Kod nas je ovak:
Variva, recimo, voli, bez obzira jel s mesom ili bez.
juhe - kako kad, ali u zadnje vrijeme da, pogotovo ako je ukuhana tjestenina 'slova'
Tjestenina - davi se u njoj, bilo da je sa sirom, bilo da su špageti s mesom i sl.
Meso - nešto ga izbjegava u zadnje vrijeme, bilo da je kuhano, pečeno, pohano, jedino što zna jednom u sto godina pojesti šnitu salame i isto u takvom periodu paštetu s kruhom, a hrenovke mu više isto nisu u milosti (a meni beeeed :hehe)
prilozi - mislim da mu je riža najfinija, ali jede i krumpir (najradije pomfrit, ali ja to rijetko radim)
salate - nula, neće niti probati, veli da je kiselo/slano/ljuto/kakvogod i neće a ja ga ne silim jer si mislim da jednom bude
voce - ugl. jede, ali ne neku preveliku količinu dnevno.. ak pojede baš malo voća, popodne mu napravim sok od mrkve, jabuke, naranče, šipka, kiwija ili kaj već imam doma i to popije /bez dodanog šećera, naravno; voli suho voće - grožđice, marelice, brusnice i šljive, a također i orašaste plodove, ugl. orasi, lješnjaci i bademi
povrće - kad jede, jede sve (osim svježeg, naravo), kad ne jede, ne jede skoro ništ
mlijecni proizvodi - mlijeko jedino u kašicama, jogurt samo obični (voćni eventualno u vrtiću, doma neće), sir tvrdi povremeno malo da (obožava ribani parmezan), a svježi neće... jedino abc namaz od sira voli sa žlicom i ev. malo kruha
kruh - nekad više, nekad manje, obično jede sa mnom alpski i taj mu je fini, pecivo povremeno kad se sjeti (u zadnje vrijeme baš i ne)
slatkisi - naravno, jede

, ali ugl. ili malo čokolade, pudinga, čok. mlijeka, tu i tam cedevita ili kiki bombon i u dućanu povremeno užica lizalicu, ali je ne liže duže od par lizova (rollajz)