati svoje mlijeko za tih par dana
    otvori novu temu da tražiš izdojeno mlijeko za svoju bebu, nema nigdje boljeg mjesta za to od ovog foruma

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

molim za pomoć !!!!!!!!
    bebač ima skoro 4 i pol mj., samo dojim. nakon kontrole kod pedijatrice, rečeno je da mu se može početi davati dohrana (navčer, rižine pahuljice), bez obzira što dobro napreduje (jer se počinje davati od 4 do 6 mj.). sumnjam da ćemo početi jer jede kao i od samog početka, svakih 3 sata. prije par dana je izbacio noćne obroke, jede oko 20h, pa u 6h i tada spava dok jede i oko 8h je buđenje.
    e pa mene zanima, da li će mi nestati mlijeko zbog nedojenja po noći ???? znam da neće nestati sad odjednom, ali opet su noći podoji važni zbog stvaranja mlijeka !
    ako tako bude, morat ćemo početi sa papicama....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

luka, vama je idealna situacija sa papanjem i spavanjem.
    Na tvome mjestu ne bih ništa mijenjala ni dodavala, uživajte u svojoj usklađenosti.

Ne brini za mlijeko, sad su ponuda i potražnja upravo kako treba, neće nestati. I uživaj još mjesec-dva kad vam tako dobro ide samo s tvojim mlijekom. Ima vremena za dohranu, a tvom bebaču očito još ne treba.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Velika bebica, vi vec ustalili i ispraksirali dojenje... Pusti dijete da spava a mlijeko ti nece nigdje nestati
    Dohranu ne moras zuriti prije 6 mj.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Hvala vam na pomoći !!!!!!!!!!!!!!!
    I sretan Božić i Nova godina !!

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sad opet citam i ne znam zasto sam mislila da si napisala da ces mu kupiti kasicu......haluciniram......dakle, moj dodatak o kasicama se ne odnosi na nikakvo konkretno pitanje......nego onako.....moje razmisljanje.....

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Rivendell, ja bi svakako, kao i ostale cure prije preporucila AD nego kasice u tvom slucaju. Ja sam par puta imala situaciju da nisam bila doma u vrijeme kada beba treba dojiti (a u to vrijeme se isto kao i ti nisam vise mogla izdajati, a nisam ni vise imala mog zamrznutog mlijeka) i pustila sam mami bocicu AD. Nije se naviknuo na bocu zbog tih par puta, normalno je poslije papao na cici. Od bocice AD ce se najesti a od kasice sigurno nece u pocetku.
    S dohranom pocni za par mjeseci, lagano, smireno, s gustom za tebe i dijete. Uzivajte u tome, u otkrivanju novih okusa, u papanju sa zlicom, u zamrljanom cijelom bebastom licu........
    I moj dobronamjerni savjet ti je da mu kuhas doma. Nije tesko ni komplicirano, a puno je zdravije. I imas puno vise izbora sto se tice kombinacija namirnica....... Bebin obrok je topao, frisko skuhan i znas tocno sto je unutra.
    Sretno!

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Jedno glupo pitanje. Svi pišu o navikavanju na bočicu. Konkretno da li se dijete navuče baš na bočicu ko bočicu ili na AD, jer je on već dosta puta pio iz bočice izdojeno (nekad i po par puta dnevno), ali nisam imala nikakvih problema s dojenjem.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Jedno glupo pitanje. Svi pišu o navikavanju na bočicu. Konkretno da li se dijete navuče baš na bočicu ko bočicu ili na AD, jer je on već dosta puta pio iz bočice izdojeno (nekad i po par puta dnevno), ali nisam imala nikakvih problema s dojenjem.
    Na bočicu, jer je lakše nego cicanje.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da, na bocicu. Mlijeko mu lakse ide kroz dudu tj. treba uloziti manji napor da bi mlijeko teklo iz bocice van. Na cici se ipak treba malo " naraditi", posebno pri kraju sisanja, kada treba izvuci ono masnije mlijeko.Ako se beba navikne na bocicu dojde do toga da nece vuci kada je na cici jer joj je na bocici lakse.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ne brinem se za to jer nismo ni do sada imali nikakvih problema, a i radi se o samo nekoliko dana po dva obroka dnevno.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mislim da ćeš većih problema imati s bočicom, u smilsu da ti je dijete neće ni htjeti. tako je bar s mojima bilo, dugo je trajalo da bi uopće stavili dudu u usta. Što se tiče ovih drugih savjeta, mlijeko druge dojilje...svatko ima svoj osobni stav o tim stvarima, ja bi radije dala bilo koje ad, bilo koju kašicu nego mlijeko druge žene.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ma nemamo nikakvih problema s bočicom, ni s prihvaćenjem ni s navikavanjem Trina slažem se s tobom, baš sam danas to razmišljala, ne bi mu ni ja dala nečije mlijeko.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Zasto ne? Ja sam u bolnici tri dana dojila tudje djete jer mu mami nije dolazilo mlijeko,galamio iz petnih žila. Nahranila bih svoju pa njega,oni lijepo spavali a mame sretne!!!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mili prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto ne? Ja sam u bolnici tri dana dojila tudje djete jer mu mami nije dolazilo mlijeko,galamio iz petnih žila. Nahranila bih svoju pa njega,oni lijepo spavali a mame sretne!!!
    To je moj stav, meni bi bilo pregadljivo i prestrašno nešto takvo. A osim toga, ko mi može garantirati što je ta dojilja konzumirala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja bi tuđe mlijeko dala detetu, ako znam da mi dete nije alergično, a moja jesu.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pa imas tu pravo,nisam išla za tim. Nekako uvijek idem od sebe pa i tu. A da sam gadljiva nisam,ako vec ja nemam mlijeka bilo bi mi drago da mi djete bar prvih dana bude dojeno kako tako...

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj mili prvotno napisa Vidi poruku
    Pa imas tu pravo,nisam išla za tim. Nekako uvijek idem od sebe pa i tu. A da sam gadljiva nisam,ako vec ja nemam mlijeka bilo bi mi drago da mi djete bar prvih dana bude dojeno kako tako...
    Ja bih uredno svom djetetu dala tuđe mlijeko.
    I to upravo zato što mi je dijete alergično.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Nimrod prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih uredno svom djetetu dala tuđe mlijeko.
    I to upravo zato što mi je dijete alergično.
    ak ti je dete stvarno alergično ko moje, mislim da bi jako puno reskirala.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

I to... Kad sam čula stavove nekih trudnica i dojilja o hrani, alkoholu, pa čak i drogi, možda bih, ali baš od neke bliske, bliske prijateljice. I ja sam malo gadljiva na to.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma ja se svaku večer mislim što sam jela taj dan, imam osjećaj da ovoj mojoj prinčipesi smeta i zrak koji dišem. Ne mogu ni zamisliti što bi bilo da je podoji neka druga žena a moja kćer dobije grčeve, bilo bi hvatanje za vrat i :"Što si žderala majku ti"

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

LOL, baš razmišljam dok čitam kako se ženama gadi mlijeko druge majke... kako je to sve subjektivno: moj muž je toliko alergičan na "suvremenu" hranu da se meni strašno, strašno gadi AD.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Počela sam jučer raditi, uspijem nešto izdojiti, ali treba mu ipak još jedan obrok i moram priznati da kad je trebalo stvarno poći kupiti mlijeko i dati mu ga, ipak sam poželjela da imam neko izdojeno od druge mame... Baš mi ga je žao što to mora piti , ali brzo će proći ova 4 dana. Pokušala sam mu sve nadoknaditi po noći, pa sam ga hranila na svaki njegov trzaj, jedno 4-5 puta (inače jede max 2 puta po noći). Mišić mali, baš mi fali.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače mojem je 4-5 podaja na noć minimum a ima 1.5godinu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onda nakon nočnog nacejavanja popi čašu vode i izdajalicu u ruke.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Rivendell, nemoj se toliko opterećivati time.
    Da imaš drugu mogućnost, iskoristila bi je.
    Ovako, napravi što moraš/možeš i šibaj dalje.

Ti i dalje daješ maksimalno koliko možeš i to je ono što je najvažnije.
    Opusti se i odradi ta 4 dana.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Jedno pitanje, vjerojatno negdje postoji odgovor ali ne stignem tražiti. Dali treba piti vodu ako dnevno popije samo do 150 ml AD, ja sam mislila zamutiti mu malo rijeđe tu jednu ili pola bočice koju popije, jeli to ok ili mu baš treba davati piti vodu?

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hvala apricot, baš se tako i tiješim, da dajem sve od sebe. Još samo dva dana. Za sada nam super ide. Jučer su mi ga uspijeli dva puta donijeti + izdojeno, tako da nije čak ni pio AD.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemoj ništa na svoju ruku. postupaj kako piše na kutiji, ništa nemoj razrjeđivati.

već su godinama preporuke da se ni uz adaptirano ne daje dodatna voda, vjerojatno su i formulu prilagodili.
    pogotovo što tvoje dijete većinom doji, pa i iz tvoga mlijeka dobije sve što treba od tekućine.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •