Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Kablovi činčevi

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Kablovi činčevi

Evo o čemu se radi.
    Prije 10 godina kupili smo LG kučno kino i zvučnici koji se spajaju na njega imaju onako samo žicu i onda se uguravaju u rupicu.
    Tak su prijašnje linije imale ulaze za zvučnike.
    E ali problem je u tome kaj taj dvd čita smo orginale a takvih crtića i filmeka imamo ja ko malo.
    Pa smo sad kupili neki koji čita sve i ima priključke za zvučnike ali ulazi su normalni onako za kao pipac.
    E sad mi je problem kako spojiti ta dvije kombinacije.
    Pa sam možda mislila da postoji negdje u nekom dučanu, e to je problem ne znam gdje da tražim, pa da kupim neke premosnice da mi postupak uspije.
    Da i pitanje je opće dali bi ti zvučnici šlajkali na taj dvd.
    Imate kakvih ideja i prijedloga ...žudim za tim...i očekujem....

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za takve stvari uvijek nam je prvi izbor
    www.chipoteka.hr

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa i meni je to palo na pamet ali eto iskreno htjela sam možda čuti možda neki savjet, evetntualno neki prijedlog ...idejicu kakvu...ili našto slićno...
    Hvala na prijdlogu ivarice

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mm spava, inace bi ti vec odgovorila :/

mislim, rekao bi ti teoriju, u praksi su nam zvucnici jos uvijek na nepovoljnom mjestu zbog istog problema s kabelom koji ide direkt u njega
    Posljednje uređivanje od ivarica : 20.12.2011. at 00:09

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    mm spava, inace bi ti vec odgovorila :/

mislim, rekao bi ti teoriju, u praksi su nam zvucnici jos uvijek na nepovoljnom mjestu zbog istog problema s kabelom koji ide direkt u njega
    Znaći u principu ne postoji riješenje za moje jade

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo, hebemu... teško nazvat čipoteku i pitat... za jedan zvučnik ti treba jedan crni i jedan crveni...

http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=2630402002

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisam najbolje skužio što povezuješ sa čime, ali bih rekao da ti trebaju kabeli s nekakvim konektorima.

Ako pod "pipac" misliš na klemu u vidu slova C, one se montiraju krimpanjem i to je odličan spoj.

Kompliciraniji konektori se uglavnom ne krimpaju. Obzirom na katastrofalnu kvalitetu sirovih konektora u zadnje vrijeme mislim da se nećeš spasiti ako ćeš ih kupovati u dućanu u rinfuzi. Što god ti treba od kablovinja ćeš najjednostavnije riješiti odlaskom u Hamu, pronalaženjem kabela s konektorom kakav ti treba i eventualnim odsijecanjem konektora na drugom kraju ako ti trebaju gole žoce.
    U svojim projektima doduše koristim i sirove konektore, ali njihovo lemljenje postaje sve veći cirkus. Obično prije lemljenja treba pošmirglati kontakt jer inače nema majci da ćeš ga ikada zalemiti, a kad ga kreneš lemiti ni slučajno držati lemilicu duže od 2 sekunde inače se sva plastika rastopi. Čim ga zalemiš treba brzo ohladiti inače se rasklima. Toliko su loši. Najgori dio? Oksidiraju. Nakon mjesec-dva spojevi šume. Strašno!

Ukratko: konfekcijsko kablovinje sa zataljenim tvorničkim konektorima je, nažalost, bolje rješenje od vitlanja lemilicom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •