Results 1 to 17 of 17

Thread: Soak off geliranje noktiju

stella's Avatar

Default Soak off geliranje noktiju

Jel tko od vas probao? Ako da kako ste zadovoljne, i gdje se to može napravit u V. Gorici ili N. Zagrebu?

di_zg's Avatar

to ti je super ako su tvoji nokti koliko toliko dobri i ne lome se jer ti ta tehnika baš i neće uvelike očvrsnuti tvoje nokte. Nanosi se dva-tri sloja gela i to je to. Može biti i u boji ovisno po željama.
    Nokat ti se prije geliranja malo pobrusi - skine se gornji masni sloj kako bi se gel primio za nokat i onda se nanosi gel.
    Razlika između normalnog geliranja i ovog soak off ti je u tome da se soak off skida sa posebnim skidačem na bazi acetona i još svačega s nokta, dok se kod normalnog geliranja taj stari gel brusi do baze, i nanosi novi.....

u svakom slučaju, bitno je što želiš od svojih noktiju i u kojem su ti oni stanju, da li su tanki, listavi, savitljivi ili čvrsti....

ako te još nešto zanima pitaj....

stella's Avatar

Hvala na odgovoru, čitala sam da nema rašpanja, pa mi sad to baš i nije jasno.

Mama Martina's Avatar

Koliko traje postupak i da li oštećuje nokte? Imam čvrste nokte pa ne bi željela da se unište.

Cure, meni je prestrasna i ta tehnika geliranja zbog UV lampe a ova pogotovo, zbog te otopine koja ima svega sto koza ne bi trebala upijati, a tako se skida, potapanjem koje nije bas brzinsko.

Kad sam bila u situaciji da ipak idem srediti nokte (budala, jer inace imam ok nokte i cvrste, samo mi se ne svidja sto su nekako sitni) isla sam nekoliko puta na nadogradnju tipsama, dok jos nije bilo geliranja, jednom na akrilne i nekoliko puta na geliranje na moje prirodne (rucne ili nozne).

Ono sto je meni najbolje je bilo geliranje sa Alessandro gelovima. Nimalo ne pece u lampi, za razliku od nekog drugog gela, ne smrdi i jako lijepo i prirodno izgleda nokat. Poslije 1-1,5 mjesec se lako skine odljepljivanjem kad krenes kopati raspom, ostecenja nokta ispod skoro da i nema a ta razlika u cijeni je stvarno mala i vrijedi toga.

di_zg's Avatar

Soak off reklamiraju da je bez rašpanja ali da on je bez rašpanja samo kada se skida ali kada se stavlja nokat mora biti pripremljen....
    a sada općenito o geliranju....
    nije svaki gel kvalitetan ali nažalost niti alessandro nije što je nekada bio a danas hvala bogu ima puno dobrih i kvalitetnih gelova. Ali ima i kineskih koji se doslovce na litre kupuju za male novce pa se dosta ljudi odlučuju za njih zbog veće zarade. I da, ti gelovi smrde na sve i sva.... inače, gelovi imaju jedan lagani specifičan miris koji se osjeti baš kad gurneš nos u kutijicu i ne bi se smio skoro ništa ostjetiti dok se radi s njim.

za razliku od gela akril najčešće smrdi ko kuga ali je to normalno za akril. I to je sasvim druga kemija i tehnika izrade noktiju....

Što se tiče pečenja, gel ne peće već je to efekt koji se stvara na noktu prilikom stvrdnjavanja/polimeriziranja gela u uv lampi. Ako su žarulje kvalitetne i nove a nokti npr malo tanji većina gelova će peči ali to se da izbjeći na način na koji bi svaka noktarica trebala znati a to je da se gel postepeno stvrdnjava, odnosno da se ruka ili nokat s gelom postepeno stavlja na pečenje u lampu....

e sada, što se oštećivanja nokta tiče, važno je da se nokat ne prerašpa. Znači nije potrebno nokat rašpati ko manijak već samo laganim potezima i ne pregrubom rašpom skinuti taj gornji sloj. Znam nažalost slučajeve kada su cure iz salona dolazile s podljevima na noktima od prejakog rašpanja....
    isto tako važno je da se kod mjesečne njege, nadopune ili geliranja kao već tko zove, ne izrašpa cijeli gel s nokta nego da se uvijek ostavi ta baza gela jer bi se u suprotnom jednostavo ponovo rašpao već rašpani dio nokta što nema zaista potrebe....

i iskreno, ne znam u čemu je problem kod uv lampe da je to tako prestrašno. Pa nokti su unutra ukupno niti 10ak min....

Bodulica's Avatar

Geliram nokte godinama i stvarno kvaliteta ovisi o opremi i stručnosti onoga tko radi.

Za ovu vrstu geliranja sam čula da nije baš postojana, ali da vizualno izgleda jako lijepo i prirodno.

Meni nije opcija jer i obični kućanski poslovi mogu oštetiti tako tretirane nokte, a preskup mi je sport ići češće od jednom mjesečno.

Stoga se držim klasičnog geliranja, ništa me ne peče, jedino mi živce pojede samo trajanje tretmana jer ova moja radi jako dobro, ali dosta sporo. Ipak, jučer sam prala pećnicu nekim agresivnim sredstvom bez rukavica i naravno oštetila par noktiju. A taman su mi bili lijepi za ove nadolazeće blagdane. Inače, bez problema mi traju do idućeg geliranja kad mi izrast bude toliko prevelik da ih moram ići urediti.

stella's Avatar

Ok, hvala na objašnjenjima, nije soak off ono što sam si ja zamislila )

Pošto sam izgubila svoju sjajnu noktaricu i sada hitno trebam novuImate nekoga za preporučiti?

Bodulica's Avatar

Quote Originally Posted by hada View Post
    Pošto sam izgubila svoju sjajnu noktaricu i sada hitno trebam novuImate nekoga za preporučiti?
    Moraš navesti o kojem gradu se radi jer ti moja preporuka neće ništa vrijediti ako trebaš 300km za doći do nje

Quote Originally Posted by Bodulica View Post
    Moraš navesti o kojem gradu se radi jer ti moja preporuka neće ništa vrijediti ako trebaš 300km za doći do nje
    E,baš sam bedasta
    Radi se o ZG,prednost istok ali nije uvijet.

sillyme's Avatar

Da se javim malo na ovu temu... ja sam iskreno odusevljena tim soak-off lakom.
    Da, to je isto gel, ali
    - nokti se za podlogu puno manje raspaju (samo par poteza onim sitnim brusnim blokom)
    - gel je toliko tanak da izgleda kao obican lak na noktima
    - nema medju-raspanja dok se stavlja vise slojeva kao kod obicnog gela (npr. kad radi french)
    - nema raspanja prilikom skidanja
    - sve je neusporedivo brze gotovo (meni je danas sve skupa trajalo ispod 45 minuta - skidanje i novi lak
    - mozes dic novcic s poda :D

Ja stavljam iskljucivo prozirni - kad nokat naraste samo malo uredim zanoktice i stavim sloj prozirnog, ako zelim stavim bilo koju boju i opet skinem bez problema, kratim ih i oblikujem po zelji itd... Uglavnom ja sam stvarno zadovoljna, mislim da je to super stvar, a idem 1x mjesecno i jos je dosta jeftinije nego geliranje.

Bodulica's Avatar

Quote Originally Posted by sillyme View Post
    Da se javim malo na ovu temu... ja sam iskreno odusevljena tim soak-off lakom.
    Da, to je isto gel, ali
    - nokti se za podlogu puno manje raspaju (samo par poteza onim sitnim brusnim blokom)
    - gel je toliko tanak da izgleda kao obican lak na noktima
    - nema medju-raspanja dok se stavlja vise slojeva kao kod obicnog gela (npr. kad radi french)
    - nema raspanja prilikom skidanja
    - sve je neusporedivo brze gotovo (meni je danas sve skupa trajalo ispod 45 minuta - skidanje i novi lak
    - mozes dic novcic s poda :D

Ja stavljam iskljucivo prozirni - kad nokat naraste samo malo uredim zanoktice i stavim sloj prozirnog, ako zelim stavim bilo koju boju i opet skinem bez problema, kratim ih i oblikujem po zelji itd... Uglavnom ja sam stvarno zadovoljna, mislim da je to super stvar, a idem 1x mjesecno i jos je dosta jeftinije nego geliranje.
    Možeš li navesti kolika je otprilike cijena i trpe li takvi nokti kućanske poslove bez da se nose zaštitne rukavice.
    Ovo o manje rašpanja mi se najviše sviđa jer to mi je glavna mana ovog klasičnog geliranja zbog toga što mi nokti budu toliko izrašpani da nakon tretmana treba par sati da ih prestanem osjećati.
    A i ovo o podizanju kovanice mi nije za baciti jer sam ne jednom na blagajni trebala pomoć pri skupljanju.

sillyme's Avatar

Quote Originally Posted by Bodulica View Post
    Možeš li navesti kolika je otprilike cijena i trpe li takvi nokti kućanske poslove bez da se nose zaštitne rukavice.
    Ovo o manje rašpanja mi se najviše sviđa jer to mi je glavna mana ovog klasičnog geliranja zbog toga što mi nokti budu toliko izrašpani da nakon tretmana treba par sati da ih prestanem osjećati.
    A i ovo o podizanju kovanice mi nije za baciti jer sam ne jednom na blagajni trebala pomoć pri skupljanju.
    Gle, ak ces opet ribat pecnicu bez rukavica - nece prezivjeti Ali uspjesno sam prala sudje (ono malo, prije nego ubacim u sudjericu), oprala kupaonu carobnom krpom i pripremila povrce za kuhanje bez da se ista desilo... To sve je jedan od razloga zasto stavljam prozirni jer ako se mrvicu i osteti ne kuzi se puno. Meni se pocne dizati i pucati na dijelu prema korjenu, kao i kod obicnog gela, ali opet - nije onako ruzno za vidjeti jer je tanko i prozirno i malo obicnog laka preko toga maskira situaciju za prvu ruku.

U salonu gdje idem je 140kn, ima i jeftinije za naci ali ja radije idem u provjerene ruke...

Bodulica's Avatar

Hvala na odgovoru...tek sam ga sad vidjela
    A ništa mi ne preostaje nego da probam, ali problem je što nijedan kućanski posao ne znam raditi s rukavicama. Možda se ipak uspijem naviknuti, barem kod ovih poslova koji uključuju agresivniju kemiju.
    Ako ne bude šljakalo lako se vratim na klasično geliranje.

Nova sam ovdje na forumu i prvo vas želim sve pozdraviti!
    Moji nokti su umjetni nokti i dalje od toga nikada nisam išla, ali moja sestra redovito koristi tu tehniku, geliranje noktiju je nešto što ona radi već par godina tako da veoma lako poseže za novim načinima.
    Uglavnom mogu kazati da mi se to sviđa kod nje, ali ona nije paranoična kao ja kada su u pitanju kemikalije, tako da se ponekada pitam da li su i umjetni nokti zdravstveno sigurni?
    Da li će jednoga dana dokazati da to uzrokuje neka oboljenja?
    Nadam se da neće
    Last edited by Storma; 07.11.2012 at 10:25. Reason: Storma obrisala linkove i boju slova

E sad ste mi dale misliti,
    prvi put da me privlače umjetni tj. poluumjetni nokti, morat ću se malo pozabaviti s tim otkrićem