Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: par pitanja

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno par pitanja

Imam par pitanja pa molim ako netko zna da mi pomogne. Naime, danas mi je ginekologica napisala sljedecu dg: haemorrhagia uteri et vaginae abnormalis alia. Nigdje nisam naisla na nesto tog tipa, no mozda netko od vas zna. Uputila me na vadjenje hormona - FSH, LH, E2, TSH, PRL (2.-5.d.c.). Nije mi znala reci gdje to mogu obaviti, samo je napomenula da probam u Vinogradskoj. Jel netko ima kakva iskustva? Jel se treba naruciti? Ako da, ne znam kak cu to izvesti jer imam nepravilne cikluse i ne znam niti priblizno kada ce mi biti 2.-5.d.c. Ako imam dopunsko osiguranje, jesu li ove pretrage besplatne?
    Mozda sam malo pretjerala s pitanjima, ali bilo kakva informacija bi mi dobro dosla od vas iskusnijih.

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

to su ti standardni hormoni koje možeš vaditi na Nuklearnoj (bar je kod nas u Rijeci to na Nuklearnoj, ali vjerujem da je svugdje na tom odjelu). Ne trebaš se naručiti s obzirom da se oni moraju vaditi u određeni dan ciklusa (obično kažu 3 dc). Ako imaš dopunsko ti je besplatno (na šifru neplodnosti besplatno je i bez dopunskog). Vrlo rutinska pretraga, ne brini. Sretno.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

puno ti hvala!
    jel zna netko što ova dijagnoza znači? zabrinjava me ova riječ abnormalia???
    doktorica me pregledala uzv i samo rekla organski je sve ok, a za drugo ćemo vidjeti. dakle, to bi trebalo značiti da hormonski nije ili? pliz ako netko nešto zna da mi napiše!!! thanks

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

pozdrav Idnom. pretpostavljam da si iz Zgb. kad pitaš za vinogradsku. ja sam ih do sada vadila na sv. duhu i na vv. i trebala sam se naručiti. ne trebaš brinuti o nepravilnim ciklusima jer ti oni kazu od kojeg si dana naručena pa nakon njega možeš doći kada ti odgovara. kako kaže Coolerica pretrage su ti besplatne pod šifrom za neplodnost (N97). ako trebaš napraviti još koju pretragu traži dr. da ti piše tu šifru ( ja svoju uvijek tražim i dobijem je bez problema ). na vv i sd sam se naručivala telefonom, brzo dođeš na red ( nisam spremila br. telefona ). imam broj od nekog laba u vinogradskoj pa probaj tamo nešto saznati ( stvarno su ljubazni i jako dobro organizirani ). zar ti dr. vezano uz dijagnozu nije objasnila o čemu se radi? sve u svemu sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

e da, broj ti je 3787 115 i 3768 280

goodwitch avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Idnom, broj na V.V. je 2353 904
    a dg. bi ti bila nepravilno krvarenje tj. kako i sama kažeš nepravilni ciklusi
    zato te dr. i šalje vaditi hormone da vidi da li su oni možda uzrok nepravilnim krvarenjima s obzirom da joj očigledno na UZV sve izgleda sve ok.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

MKB-10: N93
    Dijagnoza: Druga nenormalna krvarenja iz materice i rodnice
    Latinski naziv: Haemorrhagia uteri et vaginae abnormalis alia

našla ovdje:
    http://mkb-dijagnoza.blogspot.com/20...urinarnog.html

sretno

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

puno vam svima hvala na odgovorima i savjetima! uspjela sam se naručiti u vinogradskoj na pretragu. rekli su mi da je važno da imam termin za vađenje krvi u siječnju i da onda mogu doći bilo koji dan u siječnju ovisno o ciklusu.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Što se tiče dijagnoze, doktorica mi nije ništa objasnila jer je rekla da ne zna što je (zato me zanimalo što znači dijagnoza pod kojom me vodi). Naime, imam neredovite cikluse (33-47 dana), smeđi iscjedak 1-2 dana prije menge i tak isto poslije. Prošli mjesec sam imala bijeli sirasti iscjedak iz desne dojke (22. dan ciklusa). to me ful zabrinulo. Pokušavam unazad par mjeseci ostati trudna, ali još za sada ništa. Znam da to još nije alarmantno, ali mislim da ovi svi simptomi ne idu u prilog trudnoći. Neki kažu trebaš pokušavati godinu, dvije pa tek onda ići doktoru, no ja sam ipak odlučila krenuti i vidjeti dal nešto ne štima ili se samo radi o pomanjkanju sreće. btw, s tako neredovitim ciklusima jako mi je teško odrediti i plodne dane pa sam ovaj ciklus krenula i s lh trakicama.
    još jednom svima hvala na odgovorima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •