Citiraj _Candy Candy_ prvotno napisa Vidi poruku
..... Htjela sam izbjeći indukciju i čekati dok je sve u redu samnom i djetetom što se i poštivalo. Porod je protekao prirodno (osim prokidanja vodenjaka pred kraj poroda) i na stolčiću.

..................
Kod mene je problem bio loš ctg i da se nisam sama izborila i imala odličnog ginekologa pokraj sebe ne bih dobila tu priliku.

.............................................
Porod je išao brzo i lako, imala sam plan porođaja i poštivale su se moje želje. Za sve što je trebalo napraviti, a da nije bilo u skladu s planom doktor mi je objasnio.
Candy, Candy, ovo je jako dobro, izvrsno je kad osoblje poštuje želje rodilje (one razumne, podrazumijeva se), kad je žena u konačnici s tim jako zadovoljna i svima je jasno da se može kad se hoće. Super je kad dobiju takvu povratnu informaciju i pohvale od zadovoljnih.
I tada znaju što im je činiti.

Iz ovoga se moglo vidjeti da osoblje nije moralo izvoditi nikakve akrobacije, nikakva čuda i čudesa, da žene većinom ne traže silne ludorije već malo uvažavanja.
Pisma su jako potrebna, ovakvo koncizno, a opet informativno kao tvoje. Osobito su potrebna da bude što manje ovoga iz tvog citata
"da se nisam sama izborila i imala odličnog ginekologa pokraj sebe ne bih dobila tu priliku",.

To znači da budemo što manje prisiljene BORITI SE tada, dok je porod u tijeku i pritom se nadati sreći da nismo naišle na "krivo" osoblje kod kojega ta borba postaje užasna muka, čak i neka jadna "pobjeda" tada ima gorak okus.

Zapravo je suludo rađati i istovremeno se boriti za svoja prava, boriti se za bilo što tijekom poroda, to jedno s drugim nikako ne ide, no na to ću se osvrnuti naknadno.