Počnimo s najvažnijim:
ANTAGONIZAM OKSITOCINA I ADRENALINA
Kada mi, kao i svi sisavci, izlučujemo hormon adrenalin (kada nas je strah, kada smo tjeskobni), tada ne možemo efikasno izlučivati oksitocin, koji je ključni hormon za porođaj.

Na primjer, vrlo često se čuje da žene u porođaju trebaju jako puno energije (porod se uspoređuje s maratonskom trkom). To je besmislica iz kuta gledanja fiziologa, jer pri porodu žena treba nisku razinu adrenalina (svi mišići trebaju biti opušteni, dakle, nije potrebno puno energije). Dapače, dobijanje energije kroz jednostavne šećere, gazirana pića, sokove, može biti kontraproduktivno, jer šećeri prelaze posteljicu i beba treba otpustiti svoj inzulin što može uzrokovati hipoglikemiju.
Nisam baš medicinski full potkovana ali ovo mi nikako ne drži vodu....

Drugo, nikada nisam čula da u rodilištu potiču pijenje jednostavnih šećera, gaziranih pića... štoviše meni je rečeno samo voda i komad limuna...

Rodila sam troje djece, bez plana poroda, prvi porod je bio težak radi komplikacija druga dva su bili pjesma. Rodila sam u Petrovoj i bilo mi je lijepo, nisam se osjećala loše radi osoblja... Svi su bili korektni i poštovali moje želje i odgovarali na moja pitanja.

Moje mišljenje je da bi ta pisma trebala ići na neke druge adrese, jer nije vam kriva ta sestra koja možda radi 24 sata u tim uvjetima u kojima i mi rađamo. Moja kuma je med. sestra, radi u bolnici svakako... Znam kako joj je, pogotovo kada mora raditi 24 u komadu... Tko je kriv za to? Tko je kriv za to što je po meni padala plijesan i žbuka po glavi u Petrovoj? Tko je kriv što nemamo dovoljno doktora, sestara, dijagnostike ili lijekova? Mislite da je to stvarno kriva bolnica i ljudi koji tamo rade? Ne kažem da nas nema svakavih ali vodim se onime da je većina ljudi na ovom svijetu dobra ali postanu svakavi jer žive i rade pod lošim uvjetima, preopterećeni jer rade posao za još petero ljudi.

Ajmo ta pisma usmjeriti onome kome trebaju ići....