Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 57 od 57

Tema: Nedovoljno mlijeka, nadohrana, poteškoće u dojenju... Pomoc!

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala cure.
    na ad me savjetovala patronažna i prijateljica koja radi na odjelu za novorođenčad.
    rekle su da mali ima već 15 dana i da nikako nije dobro što gubi na težini, da pokušamo to nadoknaditi što prije.
    ja sam mu jutos dala bocu i plakala, isprepadale su me. nikako ne želim dati prednost ad i da mu dojenje prijeđe u dugi plan.
    glupo mi je što sam rekla da mi mlijeko možda nije hranjivo.., nakon što sam se o dojenju toliko načitala kad sam prije skoro 5 god. čekala malu...
    znam da je za bebu majčino mlijeko top, ali što se onda sad dešava?

beba je na oko ok, ali se vidi da je mršavko, ne sakuplja mu se ni na ručicama ni na nogama..
    ne bi me brinulo da gramaža stoji, ali on gubi..

mala je isto rođena velika, sa 4170 gr, ali je s mjesec dana dobila 1 kg.

znači, još češće dojenje (cca svaka 2 sata), tj. buđenje djeteta i komresije grudi.
    pokušat ću!
    javim se za koji dan.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Angelina Bell prvotno napisa Vidi poruku
    hvala cure.
    na ad me savjetovala patronažna i prijateljica koja radi na odjelu za novorođenčad.
    rekle su da mali ima već 15 dana i da nikako nije dobro što gubi na težini, da pokušamo to nadoknaditi što prije.
    ja sam mu jutos dala bocu i plakala, isprepadale su me. nikako ne želim dati prednost ad i da mu dojenje prijeđe u dugi plan.
    glupo mi je što sam rekla da mi mlijeko možda nije hranjivo.., nakon što sam se o dojenju toliko načitala kad sam prije skoro 5 god. čekala malu...
    znam da je za bebu majčino mlijeko top, ali što se onda sad dešava?

beba je na oko ok, ali se vidi da je mršavko, ne sakuplja mu se ni na ručicama ni na nogama..
    ne bi me brinulo da gramaža stoji, ali on gubi..

mala je isto rođena velika, sa 4170 gr, ali je s mjesec dana dobila 1 kg.

znači, još češće dojenje (cca svaka 2 sata), tj. buđenje djeteta i komresije grudi.
    pokušat ću!
    javim se za koji dan.
    tako je. i drži bebu na istoj dojci 2-3 sata, da dođe do masnijeg mlijeka. a ne bi bilo loše i da nazoveš SOS. puno je lakše dokučiti problem i dobiti savjet u direktnom razgovoru.

i, draga, čestitam na bebi! velika seka je sigurno jako ponosna.

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala ti laumi!!
    jedno je sigurno.. od dojenja ne odustajem!
    bojim se, jedino, kako nosim posao doma, da mi mlijeko ne ode od stresa, problema..

da, seka je presretna, prva dva dana ga je gledala s čuđenjem, ali sad je ko da je oduvijek s nama.
    jedino što mi je stresna situacija s njom, ona ga želi pokrit, ona ga želi nosit, onda ovo, ona ono, ali sve je to u biti lijepo.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I moja starija curka zeli nositi mladju, ali kako mala raste sve me je manje strah da ce se nesto dogoditi. Uglavnom, jako se vole.

Angelina ne brini, nece ti mlijeko nestati od stresa. Stres moze otezati otoustanje mlijeka, ali to se moze rjesiti opustanjem.

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ajme meni....
    na jedvite jade, izdojila sam iz obiju cica 85 ml, bradavice me boleeeeee za riknuti .
    dojenje i zagriz bebe na bradavici nije ništa u odnosu na bol pri izdajanju.., bar meni.
    ne želim si to. ali morala sam to napraviti da se malo smirim.

danas kad je pojeo bocu, pojeo je jedva 40-45 ml, to znači da kod mene ima mlijeka za njegove potrebe.
    a kako bude više cicao i praznio, valjda će se i proizvoditi više mlijeka..

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Angelina Bell prvotno napisa Vidi poruku
    ajme meni....
    na jedvite jade, izdojila sam iz obiju cica 85 ml, bradavice me boleeeeee za riknuti .
    dojenje i zagriz bebe na bradavici nije ništa u odnosu na bol pri izdajanju.., bar meni.
    ne želim si to. ali morala sam to napraviti da se malo smirim.

danas kad je pojeo bocu, pojeo je jedva 40-45 ml, to znači da kod mene ima mlijeka za njegove potrebe.
    a kako bude više cicao i praznio, valjda će se i proizvoditi više mlijeka..
    Što malecki više cica to dojke proizvode više mlijeka.
    Samo pazi na dovoljan unos vode u sebe.
    I malo si daj vremena da odmoriš.
    I sve bude ok

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Izdajala si da se smiriš i vidiš koliko imaš mlijeka? Ako je to - NEMOJ si to više raditi.
    Količina izdojenog mlijeka nema veze s stvarnom količinom mlijeka u dojkama - ma to znaš, zar ne? Na puno se mjesta o tome na forumu pisalo!
    Ok, može pomoći da povećaš količinu mlijeka ali svakako to ipak pokušaj sa svojom malom, živom izdajalicom - bebe su neusporedivo učinkovitije!
    Ja sam ti živi primjer kako izdojena količina nema veze sa stvarnom količinom. Nikako nisam mogla izdojiti pristojnu količinu a dojila sam 2 godine curu i sada više od godinu sina.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •