u nizozemskoj je tradicionalna hrana pire u koj je umjesana skuhana rastika, ili sirova sitno narezana andivija ili sitno narezana zelena salata ili skuhani luk i mrkva

to se uglavnom zacinjava zacinima slicnim vegeti, uz to se jede dimljena kobasica (na znam kakav je okus jer ne jedem meso) i to se preliva smjesom koja je otprilike okusa kao umak od pecenja i uz te kobase ide senf

ja sam tu rastiku preokrenula pa ju stavim na mrvicu prodinstanu luk, mrkvu i krumpir i na to bacim rastiku, strpam u ekspres lonac i za 8 minuta hrana je gotova i to jedno od rijetkih stvari koje sebastian jede

od povrca jos jede kratko prokuhani karfiol (prazno, u neslanoj vodi nicim zacinjeno i brokulu jede tako samo prokuhanu u vodi

po najnovijem je pristao pojesti krumpir napravljen ko za krumpir salatu (malo soli, ulja i octa) ali bez luka, i to je valjda prvi put da je jeo cisti krumpir

nista drugo od povrca ne ulazi u njega pa se snalazimo tako da smixam u preliv za pastu sve zivo, nekad lecu, nekad grah

joj da, postoji jedno jedino sirovo povrce koje jede, krastavci

meso nekako jede, ribu takodjer a najbolje jede vegeterijanske zamjene za meso quorn i tivalli

voli jesti camambert pecen u pecnici na kojem se zareze kriz na sredini pa se u taj vreli sir umace kruh i tako se jede, takodjer voli fondu od sira (sir se otopi i stoji na stolu iznad svijeca koje odrzavaju sir otopljenim, u to se moci kruh)

od voca jede banane i ponekad jabuke i nema teorije da pojede jos nesto

e sad meni svi od terapeuta oko nas tvrde da je to kod njega uglavnom povezano sa autizmom i nerazvijenom motorikom usta plus sto je kak ti senzibilan na neke okuse