-
Berlin, na osnovu koje pretrage (kolonoskopija, irigografija, itd) je vaša doktorica ustanovila divertikulozu? Inače treba paziti na prokrvljenost crijeva, tj izbjegavati alkohol, kafein, e vitamin, beta alanin itd. Znači da prokrvljenost ne bude prevelika, ali to vam doktori neće reći, iako je to važno tek u onoj naj ozbiljnijoj fazi divertikuloze. Ja tek sada unosim 25 do 30 grama vlakana, putem prehrane, što prije nisam radio. 6 do 8 čaša vode, ali baš vode, izbjegavati gazirano. E sad, većina doktora kaže izbjegavati sjemenke, u svim oblicima (jagode, tikvice, sezam, kikiriki itd), laktozu tj mlječne proizvode (sir, jogurt namaze itd) jer usporavaju probavu, tj kazein, koji je najsporiji protein, usporava, i dovodi do tvrde stolice, zbog čega i nastaju divertikli. Umjesto bjelog kruha raženi (po mogućnosti onaj koji ima sameljene sjemenke). To su ustvari kao male kile na debelom crijevu, i kada se napune svim i svačim, zna doči do upale, a kod mene je došlo i do rupture, ali sam imao sreće i navodno je samo zaraslo, uz pomoć antibiotika. Ne bi želio davati savjete jer nisam doktor, ali sam u dva mjeseca i sam "doktorirao" i isprobavao na sebi. Ima još puno toga, ali o tome bolje sa doktorima. Jedino mi nije jasno, kako vam je dijagnosticirana divertikuloza.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma